Coco Noir ²

Mathematische berekeningen en Chanel: we doen eens goed zot vandaag! Tijdens de herfst draag ik graag een dubbele dosis Chanel. Bij Chanel heb ik altijd de neiging om aan luchtige en romantische kleuren te denken, maar Chanel heeft ook een donker kantje. Gabrielle Bonheur Chanel was dan ook een vrouw met ballen aan haar lijf. Ze groeide op als weeskind in een klooster. Ze verloor de liefde van haar leven in een auto-ongeval. Ze bevrijdde vrouwen uit hun strakke korset, gaf hen broeken en comfortabele kledij gemaakt uit jersey. Coco Chanel heeft de moderne vrouw gecreëerd.

IMG_5717 (Copy)

En het iconische mode-huis bouwt nog steeds voort op de geest van Coco Chanel. Na het lanceren van een aantal vrolijke geuren kwam Chanel in 2012 op de proppen met Coco Noir. Een geur die ik ontzettend graag combineer met de mysterieuze Rouge Coco in Rouge Noir.

Slechte punten voor de kwaliteit van de sticker op de fles

Slechte punten voor de kwaliteit van de sticker op de fles

Enfin, we hebben inmiddels vastgesteld dat geuren omschrijven niet mijn sterkste kant is, maar ik onderga een nieuwe poging! Coco Noir is een sterke laagjes-geur. Wanneer je het aanbrengt, komen de frisse geuren van citroen en bergamot je tegemoet. Daarna komt de sensuele vrouw naar boven. Eerst word je verrast door allerlei bloemengeuren. Vervolgens word je omhuld met decadente noten van white musk, patchoeli en sandelhout. Donker, intiem en fris: Coco Noir is het allemaal. Dit is zonder twijfel mijn favoriete geur tijdens de herfst.

Die andere donkere geliefde van Chanel is de Rouge Coco in Rouge Noir. Wat kan ik zeggen: het is een klassieker. De kleur zit al sinds 1998 in het assortiment. Eerst kon je de kleur bewonderen in nagellak-vorm. Die werd een fenomenaal succes, en daarom is hij nog steeds te koop. Nu vind je Rouge Noir zowel bij de Rouge Allure als de Rouge Coco lippenstiften terug.

IMG_5773 (Copy)

Rouge Coco in Rouge Noir was mijn eerste Chanel lippenstift. Argh, de herinneringen! Rouge Noir doet zijn naam alle eer aan: het is een donkerrode kleur met een hint van zwart. Perfect voor de liefhebbers van een gesofisticeerde donkere lip!

Op mijn gepigmenteerde lippen lijkt hij soms paars-bruin. Daarom vind ik het niet de gemakkelijkste kleur om te dragen. Bij anderen vind ik hem prachtig, maar bij mezelf twijfel ik vaak. Op sommige dagen vind ik het tiptop oké, en op andere dagen verkies ik een lippenstift met meer rood pigment.

IMG_5372-001 (Copy)

Door de Rouge Coco-formule is deze Rouge Noir heel creamy en glossy. Daarom is het een goed idee om een lippotlood te gebruiken. Toen ik hem zonder lippotlood aanbracht, begon hij langs de randjes te bloeden.

Rouge Noir en Coco Noir:  het zijn twee producten die ik elke herfst met veel plezier naar boven haal. Heb jij ze al geprobeerd?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

30 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge