Favorieten augustus ’14 – Guerlain, Wet ’n Wild, Chuck Bass & meer van dat fijns

Dat moment wanneer al je favoriete producten leeg zijn. Dat was augustus. YSL Le Teint Touche Eclat, Sleek Eyebrow Stylist, MAC Set Powder: ze zijn allemaal dood. In plaats van nieuwe exemplaren aan te schaffen, ging ik op zoektocht in mijn eigen stash. En oja, ik heb volwaardige vervangingen gevonden! Dit zijn mijn favorieten van de voorbije maand.

Make-up, Skincare & Hair

En ik begin met een nieuw product . Polyphenol C15 is het nieuwste serum van Caudalie. Het bevat polyfenol (een sterke antioxidant die in druiven zit), hyaluronzuur en vitamine C (voor de skincare nerds onder ons: Caudalie gebruikt Ascorbyl Tetraisopalmitate).

caudalie polyphenol C15 serum

Ik ben verliefd op dit serum. Het heeft een aangename geur, een lichte textuur en het absorbeert onmiddellijk in de huid. Na een week zag ik al een groot verschil: mijn acne litteken in de vorm van een putje in mijn kaak was zo goed als verdwenen! Eerst dacht ik niet dat het door het serum kwam, en stopte met het te gebruiken. Een paar dagen later was het putje daar weer. Nu ik het opnieuw gebruik, blijft het putje weg .

Door de vitamine C genezen mijn hyperpigmentatie-vlekken ook veel sneller. Het is geen wondermiddel, maar het staat vast dat het helpt. Ik heb enkel een probleempje met mijn pipet. Duw ik vijf keer of vijftig keer: ik krijg dezelfde hoeveelheid product. En die hoeveelheid is niet veel, want ik kan maar de helft van mijn gezicht doen. Maar voor de rest niets dan lof voor het Polyphenol C15 serum!

Guerlain foundations vind ik top, en ik weet niet waarom ze niet meer liefde krijgen van beauty liefhebbers. Toen ik letterlijk geen druppel meer uit mijn Le Teint Touche Eclat kreeg, greep ik naar deze oude favoriet. En ik ben nog steeds fan!

IMG_1733 (Copy)-001

Tenue de Perfection heeft een dikke en meer creamy textuur. Daarom moet je hem goed in de huid buffen, om een cakey effect te voorkomen. Daarna lijkt je huid vlekkeloos. Hij biedt goede dekking, heeft een satin finish en blijft de hele dag op zijn plek zitten.

Bij Guerlain heb ik enkel een probleem met hun kleuren-aanbod. 02 – Beige Clair is een tikkeltje te donker en te grijs voor mij. Daarom gebruik ik 12 – Rose Clair, die niet zeer rose is. Hij werkt voor mij, maar als je een heel koele en lichte huidskleur hebt, zal je waarschijnlijk geen kleur vinden.

Een glossy lippenstift zou ik praktisch nooit kopen, maar toen ik deze Rouge G Le Brilliant in solden op de kop kon tikken, heb ik geen ogenblik getwijfeld. Enkel en alleen omwille van de verpakking zijn de Rouge G’s de moeite waard. Ze zijn zwaar, best wel bulky, maar o zo mooi .

IMG_0361 (Copy)

Ik weet niet hoe Guerlain het doet, maar deze lippenstift bevat niet veel pigment, en is toch zichtbaar op mijn donkere lippen. Brenda is een neutraal en draagbaar koraal-roze met een glossy finish. Daarom blijft hij niet heel lang zitten, maar hij presteert beter dan verwacht!

Het wenkbrauwsetje van Wet ’n Wild lag al een tijdje onaangeraakt op mijn make-up tafel. Maar toen mijn Sleek Eyebrow Stylist op was, probeerde ik hem nogmaals uit. En ik was zeer onder de indruk!

wet n wild brow kit

Met de lichtbruine kleur ga ik door het eerste deel van mijn wenkbrauw. Met de donkere kleur door de staart. Zelfs het mini borsteltje dat in de kit zit, doet prima zijn werk.

mac brow set show off

Om daarna weer wat leven in mijn wenkbrauwhaar te krijgen, heb ik de MAC Brow Set in Show-Off gebruikt. Het borsteltje van de MAC wenkbrauw-gels is best wel klein, maar werkt daarom zeer accuraat. De kleur Show-Off is aan de warme kant, maar de Ultimate Brow Kit is heel koel, en zo houden ze samen mijn wenkbrauwen prima in balans.

In mijn queeste naar sulfaat-vrije haarproducten ontdekte ik de EverPure lijn van L’Oréal. De shampoo vond ik niet uitzonderlijk, maar de conditioner is fantastisch. Eigenlijk wou ik de Colour Care & Moisture versie aankopen, maar per ongeluk heb ik de volume-versie gekocht.

l'oreal everpure conditioner

Hij doet wat hij moet doen: mijn haar voeden. Qua volume merkte ik ook een klein verschil op. En daarbij ruikt hij heel lekker!

Ik denk dat deze producten enkel in het buitenland te koop zijn. Ik heb ze in Boots gekocht, toen ze aan 50 procent korting stonden. Momenteel staan ze ook in solden bij Feel Unique!

& Other Favorites

Tijdens mijn verlof ben ik naar Londen geweest en heb ik een pub gevonden met een fantastisch gezellige binnenkoer. In Londen is een terras langs de achterkant uitzonderlijk. Ik heb geen problemen met een terras langs de straatkant, maar soms heb ik gewoon behoefte aan rust.

© The Sun in Splendour

© The Sun in Splendour

Op Portobello Road ontdekten we toevallig The Sun in Splendour Pub. Het eten hebben we niet geprobeerd, maar op de binnenkoer hebben we wel een tijdje blijven zitten . Een aanrader als je ook in Londen bent!

© GQ

© GQ

Gênant verhaal, maar voor mijn verlof had ik een droom over Chuck Bass. Vraag mij niet wat hij daar deed, maar toen ik opstond, had ik zin in een Gossip Girl marathon. De box bestelde ik bij Amazon UK (als je hem ook daar wil bestellen: de prijs fluctueert nogal. Ik heb ‘m voor 37.00 pond kunnen bestellen. De week erna kostte hij 30.00 pond. Nu kost hij 50.00 pond. Amazon regelmatig in de gaten houden, is de boodschap) en sindsdien zit ik in volledige Gossip Girl modus. En Chuck Bass: ik vind het nog steeds een heet kanon.

Wat zijn jullie favorieten van de voorbije maand?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

33 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge