Chilly Weather Wardrobe Essentials

Een paar jaar geleden heb ik voor mezelf beslist: Jasmijn, je moét echt winterkleren kopen. Meestal ben ik in ontkenning over het feit dat het winter is, omdat ik dit niet het leukste seizoen vind (te koud en zo). Maar toen ik een paar jaar geleden de deur opendeed en een halve meter sneeuw voor mijn huis zag liggen, moest ik de realiteit onder ogen zien. Ik woon niet in een exotisch land, en heb wel degelijk winterkleding nodig.

Sindsdien blijf ik maar hardcore winterkleding kopen: wollen truien, stevige botten en warme jassen. Maar helaas hebben we sinds die sneeuwstorm geen harde winter meer meegemaakt. Nu zit ik hier met al mijn kleren .

Aangezien ik nog steeds mee doe aan de #Belgianbloggerscountdowntochristmas op Instagram, en het thema voor vandaag “winterse outfit” is, heb ik eindelijk een reden om mijn winterkleren boven te halen!

Drie trefwoorden omschrijven mijn winterse stijl: faux fur, camel en Uggs. De Uggs: mooi zijn ze niet, diervriendelijk zijn ze nog minder. Maar potverdikke: dit zijn echt de warmste botten aller tijden. Tijdens de zomer wil ik mijn voeten pijnigen met stiletto-hakken en orthopedisch onverantwoorde ballerina’s, maar nu wil ik comfort. De winter is al lastig genoeg .

Een goede winterjas vind ik ook de investering waard. Ik heb deze camel jas vier of zelfs vijf winters geleden gekocht, maar ik blijf ‘m dragen. Het is een klassieker voor een reden.

En dan is er nog de faux fur. Mocht ik durven: ik droeg een faux fur dingetje boven alles. Helaas is mijn stijl niet zo extravagant, maar vandaag smeet ik ‘m toch over mijn jas. Faux fur vind ik een excellente vervanging voor een sjaal.

En om oververhitting te voorkomen (het was buiten 10 graden): voor de rest een dunne jeansbroek van Forever 21, een oversized sweater-achtig iets van ASOS en een hond die ook in de belangstelling wil staan .

Nala, de eekhoorn

Nala, de eekhoorn

Wat mag zeker niet in jouw kast ontbreken tijdens de winter?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge