Get it while it’s hot – MAC Maleficent Natural Beauty Powder

De prijs van beauty-hype van het jaar mag van mij nu al gaan naar MAC en hun Maleficent collectie. Toen MAC een paar maanden geleden het campagnebeeld met Angelina Jolie op ons losliet, wist ik zelfs niet dat er een gelijknamige film bestond (ondertussen is dit feit wel tot me doorgedrongen).

Wat ik wel wist, was dat ik minimum één product uit deze collectie wou. De zwarte verpakking is volledig mijn dada en jukbeenderen als Angelina Jolie: graag!

mac maleficent

Uiteindelijk bleek ik al het Sculpt contour powder en 3 oogschaduwen uit het Maleficent Eyeshadow Quad in mijn bezit te hebben. De enige producten waarin ik nog interesse had, waren de True Love’s Kiss lippenstift en dit Beauty Powder. Een paar dagen nadat ik mijn bestelling geplaatst had, kreeg ik van MAC de boodschap dat er een technische fout gebeurd was, dat de lippenstift uitverkocht is en dat ik geen heb. Om mij te troosten, mocht ik een gratis product uitzoeken. Ik antwoordde en pas na 3 (!) dagen kreeg ik antwoord: MAC had toch nog een paar lippenstiften kunnen bemachtigen (geen idee hoe) en binnen 3 weken zal ik ‘m ontvangen. Ik hoop dat ik nog steeds iets gratis krijg, want klantvriendelijk is deze situatie toch niet!

mac maleficent beauty powder

Bon, na deze klaagzang is het tijd voor de review van het Maleficent Beauty Powder. Normaal neem ik mijn tijd om alles uitgebreid te testen vooraleer ik een review schrijf, maar aangezien dit poeder online en waarschijnlijk ook nog in de winkels in stock is, heb ik er vaart achter gezet en krijg je nu al een review!

mac maleficent beauty powder

MAC Beauty Powders interesseren me al een tijdje. Ze komen telkens uit in een limited edition-collectie, maar je leest er nooit veel over. Blijkbaar zijn ze multi-inzetbaar, afhankelijk van de kleur. Sommige kan je gebruiken als highlighter, andere als bronzer of blush. Je kan ze vergelijken met MAC Mineralize Skinfinishes, met als verschil dat MSF ’s gebakken poeders zijn en Beauty Powders je standaard pressed powders zijn.

Beauty Powders zitten in een standaard MAC poeder-verpakking, maar ze zijn vervaardigd uit shiny ipv mat plastic.  Bij deze collectie staat het Maleficent-logo met vleugels erin geprint. Je krijgt 10 gram product.

mac maleficent beauty powder

Dit Beauty Powder heeft de naam Natural gekregen. Het is een heel lichte wit-beige kleur, met een peachy-pink ondertoon. Hoewel Natural mat is, is de textuur heel zacht en kan je het makkelijk blenden.

Natural lijkt veel bleker op de huid dan in de pan. De gouden micro-glitter is niet zeer merkbaar, maar door de peachy ondertoon krijg je een serieus brightening effect. Daarom kan ik dit poeder niet gebruiken als setting powder; het resultaat is te fel. Voor gebruik als highlight op de jukbeenderen, onder de ogen en op de neusbrug is hij daarentegen perfect.

Links: zware swatch. Rechts: geblend. Praktisch onzichtbaar op foto, maar in realiteit lijkt dit stukje huid heel helder.

Links: zware swatch. Rechts: geblend. Praktisch onzichtbaar op foto, maar in realiteit lijkt dit stukje huid heel helder.

Dit Beauty Powder kan je best met een lichte hand aanbrengen. Door de bijna witte basis kan het poeder namelijk een beetje chalky op de huid lijken. Ik heb een medium lichte huid (NC20) en poeders gaan zelden chalky bij mij, maar bij dit poeder moest ik goed opletten. Als je een donkere huid hebt, zou ik dus zeer voorzichtig te werk gaan.

Dankzij MAC (en ook een beetje Disney) heb ik nog een prima highlighter aan mijn make-up veroveringen kunnen toevoegen. Nu kan ik drie weken (on)geduldig wachten op de Maleficent lippenstift! Wat hebben jullie uit de collectie gekocht?

MAC Maleficent Beauty Powder – 27.50 euro. Te koop bij MAC Cosmetics

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

27 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge