Festival Week – Intro

Op donderdag 3 juli start officieel het festivalseizoen in België. Dan vindt het beste muziekfestival ter wereld plaats: Rock Werchter! Gedurende vier dagen worden de koeien naar een andere weide getransporteerd, wordt het rustige Hageland overspoeld door bronstige jongeren en vliegen/rijden/treinen/hink-stap-springen muzikanten van over de hele wereld naar België. Daarna kunnen muziekliefhebbers en tentsletjes zich uitleven op onder andere Dour en Dranouter, om uiteindelijk het seizoen in schoonheid af te sluiten op Pukkelpop.

festival intro-001

Met veel nostalgie denk ik terug aan mijn jonge tijd toen ik alle festivalweides bezocht: half comateuze dronken toestanden, de geur van DIXI wc’s, het gebrek aan persoonlijke hygiëne, meer goesting hebben om je Quechua pop-up tent te laten staan dan weer te moeten opplooien. Maar ook volledig losgehen, vrienden promoveren tot beste maten voor ‘t leven, plat liggen van het lachen en een traan wegpinken bij een concert wanneer een muzikant boven zichzelf uitstijgt: dat zijn festivals voor mij. Geen Coachella-toestanden, waarbij ik mijn volledige make-up kast moet meesleuren om er elke dag piekfijn uit te zien en fashion appropriate gekleed moet rondlopen. Nee, de muziek is belangrijker dan de perfecte selfie.

Ik weet het: ik word oud en de jeugd verandert, maar festivals zouden altijd vooreerst om muziek moeten draaien! Als je geen moer om muziek geeft, hoor je niet thuis op een festival. Als je denkt dat je op een Belgisch festival vier dagen (en in principe vijf, want op maandag keer je terug) Coachella-gewijs zal kunnen rondlopen met prachtige krullen in je haar, een witte short, een bustier top en wedge sandalen: it ain’t gonna happen!

Schoon (alhoewel), maar zo overleef je in België geen vierdaags festival!

Schoon (alhoewel), maar zo overleef je in België geen vierdaags festival!

Om je volledig klaar te stomen voor het festivalseizoen organiseer ik Festival Week!  Wat kan je verwachten:

Wie heeft er zin in? En laat maar weten welke festivals jullie deze zomer zullen bezoeken!

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

12 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge