GEO Circle Lenses

Laat het aan de Aziaten over om voor elk probleem een oplossing te vinden. In Japan heb je de trein-duwers (ja, dat is een full-time job). Als emoties uiten niet je sterkste kant is, kan je Brainwave Cat Ears kopen. En als je vindt dat je ogen te klein zijn, steek je een paar circle lenzen in.

Hoewel de hype rond circle lenzen verdwenen is, draag ik ze nog steeds. Ik moet sowieso lenzen dragen (blind als een mol), en dan kan ik evengoed twee vliegen in één klap slaan.

IMG_5071 (Copy)

Mocht je circle lenzen niet kennen: het zijn kleur-lenzen die de impressie van poppen-ogen geven. Het gekleurde stuk is groter dan je iris, en daarom lijken je ogen groter. Lady Gaga heeft ze in haar clip Bad Romance bekend gemaakt, en daarna was de trein vertrokken. Ongeveer alle Aziatische bekendheden dragen ze, maar ook in het Westen zie je ze meer en meer. Paris Hilton en Lindsey Lohan zijn bijvoorbeeld fan van circle lenzen.

Bij circle lenzen heb je een paar bekende merken, zoals GEO, Dueba en Hana SPC. Ik draag altijd GEO, omdat ik die het gemakkelijkst te pakken krijg. Circle lenzen moet je vaak uit Azië bestellen, maar dan loop je het risico op importkosten. Daarom bestel ik bij twee webshops uit Nederland: Geocandy en Lychee Tea (vroeger Glamoureyez). Zij verkopen alleen GEO-lenzen, maar dan ben ik zeker dat ik geen importkosten hoef te betalen.

IMG_5073 (Copy)

Welke oogkleur je ook wil: bij circle lenzen vind je het allemaal. Sommige zien er natuurlijk uit, andere niet. Persoonlijk vind ik dat ze de mooiste resultaten geven op bruine ogen (ze zijn nu eenmaal voor Aziaten ontworpen), maar als je een andere oogkleur hebt, kan je ze uiteraard ook proberen. Ook voor zotte Halloween-toestanden kan je circle lenzen kopen. Helaas zijn deze vaak niet op sterkte te koop.

Circle lenzen gaan meestal een jaar mee. Dat is extreem lang. Ik draag mijn circle lenzen wanneer ik uitga of foto’s voor de blog neem, maar overdag draag ik mijn normale lenzen. Daarom hou ik een paar circle lenzen voor een halfjaar. Daarna durf ik ze niet meer in mijn ogen te steken.

IMG_5086 (Copy)

Bij GEO zitten de lenzen in een glazen flesje met rubber dop. Rond de dop zit een aluminium stuk. Je duwt de rubber dop omhoog, waar de pijltjes staan. Daarna trekt die dop het aluminium stuk mee. Op alle flesjes staat een unieke code. Met die code kan je op de GEO-website controleren of je authentieke lenzen gekocht hebt.

IMG_5088 (Copy)

Ditmaal kocht ik de zwarte CK105 GEO lenzen. Normaal koop ik ze in het bruin, maar die hadden ze niet meer in mijn sterkte. Door de zwarte rand zien ze er minder natuurlijk uit, maar mijn ogen lijken wel groter. De bruine variant kan je onder andere hier en hier zien.

Ik moet wel toegeven: circle lenzen zien er beter uit als je make-up draagt. Als ik geen oogschaduw draag, zie ik eruit als een alien. En als je maar in één oog een circle lens draagt, denken de mensen dat je een vreemde oog-ziekte hebt.

IMG_5143 (Copy)

Wat vinden jullie ervan? En hebben jullie al kleur-lenzen geprobeerd?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

28 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge