Favorieten 2014 | Skincare, Body Care & Hair

Het is tijd voor deel twee van mijn favoriete producten van 2014. Eergisteren toonde ik je de make-up producten die ik met veel plezier gebruikt heb, en vandaag zet ik mijn favoriete producten voor lichaam, huid en haar in de bloemetjes.

Favoriete Cleanser
Avène Cleanance Gel Cleanser

Na veel omwegen ben ik weer thuis. Avène Cleanance gebruik ik al ongeveer 10 jaar (nu klink ik ontzettend oud), en ik blijf ‘m ontzettend goed vinden.

Favoriete Oogcrème
Vichy Idéalia Eye Contour Idealizer

Ik gebruik deze oogcrème sinds een paar maanden, en ik ben serieus onder de indruk. Hij biedt voldoende hydratatie, en bevat op de koop toe vitamine B3, cafeïne en lichtreflecterende pigmenten.  Dit is Touche Eclat in oogcrème-vorm.

IMG_1255-001 (Copy)

Favoriete Serum
Estée Lauder Advanced Night Repair II

Het favoriete serum van ongeveer de hele wereld, heb ik zo het gevoel. En terecht!

Favoriete Product Tegen Acne
Peter Thomas Roth AHA/BHA Acne Clearing Gel

Ik vind het heel moeilijk om een goed product tegen acne te vinden, want mijn huid is niet meer zo vet als vroeger. Heel agressieve producten drogen mijn huid te veel uit. De PTR Acne Clearing Gel kan ik boven mijn nachtcrème gebruiken. Zo krijgt mijn huid voldoende hydratatie, maar kunnen de AHA’s en BHA’s ook hun werk doen. Wonderspul is dit.

IMG_1286 (Copy)

Favoriete Dagcrème
La Roche Posay Cicaplast

Overdag wil ik een dagcrème die geen SPF bevat (omdat ik daarvoor een apart product gebruik), maar die wel mijn huid hydrateert en vitamines geeft. Bij La Roche Posay vond ik weer de ideale oplossing.

Favoriete Nachtcrème
La Roche Posay Redermic R (review)

Geef mij retinol en ik ben gelukkig.

IMG_1347 (Copy)

Favoriete Zonnecrème
Chanel UV Essentiel SPF 50 (review) 

De zonnecrème die je als primer kan gebruiken. Wat kan een mens nog meer wensen?

Favoriete Masker
Dermalogica AGE Smart Multivitamin Power Recovery Masque 

Geef mij retinol, vitamine B5, C, E en F en ik ben nóg gelukkiger.

Favoriete Handcrème
Rituals Ginkgo’s Secret Caring Hand Balm 

Dit is geen handcrème om overdag te gebruiken, maar wanneer ik hem ’s nachts gebruik, word ik wakker met de zachtste handen ooit.

IMG_1327 (Copy)

Omdat hij écht zo goed is.

Favoriete Shampoo
The Body Shop Rainforest Shampoo 

Dit jaar was ik op zoek naar de perfecte shampoo zonder SLS, omdat ik te veel haar begon te verliezen. De Rainforest Shampoos van TBS bevatten geen sulfaten, parabenen of siliconen en hebben een gunstig effect op mijn haar. Mijn haarkleur blijft langer intact en mijn haar valt ook minder uit. Mijn favoriet van de hele lijn is de Rainforest Volumising Shampoo, omdat hij inderdaad meer volume geeft.

IMG_1247 (Copy)

Favoriete Conditioner
L’Oréal EverPure Colour Care and Volume Conditioner

Nog een SLS-vrije favoriet. Per ongeluk heb ik de Colour Care and Volume versie gekocht, en ik ben er heel blij mee. Sindsdien koop ik de Colour Care and Moisture versie niet meer.

Favoriete Haarmasker
Osmo Treatment Intensive Deep Repair Mask

Ik kon een gigantische pot van 1200ml voor 6.85 pond kopen en ik dacht: waarom niet? Ik verwachtte er weinig van, maar uiteindelijk werd het mijn favoriete SLS-vrije masker. Mijn pot is al leeg en een nieuwe is onderweg.

Favoriete haarlak
TIGI Headrush Shine

De L’Oréal Elnett blijft ook een topper, maar als je ongelofelijk glanzend haar wil, moet je TIGI Headrush Shine proberen. Je haar lijkt van plastic gemaakt!

IMG_1316 (Copy)

Favoriete Body Scrub
The Body Shop Raspberry Scrub

Ook wel gekend als de confituur-scrub. Het ruikt lekker, het werkt goed en het was uiteraard limited edition.

Favoriete Douchegel
The Body Shop Sweet Lemon Shower Gel

Omdat een mens zich moet wassen en omdat je daarna naar een citroentje ruikt.

IMG_1313 (Copy)

Favoriete Body Butter
The Body Shop Shea Body Butter

Het hydrateert, het ruikt lekker, maar ook niet te overweldigend: dit is een winner.

Dit was het voor vandaag! Overmorgen toon ik je mijn random favorieten van het voorbije jaar. Wat hebben jullie in 2014 met veel plezier op jullie huid en haar gesmeerd?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

17 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge