Favorieten juli ’14 – Laura Mercier, Zoeva, Geordie Shore & Meer van dat fijns

Ik heb veel gejammerd in juli. Het was geen goeie maand. Op persoonlijk vlak ging het niet van een leien dakje, op werk-vlak ben ik door de “crisis” halftijds werkloos geworden en op make-up-vlak gleed mijn make-up door de hitte van mijn gezicht. Het volwassen leven is soms niet wat ik ervan verwacht had. Maar betere tijden komen eraan (hoop ik)! In augustus heb ik verlof, en kan ik wat zaken op punt stellen. Ik zou een volledige blogpost kunnen mekkeren over mijn leven, maar ik wil van deze blog een vrolijke plek maken. Dus bij deze: op naar mijn favorieten van juli!

Make-up

Elke zomer komt hij naar boven, en ook in 2014 maak ik geen uitzondering. Vroeger was ik een full coverage-geval: ik had een geplamuurde laag foundation op mijn gezicht. Als je met je vingernagel over mijn huid ging, kon je letterlijk de foundation van mijn gezicht schrapen.

Ik heb nooit een mooie huid gehad – heb het nog steeds niet, maar ik heb aanvaard dat een dunne laag foundation voldoende is. En zeker tijdens de zomer wil ik het luchtig houden. De gewone Tinted Moisturizer van Laura Mercier heb ik nog nooit geprobeerd, maar deze Illuminating Tinted Moisturizer geeft je praktisch geen dekking, en toch doet hij iets met de huid. Ik gebruik Bare, de lichtste tint. Alles lijkt een stuk zachter en door de Illuminating-factor heb ik een glow, zonder vet te lijken.

laura mercier tinted moisturizer

Sommigen zeggen dat je deze Tinted Moisturizer enkel in je foundation mag mengen of onder je foundation mag dragen, omdat hij je huid een soort van metallic glans geeft. Ik gebruik hem solo, en zolang ik een setting powder erboven draag, lijkt het allemaal natuurlijk.

20140725_142319

Die rechtse glanzende vlek is de tinted moisturizer

Daarnaast gebruik ik hem ontzettend graag als highlight. Je krijgt niets van glitter of shimmer, maar op de jukbeenderen is hij verschrikkelijk mooi.

chanel perfection lumiere velvet

Maar op die dagen, wanneer ik toch wat extra dekking wou, heb ik Chanel Perfection Lumière Velvet gebruikt. Mijn oorspronkelijke review was positief, maar nu vind ik hem nog 10 keer beter. Deze foundation is een held tijdens die vreselijk warme dagen. Hij blijft uren op zijn plaats zitten! Echt waar, voor mij de meest long-wearing foundation die ik ooit gebruikt heb.

Hét poeder dat ik al vijf jaar – of misschien zelfs langer – dagelijks gebruik. Set Powder is een PRO product, maar iedereen kan het in de PRO-winkel in Antwerpen kopen of online bestellen.

mac pro set powder

Set Powder is uiteraard een setting powder, en komt enkel in de transparante kleur. Prima voor mij! Dit is het beste poeder dat ik ooit gebruikt heb. Wanneer je het ’s ochtends aanbrengt, lijkt je huid best wel mat. Doorheen de dag wordt hij minder mat en lijkt hij natuurlijker, maar hij houdt nog steeds alle oliën tegen en is het ongeveer sweatproof.

Set Powder lijkt heel hard op het Prep + Prime Transparent Finishing Powder. Prep + Prime is misschien een tikje fijner gemalen, maar op het gezicht merk je weinig verschil. Maar het grootste verschil: bij Set Powder krijg je 30 gram product! Dit is bijna 4 keer zoveel als bij Prep + Prime, en je betaalt maar 4.50 euro meer.

Contouren maakt een wereld van verschil. En met deze Zoeva – 109 Face Paint gaat het ook een stuk makkelijker! Voor ik deze Zoeva borstel had, gebruikte ik mijn MAC 109. De MAC borstel vind ik nog steeds goed, maar de Zoeva borstel is fantastisch!

zoeva face paint

Als je makkelijk een contour op je gelaat wil toveren, dan is deze borstel the way to go. Op mijn rond gezicht is het niet steeds eenvoudig om de exacte holtes te vinden. En wanneer ik die holte gevonden heb, moet ik maken dat ik niet te ver omhoog of omlaag blend. Met de Zoeva 109 is dit allemaal geen probleem. Je plaatst hem in de holte, wiggelt een beetje en tada: daar is de contour. Daarna ga ik nogmaals over de contour met mijn buffer brush, om zeker te zijn dat ik geen strepen op mijn gezicht heb staan.

En om te contouren heb je ook een contour poeder nodig. Tsja, ik heb maar twee contour poeders en ze zijn allebei van MAC. MAC maakt gewoon fantastische contour-kleuren! Mijn favoriet moet toch Sculpt zijn: de perfecte bruin-grijs-taupe kleur om schaduwen te creëren.

Boven: MAC Bone Beige. Onder: MAC Sculpt.

Boven: MAC Bone Beige. Onder: MAC Sculpt.

Wederom een PRO product, maar ook voor ons non-PRO’s te koop bij MAC.

& Other Favorites

Deze maand wil ik één blog in de bloemetjes zetten. Jana heeft mijn blog namelijk bij haar favoriete Belgische beauty blogs vernoemd. Hoe lief! Aangezien dit de eerste – en misschien zelfs de laatste – keer is dat zoiets mij overkomt, moet dit gevierd worden. Jana heeft ook een beauty blog en schrijft heel entertainende blogposts. Als je haar blog nog niet bezocht hebt, doe het dan nu! Dus bij deze: dankuwel Jana!

IMG_9315

De zoektocht naar de perfecte sandaal is bijna voorbij. Ik heb bij de New Look (waar anders?) een paar absurd gemakkelijke sandalen gevonden. Ze zijn niet zozeer fantastisch prachtig, maar ze zijn goedkoop, ze zitten comfortabel en ze zijn fris. En voor nu vind ik dit meer dan oké!

Een ode aan de marginaliteit. Zo vat ik Geordie Shore samen. Maar bon, ik had veel nood aan hersenloos entertainment en MTV is dan the place to be. En diezelfde zender zond deze maand constant Geordie Shore-marathons uit. Ik heb nooit naar Jersey Shore gekeken (was blijkbaar ook de moeite), shows als Oh Oh Cherso heb ik ook aan mij laten voorbij gaan, maar aan Geordie Shore ben ik verslaafd!

© MTV

© MTV

En aangezien het hier nog altijd een beauty blog is: hoe goed kunnen die meisjes valse wimpers aanbrengen? Jaloers! En nog een bonus: mijn slang-kennis is nog nooit zo uitgebreid geweest!

Voilà, dit waren mijn favorieten van de voorbije maand! Waar hebben jullie deze maand van genoten? Laat maar weten in de comments!

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

30 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge