Festival Week – Hair, make-up & skincare

Je kan niet wachten om naar je favoriete festival te vertrekken, maar je moet nog eerst die lompe trekking rugzak vullen. Nadat je de slaapzak in de rugzak gewrongen hebt, blijkt er nog weinig plaats over te zijn voor veel leuke spullen. Maar de festivalweides betrekken zonder make-up en een fijn kapsel zit er voor mij niet in. Ik ben een make-up junkie en zonder make-up denkt iedereen dat ik ziek ben. En ziek lijken op een festival? Nee, dank u. Dus dan kan het spelletje beginnen: Jasmijn gaat naar een festival en neemt mee …

Haar

Ik ben heel low maintenance op mijn haar. Om de andere dag was ik het en laat ik het drogen. Enkel als ik een feestje heb of een extra effort wil doen, gebeurt er iets. Maar op een festival weiger ik een douche te nemen (eww, welke vieze, vuile mens is er voor jou geweest?) en loop ik 4 dagen met ongewassen haar rond. Hoe overleef ik dit? It’s all in the preparation, baby!

  • Was je haar voor je vertrekt met een clarifying shampoo om heel net haar te krijgen. Je haar zal veel trager vet worden. Mijn favoriet is Redken Hair Cleansing Cream.
  • Als je droge punten hebt, zoals ik: breng een ultra-voedend haarmasker aan voor je vertrekt. Je punten zullen veel langer mooi blijven en niet droog lijken. Ik gebruik Philip Kingsley Elasticizer Extreme.
  • Breng geen mousse of andere vettige producten aan op je haarwortels. We willen 4 dagen proper haar!
  • Als je recht haar hebt, zoals ik: krul je haar voor je vertrekt. Je kan de papillotten-methode gebruiken, maar in dit soort omstandigheden verkies ik de stijltang: haar tussen de stijltang klemmen, 360 graden draaien en naar beneden trekken. Door de hitte zullen je krullen veel langer mooi blijven.
  • Met krullen heb je meer kapsel-mogelijkheden: je kan het los dragen, opgestoken, in een knot, in een vlecht. Het ziet er steeds mooi uit!
  • Als je vet haar heel vies vindt: breng dan een droogshampoo mee.
  • Als je droge punten heel vies vindt: breng dan een haarolie mee.
  • Als je haar friseert in de hitte: breng een heat protector mee.
  • Breng sowieso wat haarelastiekjes, haarspeldjes en een donut mee. De mogelijkheden zijn dan eindeloos!
  • Breng niet alle speldjes, diademen, kammetjes, strass-toestanden van thuis mee. Serieus, je zal het toch niet gebruiken.

Een paar kapsel-mogelijkheden waar je vijf minuten of minder mee bezig bent: het losse haar – het gevlochten haar – het half op/half neer haar – het donut haar.

1

Make-up

Op festivals wil ik make-up dat niet kan breken, dat makkelijk aanbrengt en dat lang blijft zitten. Dus Jasmijn gaat naar een festival en neemt mee …

makeupp

Je kan op een festival een halfuur bezig zijn met je make-up, maar heel fijn voor je festival-gabbers en jezelf is dit ook niet. Bij zonnig weer zit je dan een halfuur te koken in het gras en bij regen zit je geplet in je tent met weinig licht. Hou het bij make-up die je in vijf minuten klaar krijgt.

Op de ogen wat bronzer, kohl tussen de wimpers en een beetje mascara. Op de lippen een goeie stain van MAC Girl About Town.

Op de ogen wat bronzer, kohl tussen de wimpers en een beetje mascara. Op de lippen een goeie stain van MAC Girl About Town.

Huidverzorging

Mijn missie is: overleven tot ik thuis kan detoxen. Ik breng dus mee:

Presentatie1

In theorie klinkt dit allemaal mooi, maar eerlijk: tegen dag 3 loop ik compleet make-up loos en zonder oogcrème op de weide rond. Het kan me dan geen moer schelen of je mijn puist ziet of niet. Festivals werken bevrijdend op verschillende vlakken!

Wat doen jullie mee naar een festival?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

13 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge