Chanel Event | Make-up Look & Small Haul

Een paar weken geleden ontving ik een uitnodiging van mijn parfumerie voor een fantastisch Chanel event. Een professionele Chanel make-up artist zou mijn make-up doen en ik zou het volledige Chanel make-up en verzorgingsgamma kunnen ontdekken. Liefste parfumerie Gutmann: alsof je het moet vragen?! Uiteraard zal ik van de partij zijn!

IMG_4733 (Copy)

Na jarenlange ervaring sta ik sceptisch tegenover make-up artists. Meestal zie ik de paniek in hun gezicht als ik met mijn monolids afkom. Een make-up artist van Estée Lauder heeft ooit een zooitje ervan gemaakt. De oogschaduw was asymmetrisch aangebracht en op de koop toe niet geblend. Over mijn wimpers zei ze: “die heb je precies niet”. Da’s waar, beste MUA, maar ik verwacht toch dat je er het beste van maakt.

Met enig wantrouwen vertrok ik naar het grote Chanel event. Maar eenmaal aangekomen bleek mijn wantrouwen ongegrond te zijn. Mijn make-up werd gedaan door Vanessa Vigna, een lieve dame die les geeft bij MUD en daarnaast ook editorial make-up doet. Ze heeft zelfs een blog, en die is ook heel hard de moeite waard. En uiteraard werkt ze ook voor Chanel. Drukke madam!

Aangezien ik mijn huis niet kan verlaten zonder foundation, had ik al een dunne laag Vitalumière aangebracht.  Daarna gebruikte ze Eclat Lumière #030 als highlighter en Correcteur Perfection #010 op de onzuiverheden. Voor bronzer gebruikte ze Les Beiges #050 en voor contour de donkerste kleur uit Les Ombres Contraste Duo in Taupe-Délicat. Zo zie je maar: sommige producten zijn werkelijk multifunctioneel. Als blush gebruikte ze een mix van Les Beiges en Les Joues Contraste in Vivacité.

Op mijn ogen legde ze eerst een basis met Le Quattro in Mystic Eyes. De lichtste kleur ging op mijn bewegend ooglid en de donkerste kleuren in mijn outer V (die hoger gaat dan ik dacht). Met Le Stylo creëerde ze een smokey winged liner. Daarboven bracht ze mijn geliefde Illusion d’Ombre in Mirifique (voor review: klikkerdeklik hier) aan. Die ging ook onder de ogen. Boven de oogschaduw in de outer V ging de Illusion d’Ombre in Diapason. Tot slot ging mijn make-up de editorial-weg op, en kreeg ik een waas van de mono in Exaltation (die fuchsia-kleur uit de herfst-collectie) in de binnenste ooghoeken om mijn neus te contouren.

Mijn lippen hebben er nog nooit zo symmetrisch uitgezien met Le Crayon Lèvres in Bois de Rose. Daarboven bracht ze de nieuwe Rouge Allure Gloss in Suprême aan.

IMG_4636_Perfect365-001 (Copy)

Ik had geen circle lenzen in. Zie je het verschil

Et voilà: le résultat! Qua kleur-intensiteit veel zachter dan ik normaal ga, maar het geheel heeft nog steeds een grote impact. Vanaf nu gebruik ik ook geen tien lagen oogschaduw meer!

IMG_4754 (Copy)

Aangezien ik al redelijk veel producten bezit, kocht ik enkel de Illusion d’Ombre in Diapason en de Rouge Allure Gloss in Suprême. Diapason is een prachtige duochrome. Met een lichte laag zie je de warme bruine basis met een hint van paars. Wanneer je het opbouwt, krijg je een metallic paars-bruin met blauwe shimmer. Chanel op z’n best!

IMG_4778 (Copy)

De nieuwe Rouge Allure Gloss zijn de gepigmenteerde glosses van Chanel. Je weet dat ik geen gloss-persoon ben, maar deze gloss heeft niet dat plakkerig gevoel en je krijgt inderdaad veel pigment en shine. Suprême is een gesofisticeerd fuchsia. De kleur is niet zo fel als de meeste fuchsia’s, en is daarom voor de meeste mensen makkelijker om te dragen.

IMG_4794 (Copy)

20141005_113331 (Copy)

Rouge Allure Gloss in Suprême – 1 laag Illusion d’Ombre in Diapason – 3 lagen Illusion d’Ombre in Diapason

Een geslaagde namiddag, zou ik het noemen! Als jouw parfumerie ook ooit een Chanel event organiseert: niet twijfelen en gewoon gaan. En als Vanessa Vigna je make-up doet, dan ben je met je gat in de boter gevallen.

Wat vinden jullie ervan? En heb je ooit al je make-up door een MUA laten doen?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

49 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge