Going Geordie Style

Juplahee, feest in de keet, want vorige week is seizoen 9 van Geordie Shore begonnen! Seizoen 8 vond ik teleurstellend, maar ik verwacht heel veel van het nieuwe seizoen. Charlotte is weer vrijgezel, en ik zie veel Charlotte/Gaz & The Parsnip-situaties in mijn glazen bol. Holly is nu “classy”: dat wordt interessant. En Marnie: wel ja, die loopt er ook nog altijd rond (geen grote fan van Marnie hier).

Je kan zeggen wat je wil, maar die Geordie dames houden van make-up. En eerlijk gezegd: die sexy – op de rand met slutty – look zie ik best wel graag. Daarom probeer ik het vandaag ook een keer! Ik heb de look het meest op Vicky gebaseerd, omdat zij vaak een smokey eye draagt. Charlotte heeft een prachtige huid en draagt meestal MAC Face and Body en veel wimpers. Holly is ook het wimper-type, maar ze combineert dit met een dikke foundation (je ziet haar vaak MAC Studio Fix Powder als setting powder gebruiken. Dat is een hoop foundation), neutrale oogschaduw en een sterke lip.

IMG_7163 (Copy)

Ik moet zeggen: ik heb nog nooit zoveel make-up in mijn hele leven in één keer gedragen. Aangezien ik me niet wou fake tannen, heb ik een basis met een bronzer moeten leggen. Daarvoor heb ik Dior Nude Healthy Glow #002 (was een limited edition product) gebruikt. Die ging op mijn gezicht, mijn hals en mijn borstkas. Als je de Dior-versie niet hebt, kan je ook Chanel Bronze Universel of Bourjois BB Bronzing Cream gebruiken.

Ik had geen foundation die even donker was als mijn oempa loempa-huid. Daarom heb ik MAC Matchmaster Foundation (Sophie’s favoriete foundation) gemengd met diezelfde Nude Glow. Mijn concealer, Estée Lauder Double Wear Maximum Coverage Foundation, heb ik daarmee ook gemengd. Om een serieuze highlight onder mijn ogen te krijgen, heb ik YSL Touche Eclat gebruikt. Op mijn bruine huid sprong die er echt uit.

Daarna wou ik bronzer gebruiken, maar zelfs Laguna deed niets meer. Ik kon die als setting powder gebruiken; zo bruin was ik! Daarom heb ik eerst een basis gelegd met de shade-kleur uit Tom Ford Shade and Illuminate. Daarboven kon ik Laguna aanbrengen. Als highlight heb ik een mix van NARS Albatross en MAC eyeshadow in Dazzlelight gebruikt.

Wat ik dacht toen ik nog meer bronzer moest aanbrengen: NEEEE!!!!

Wat ik dacht toen ik nog meer bronzer moest aanbrengen: NEEEE!!!!

Op mijn ogen ging als basis MAC Paint Pot in Painterly. Die zag er angstaanjagend bleek uit op mijn bruine huid. Als highlight bracht ik een serieuze hoeveelheid Dazzlelight aan. Vicky houdt van haar highlight! In de crease moest ik ook veel donkerder gaan, dus ik koos voor de linkse kleur uit het NARS Surabaya duo. Om weer terug te keren naar Vicky: zij gebruikt ook vaak een warme kleur voor de overloop. En dan kwam de smokey eye. MAC Smut ging in de outer V en op het grootste deel van mijn ooglid. Blenden is de boodschap! Mijn binnenste ooghoek liet ik vrij voor highlight. Dat werd een mix van MAC Dazzlelight en MAC Pressed Pigment in Day Gleam. De outer V wou ik nog een beetje intenser maken, dus ik gebruikte Carbon. Daarboven ging MAC Pressed Pigment in Jet Couture. Vicky houdt het graag mat, maar ik had zin in glitter. Op de waterlijn ging MAC Smolder. Om de valse wimpers te verbergen, zette ik een heel dunne eyeliner met L’Oreal Super Liner.

De wimpers komen uit de Eylure x Girls Aloud collectie. Elke Geordie moet valse wimpers hebben!

Vicky gebruikt soms wel en soms niet kohl op haar onderste waterlijn. Ditmaal ging ik voor niet. Bij mijn onderste wimperrand heb ik wel Smolder gesmudged met Smut. In de binnenste hoek ging weer de highlight.

IMG_6967-001 (Copy)

En dan de wenkbrauwen. Ik kon er volledig voor gaan, want Geordie-meisjes houden van volle wenkbrauwen. Vicky gebruikt de Anastasia Dip Brow, maar die heb ik niet. Daarom heb ik de MAC-versie gebruikt. Mijn wenkbrauwen zijn nog nooit zo dik geweest!

En dan nog de lippen. Ik probeerde het eerst met Hue, maar dat zag er vreselijk uit. Mijn huid was veel te donker voor deze kleur. Daarna bracht ik Creme Cup aan en die ziet er best oké uit. Vaak gaat Vicky voor die echte nude lippen, maar soms kiest ze voor een soortgelijke babypink lip.

IMG_7229 (Copy)

de obligatoire duck face

Ben ik nog iets vergeten? Waarschijnlijk wel. Hoe dan ook vond ik het heel leuk om te doen. Onderweg heb ik een paar keer gedacht: dit trekt op niets, maar op het einde kwam alles harmonieus bij elkaar. En nu heb ik goesting om naar Bijoux te gaan! Komaan Parsnip: waar zit je?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

54 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge