De terugkeer uit My Little Pony Haarland

Mijn haar en ik zien er weer normaal uit. Drie weken heb ik rondgelopen met een roze ombre, en voelde ik me über-hip. Maar eerlijk gezegd was ik na die drie weken ontzettend blij toen ik mijn “natuurlijke” haarkleur terugzag. Mijn haar was tijdens de roze periode vreselijk droog en ik vreesde ook voor stains in mijn haar. Bleach London zijn semi-permanente kleuren, maar mijn goeie vriend Google had me geleerd dat stains een zeer reële optie waren. Uiteindelijk kende mijn verhaal toch een vrolijk einde, en daarom toon ik je vandaag de producten die ik gebruikt heb om weer au naturel en semi-gezond haar te krijgen.

Mocht je het gemist hebben: dit was mijn haar op dag één.

Mocht je het gemist hebben: dit was mijn haar op dag één.

De droge factor

Mijn haarpunten waren vreselijk droog, maar dit kwam niet door de felle kleuren van Bleach London. Vooraleer mijn haar geverfd werd, moest het een extra bleach-sessie ondergaan. Mocht je dit nog nooit gedaan hebben: bleach op je haar heeft ongeveer dezelfde impact als een hittegolf in een bosrijk gebied. Het vernietigt namelijk alles. Normaal reageert mijn haar niet zo heftig op bleach, maar ditmaal merkte ik het echt op. Mijn haar was heel droog, het klitte samen, het voelde heel breekbaar aan: enfin, mijn haar was niet gelukkig.

IMG_1627 (Copy)

Beschadigd haar kan je nooit meer volledig herstellen, maar je kan wel de symptomen aanpakken. Om te beginnen heb je een serieus hydraterend masker nodig. Ik heb weer mijn Philip Kingsley Elasticizer Extreme gebruikt. Tijdens die eerste weken heb ik ettelijke keren dit masker aangebracht en het vier uren laten inweken. Dit deed wonderen voor mijn haar.

IMG_1637 (Copy)

Om mijn haar nog meer te helpen, gebruikte ik een SLS-vrije shampoo en conditioner. SLS veroorzaakt bij mij haaruitval, maar het kan ook je haar uitdrogen. Ik gebruik de Rainforest shampoos van TBS en de L’Oréal EverPure Conditioner.

IMG_1642 (Copy)

Haarolie is een must-have voor mij. Het ontklit mijn haar en geeft het die extra hydratatie boost. Ik gebruik nog steeds de TIGI S-Factor True Colour Hair Oil. Om het effect van de haarolie te versterken, gebruik ik een heat protector. Ik heb het idee dat heat protector alle producten in je haar verzegelt. De haarolie kan minder vaporiseren en externe factoren, zoals hitte, beschadigen minder je haar. Ik vergelijk het met een gezichtsprimer. Daarvoor gebruik ik de L’Oréal Heat Defense.

IMG_1649 (Copy)

Daarna heb ik geprobeerd om zo weinig mogelijk haardrogers, stijltangen, krultangen …  te gebruiken, maar daarin ben ik niet helemaal geslaagd. Het was nu eenmaal het feestseizoen, en met groezelig haar op oudejaarsavond verschijnen: nee, dank u.

Na twee weken begon ik eindelijk het verschil te zien. Mijn haarpunten werden minder droog, maar ze zijn nog steeds niet even sterk als de rest van mijn haar. Maar eerlijk gezegd: zo lang ik een ombre heb, zal ik nooit op sterke haarpunten moeten rekenen.

De stain factor

Ik begon serieus met de poepers te zitten, want toen de kleuren begonnen te verdwijnen, bleef ik achter met een oranje glans en vreemde roze plukken in mijn haar. Paniek! Mijn haar kleuren was geen optie, want normale kleuren op roze zetten, geeft een gruwelijk effect. Bleach London heeft een speciale shampoo, waarmee je de kleuren sneller kan verwijderen, maar ik had nu echt eens geen zin om 10 euro verzendkosten bij Boots te betalen voor één product. Daarom gebruikte ik eventjes mijn gezond verstand en kwam ik met dit idee op de proppen.

IMG_1653 (Copy)

Een clarifying shampoo is een shampoo met bovennatuurlijke krachten. Het verwijdert build-up van andere producten uit je haar. Wanneer je veel haarproducten gebruikt, blijven er altijd restjes in je haar zitten nadat je het met een normale shampoo gewassen hebt. Na een tijdje beginnen die restjes (olie, siliconen, mineralen …) serieuze resten te worden en is je haar niet meer squeaky clean. Je haar ziet er niet meer op z’n best uit, het begint door te wegen (niet goed als je volume wil) en de haarproducten kunnen niet meer naar behoren hun werk doen.

IMG_1662 (Copy)

Ik heb al een tijdje de Redken Hair Cleansing Cream in mijn kast staan, maar ik was nooit onder de indruk. Ik dacht: het kan gezond zijn voor mijn haar, maar veel verschil merk ik niet op. Op de koop toe bevat hij SLS, dus ik probeerde hem zoveel mogelijk te vermijden.

Maar het was weer een “drastic times call for drastic measures”-moment in mijn leven, dus ik haalde de Hair Cleansing Cream naar boven. Ik maakte mijn haar een beetje nat, bracht een serieuze hoeveelheid product aan op het gekleurde stuk, liet het vier uren marineren en waste het daarna uit. Daarna kon ik het bijna niet geloven, maar het oranje en het roze waren compleet uit mijn haar verdwenen. De Hair Cleansing Cream werkt dus wel degelijk! Door de cream-factor werkt hij ook licht hydraterend, dus mijn haar voelde niet heel droog aan. Andere clarifying shampoos laten je haar ontzettend droog achter (ze verwijderen de natuurlijke oliën uit je haar, wat heel goed is als je heel vet haar hebt), maar bij de Hair Cleansing Cream was dit dus geen probleem.

Ik weet niet of ik de Hair Cleansing Cream op permanent gekleurd haar zou vertrouwen. Bij anderen heb ik al gelezen dat hij veilig is op gekleurd haar, maar bij mij heeft hij dus alle semi-permanente kleuringen uit mijn haar getrokken.

IMG_1696

En zo heb ik weer een normale ombre. Helaas heb ik na de roze fase een veel te ashy toner op mijn haar gezet, en momenteel lijken mijn punten grijs. Maar geen paniek: ook toners wassen snel uit . Misschien zal ik in de zomer een Kylie Jenner-achtige blauw-groene ombre aandurven, maar voor nu blijf ik normaal. My little pony haar: zouden jullie het ooit doen? En wie van jullie heeft ervaringen met clarifying shampoos? Heb je nog aanraders voor mij?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

18 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge