Glasses & make-up

Ik ben bijziend, heb astigmatisme (blijkbaar een veel voorkomend probleem bij het Oost-Aziatische volk. Lactose intolerantie is ook een probleem bij mijn ras. Weetje van de dag ) en moet dus een bril dragen. En sinds halfgod Johnny Depp een bril weer populair gemaakt heeft, durf ik zo nu en dan mijn bril buitenshuis dragen. De meest voorkomende redenen waarom ik mij met een bril laat zien, zijn:

  • mijn lenzen zijn op.
  • mijn ogen zijn te moe en ik krijg voor geen geld van de wereld mijn lenzen in mijn ogen.
  • ik heb een oogontsteking.
  • ik wil er extra slim uitzien.
  • ik heb een puist op mijn neusbrug, die concealer niet kan camoufleren.

Maar als mede-brillendrager weet ik dat een bril en make-up geen fantastische combinatie is. Dit zijn mijn tips om toch netjes voor de dag te komen!

IMG_1992 (Copy)

Voorbereiding

Het eerste – en grootste – probleem: hoe krijg je make-up op je gezicht, terwijl je maar half ziet? Ik steek dan meestal mijn lenzen in, en haal ze onmiddellijk uit wanneer ik klaar ben. Wanneer dit niet lukt, moet je gewoon zo dicht mogelijk bij je spiegel zitten. En daarmee bedoel ik: tien centimeter is nog te ver. Hou je bril bij de hand, zodat je regelmatig je bril op je neus kan zetten om tussentijds te evalueren. Een magnifying mirror kan je ook helpen.

Gezicht

Gebruik je foolproof foundation. Je kent ‘m wel: die foundation die nooit cakey wordt, gemakkelijk aanbrengt en easy peasy blendt. Je wil geen foundation die je extreem moet buffen vooraleer je een mooi resultaat krijgt. Dit zijn mijn aanraders:

Ik neem een kleinere hoeveelheid dan ik normaal gebruik, en breng ‘m meestal aan met mijn vingers. Omwille van de extreem korte afstand tussen mijn hoofd en de spiegel, kan ik geen borstel gebruiken (ik zit constant tegen de spiegel te tikken). Ik breng praktisch geen foundation aan op mijn neusbrug en op de plaatsen waar de bril op mijn neus rust (de zijkant van de neus/onder de ogen en op mijn slapen). Je ziet deze plekken onder je bril toch niet en door de wrijving van de bril op je huid zou de foundation toch verdwijnen.

Daarna doe ik mijn normale concealer-taak, maar sla ik wederom mijn neusbrug over. Onder mijn ogen gebruik ik een goeie light reflecting concealer pen, om de schaduw van mijn bril tegen te gaan. Daarvoor gebruik ik YSL Touche Eclat, of één van de doppelgängers.

Afpoederen doe ik wel met een borstel. Blush gaat ook op de kaken. Als je een pro in contouren bent, kan je dit ook doen. Het vormt een nette balans met de structuur van je bril.

Ogen

Eén tip: hou het zo simpel mogelijk. Je ogen kan je onmogelijk doen met je bril op je neus, dus probeer geen ingewikkelde fratsen uit te halen. Ik hou mijn ogen graag zo groot en zo helder mogelijk. Ik kies meestal voor mijn standaard winged liner met gelliner of liquid liner. Als dit niet lukt, kan je wat kohl langs je bovenste wimperrand smudgen. Gebruik een primer en set ‘m met poeder, en zo blijft de kohl ook een hele dag zitten.

Je kan ook wat highlight toevoegen in je binnenste ooghoeken. Daarna kan je je wimpers krullen, maar persoonlijk doe ik dit liever niet. Wanneer ik met mijn ogen knipper, tikken mijn gekrulde wimpers tegen mijn glazen en dat vind ik zeer vervelend. Wat mascara voor volume (en liefst niet voor lengte, omwille van het tik-gevaar) kan uiteraard wel.

Wenkbrauwen

Als je wenkbrauwen bedekt zijn door je montuur, hoef je niets doen. De mijne piepen erbovenuit, en daarom teken ik ze wat bij. Het houdt opnieuw de strucuur-factor in balans. Doe wederom niet zot en gebruik een product dat je gewend bent.

Lippen

Leef je uit! Je lippen kan je doen mét je bril op. Aangezien de ogen licht opgemaakt zijn, kan je een felle of donkere lip aanbrengen. Ik draag een zware montuur en sterke lippen brengen mijn gezicht in balans. Een aantal persoonlijke toppers:

Afronden

Zet je bril op, kijk waar je fouten hebt gemaakt, zet je bril af en werk de fouten zo goed mogelijk bij. Het resultaat zal nooit even netjes zijn als met lenzen, maar dat geeft niet. Zet die bril vol trots op je neus, kijk über-intelligent en wees trots op het resultaat!

PicMonkey Collage (Copy)

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

Tags

38 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge