Favorieten September ’14 – YSL, MAC, New Girl & Meer van dat fijns

September: je bent niet mijn favoriete maand. Het verlof is gedaan, de dagen worden korter, en iedereen wordt verkouden. Dit jaar ben ik gespaard gebleven van een verkoudheid, maar kreeg ik wel een opgezwollen oog. Ik zal jullie niet choqueren met beeldmateriaal, maar je krijgt wel een beschrijving: Quasimodo die een doef op zijn oog gekregen had. Dat was ik. Mijn absolute favoriet moet dus het cortisone zalfje van de dokter zijn, maar heel interessant is dat niet. Daarom zijn dit mijn andere favorieten van september!

Make-up & Skincare

Elizabeth Arden 8 Hour Cream

Ik bereid je alvast voor: alle favorieten staan ongeveer in het teken van mijn oog. Ten eerste: Elizabeth Arden 8 Hour Cream. Sowieso een absolute favoriet sinds jaren van me, maar toen mijn oog weer kromp naar een semi-aanvaardbare grootte, had de cortisone de huid onder mijn oog uitgedroogd. Ik had meer dan een week geen oogcrème kunnen gebruiken, en dit viel heel hard op.

IMG_3310 (Copy)

Mijn gewone oogcrèmes werkten niet snel genoeg, en daarom besliste ik één lukrake avond om 8 Hour Cream onder mijn ogen te smeren. Beste beslissing ooit. Binnen twee dagen was de huid onder mijn ogen ongeveer weer normaal.

Als je in de winter ook last hebt van droge huid waar dan ook: 8 Hour Cream is je redder.

Avène Cleanance K + Avène Hydrance Optimale Riche

Aangezien mijn oog opgezwollen was tot op mijn kaak, vond ik het niet verantwoord om veel lotions & potions te smeren. Daarom werd het een standaard cleanse – tone – moisturize procedure.

IMG_3348-001 (Copy)

Als moisturizer gebruikte ik op slechte dagen Avène Cleanance K. Op goede dagen werd het Avène Hydrance Optimale Riche. Beide heel zacht voor de huid, maar ook effectief. Wat kan een mens meer verwachten.

Nu smijt ik weer serums op mijn gezicht, maar de Avène moisturizers behouden hun stek in mijn huidverzorging-routine.

MAC Studio Finish Concealer x Maleficent Beauty Powder Natural

Mocht je hier gedacht hebben: het mens zegt dat je een light-reflecting concealer moet gebruiken, maar ze heeft zelf de grootste wal op de planeet: je had gelijk. Onder mijn ogen was het toen nog heel droog, dus ik kon geen concealer gebruiken. Daarnaast zag mijn oog door de zwelling er een beetje gekneusd uit.

IMG_3463

Toen mijn huid opnieuw gehydrateerd was, bleef ik over met de kneuzing (nog altijd eigenlijk). Daarom moet ik een extreem stevige concealer gebruiken: MAC Studio Finish Concealer. En eigenlijk was ik vergeten hoe goed deze concealer is. Je krijgt maximum dekking, maar hij ziet er niet droog uit. Perfect om onder de ogen te gebruiken!

IMG_3407 (Copy)

Om het geheel een extra light-boost te geven, gebruikte ik het MAC Maleficent Beauty Powder. Tot vorige maand gebruikte ik hem enkel op mijn jukbeenderen, maar met mijn oog-situatie heb ik ontdekt dat hij een prachtige highlight onder de ogen is. Door de peachy/witte ondertoon verbant hij alle schaduwen. Hoera!

Glitter

Met het oog kon ik dus geen oog make-up dragen. En ojee: wat heb ik het gemist! Toen ik weer lenzen in mijn ogen kon krijgen, heb ik mijn achterstand ingehaald. Normaal ben ik een matte madame, maar deze maand heb ik met glitter gesmeten.

Mini potjes MAC Glitter kan je op eBay kopen

Mini potjes MAC Glitter kan je op eBay kopen

Drie tips kan ik je geven bij glitter: Fix+, vingers en plakband.  Met je vingers en Fix+ doe je de glitter plakken. Met plakband haal je de fall-out weg.

MAC x Proenza Ombre Blush

En oja: nog een oog-gerelateerd product. Onder mijn oog had ik de kneuzing, maar mijn kaak gloeide van miserie. Blush moest ik daar niet meer gebruiken. Om mijn andere kaak in evenwicht te houden, heb ik de MAC Proenza Ombre Blush in Sunset Beach gebruikt. Toen ik hem kocht, heb ik geen review erover geschreven, omdat hij overal uitverkocht was (en dat weet ik, omdat ik de laatste in Antwerpen en waarschijnlijk in België gekocht heb).

IMG_3368 (Copy)

Maar deze blush is mijn chouchou. Alleen al naar de verpakking kan ik uren blijven gapen. Het product is ontzettend gepigmenteerd, maar laat zich makkelijk blenden. De kleur is een ombre, die gaat van baby pink naar een donkere, bijna raspberry pink.

IMG_3384 (Copy)

Nu het oog-probleem van de baan is, gebruik ik hem nog veel. Ik hou me vast aan de laatste zonnestralen en gebruik hem om die frisse teint op mijn gelaat te toveren.

YSL Rouge Volupté #11 Rose Culte

En dan één product dat los staat van het oog! Ik stem graag mijn lipstick en mijn blush op elkaar af. Het vormt een mooi geheel. De Ombre Blush combineer ik graag met mijn YSL Rouge Volupté in Rose Culte.

IMG_3426 (Copy)

De lippenstift met de beste – en ook vreemdste – textuur ter wereld heeft mijn hart weer veroverd. Rose Culte is een hot dark pink. Niet zo fel als fuchsia, maar nog steeds een statement kleur. Een swatch en al de rest vind je hier. Als stain of full-on: het blijft een winner.

& Other Favorites

New Girl

S01_03-001

© FOX

I love to hate a show. New Girl is zo’n programma. Jess, oftewel Zooey Deschanel, is één van de hatelijkste personages op deze planeet (Serena van Gossip Girl staat met stip op één). Anderzijds is New Girl te hilarisch om niet te bekijken. Verstand op nul en gapen naar New Girl: ’t is mijn favoriete bezigheid de laatste tijd.

Het nieuwe tv-seizoen

Ik heb geen tijd om aan Netflix te beginnen, want deze maand is het nieuwe tv-seizoen begonnen! Gedaan met de duizendste herhaling van FC De Kampioenen en het geven van bedjes in Met Vier in Bed. Sinds deze maand geven we weer punten voor sfeer en gezelligheid, maar kunnen we ook genieten van veel nieuwe programma’s.

De prijs voor het meest irritante programma gaat naar The Voice Kids. Kinderen met grootheidswaanzin: het is nooit een mooi zicht. En ouders die de grootheidswaanzin aanwakkeren: ze zouden opgesloten moeten worden.

De prijs voor het net niet-programma is voor Normale Mensen. Het concept lijkt me sterk, maar de uitvoering is het net niet. Blijven Gokken zou het programma beter noemen, want zo voelt het ook bij de ronde over de niet-normale hobby van normale mensen. Daarentegen gaat alle lof naar Thomas, de meezinger in de auto. Die man kan op mijn sympathie rekenen.

Maar de prijs voor het ‘ik tel de minuten af tot het begint’-programma is voor Het Beste Moet Nog Komen. Steven Van Herreweghe doet het toch weer. Interessante bv’s, intelligente humor en een informatieve insteek (wie wist dat wijn naar natte hond kon smaken): meer moet het niet zijn.

Bloglovin’

En tot slot een dikke dankuwel voor iedereen die me volgt op Bloglovin‘, want deze maand heb ik 150 volgers bereikt! Juplahee, feest in de keet!

Wat waren jullie favorieten van de voorbije maand?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

34 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge