Going Sky High with TIGI

In het haar-departement mag ik niet klagen. Mijn punten zijn beschadigd, maar dit is mijn eigen schuld. Van nature heb ik sterk haar, en vooral dik haar. Maar dik haar betekent ook zwaar haar. Ik krijg moeilijk volume aan mijn wortels, omdat mijn haar te veel doorweegt. Met een deftige blow dry ziet mijn haar er het mooist uit, maar ik heb nooit zin om dit zelf te doen. Ondertussen heb ik een paar trucjes gevonden om mijn haar snel de lucht in te krijgen.

Iedereen kent de droogshampoo-methode, maar ikzelf ben daar geen grote fan van. Het plakt, het is mat en de volgende dag moet ik mijn haar wassen. Haar-mousse kan ook niet op mijn sympathie rekenen. Ook dit plakt en de volgende dag moet ik wederom mijn haar wassen. Er schieten inderdaad nog weinig opties over. Ik kan niet wachten tot ik wat Oribe-producten te pakken krijg, maar zolang Oribe niet internationaal verzendt, maak ik duchtig gebruik van deze TIGI-producten. Maak kennis met TIGI Bed Head Small Talk, Superstar Blow-Dry Lotion en Superstar Queen for a Day Thickening Spray.

tigi volume products

Het is extravagant om drie producten in je haar te gebruiken, maar ik doe dit enkel wanneer ik massief volume wil. Op een standaard werkdag gebruik ik zelfs zero volume-producten. Maar bon, daar hebben we het vandaag niet over .

Mijn gigantisch haar-routine begint met gewassen en handdoek-droog haar. Zoals steeds doe ik wat leave-in conditioner of serum op mijn haarpunten. Daarna volgt ster-product nummer 1: Small TalkSmall Talk zit in een paarse bol en wordt omschreven als een ‘3-in-1 Thickifier, Energiser, Styliser’. Uit het pompje komt een stevige witte massa. Dit is het dikste product van alle drie, maar mijn haar plakt er niet van wanneer ik weinig product gebruik. Ik heb een groot hoofd en veel haar, en heb zelf minder dan een pompje nodig. Small Talk smeer ik enkel bovenaan: van aan de wortels tot 10 centimeter naar beneden. Het geeft onmiddellijk body en textuur aan mijn haar. Wanneer ik mijn haar opzij gooi, blijft het daar liggen. Een veelbelovend begin!

tigi small talk

Daarna is het tijd voor ster-product nummer 2: Queen for a Day Thickening Spray. Oké, kan ik eerst eventjes zeggen dat de TIGI-mensen altijd goeie namen verzinnen? En nu door met de review Queen for a Day zit in een haarspray-fles en je spuit het in je haar, zoals haarspray. Dit spuit ik over mijn volledige haarbos. Het heeft een heel lichte textuur, plakt niet en je haar weegt niet door. Als je dan een beetje in je haar cruncht, voel je al dat je haar extra textuur heeft. Zelfs nu je haar nog nat is, lijkt het al veel volumineuzer.

tigi superstar

En wanneer je echt onnozel veel volume wil hebben, dan moet je ster-product nummer 3 gebruiken: Superstar Blow-Dry Lotion. Dit product heeft – zoals de naam doet vermoeden – een lotion textuur. Je drupt het uit de fles en brengt het met je handen aan. Je voelt het wederom niet in je haar zitten. Door Superstar Blow-Dry Lotion krijg je niet enkel volume. Nee, je haar zelf voelt dikker aan! Het is heel vreemd, maar elk haar lijkt breder. Superstar Blow-Dry Lotion werkt ook als heat protector en zou je haar zelfs sneller doen drogen. Heel veel verschil merk ik niet op, maar waarschijnlijk helpt het een beetje.

tigi superstar blow dry lotion

Bij Superstar Blow-Dry Lotion moet ik jullie wel verwittigen: dit spul laat je haar ontzettend klitten. Op dag één is alles tiptop oké, maar na een nachtje slaap heb ik meer klitten in mijn haar.

Daarna pak ik de haardroger, hang ik met mijn hoofd naar voor en ben ik tien minuten bezig met blazen. Vervolgens smijt ik mijn haar naar achter en zie ik een volle bos glanzend haar. Mijn punten ontklit ik met mijn Tangle Teezer, maar mijn kruin laat ik met rust. Je wil het effect niet uit je haar borstelen. Als je dan nog meer effect wil, kan je een heel klein beetje Queen for a Day Thickening Spray op je droog haar spuiten en je haar wat crunchen. En als ik er volledig voor ga, krul ik tot slot mijn haarpunten.

BeFunky_null_2.jpg-002

Het klinkt als veel werk, maar alle producten in mijn haar smeren/spuiten/masseren duurt nog geen vijf minuten. Houden jullie van volumineus haar? En welke producten gebruiken jullie het liefst?

TIGI Bed Head Small Talk – 18.66 euro. O.a. te koop bij Feel Unique.

TIGI Bed Head Superstar Blow-Dry Lotion – 16.32 euro. O.a. te koop bij Feel Unique.

TIGI Bed Head Superstar Queen for a Day Thickening Spray – 16.32 euro. O.a. te koop bij Feel Unique.

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

Tags

16 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge