Halloween Make-Up

Ik ben een schijtluis. Ik kan niet tegen horror en probeer het dan ook te allen tijde te vermijden. Heel soms lukt dit niet, zoals vorige week in de cinema. Met een goed humeur zat ik klaar voor de vertoning van The Loft, en opeens toonden ze de trailer van een nieuwe horror-film. Met mijn ogen gesloten en voor alle zekerheid dan nog met mijn handen voor mijn ogen zat ik in de cinema te bibberen. Als ik oordopjes mee had, had ik die gegarandeerd ook in mijn oren gestoken. Een kriepende deur jaagt me al de stuipen op het lijf.

Maar om de één of andere reden ben ik gek op Halloween. Ik vermijd – wederom – de horrorfilms op tv, maar met het hele circus doe ik graag mee. Een aangepast menu, sfeervolle pompoenen in huis en uiteraard zotte make-up. Ik weet nog niet wie ik dit jaar zal zijn, want latex en andere ranzigheid zal ik moeten vermijden. Mijn huid reageert hier namelijk niet goed op, en zoals u wel of niet weet, moet ik volgende week naar een belangrijk evenement.

Daarom toon ik je de looks die ik de voorbije jaren gedragen heb. De foto-kwaliteit zal dus niet briljant zijn (de DSLR heeft nog maar dit jaar zijn intrede in mijn huis gemaakt), maar ik ben wel al altijd een selfie-mens geweest. Daarom heb ik voldoende beeldmateriaal! Een volledige tutorial kan ik je niet meer geven, maar misschien kan het je inspireren voor jouw eigen Halloween look!

halloween (Copy)

We beginnen in 2010, toen ik nog geen permanente wallen had en mijn jukbeenderen een stuk hoger zaten. Voor mijn eerste Halloween-look ooit begon ik op ’t gemak met wat we de “bos-look” kunnen noemen. Enfin, ik had dus een soort van sparrentakken op mijn gezicht getekend. De smokey eye kon stukken beter, maar ik had wel glitter aan het boeltje toegevoegd. Vreemd genoeg weet ik wel nog dat ik een GOSH-lippenstift droeg. De oogschaduw zal uit een 88 palette geweest zijn.

319573_10150337399495773_1311266977_n (Copy)

Een jaar later wou ik the Black Swan zijn. Natalie Portman versus mezelf: de gelijkenissen zie ik niet, maar toch ging ik ervoor. Wat heb je nodig om een Black Swan te zijn: veel cream eyeshadow, nog meer gelliner en massa’s geduld. De cream eyeshadows waren van Essence en Catrice (Essence had toen net de LE collectie Ballerina Backstage gelanceerd, de herinneringen). De lipgloss zal weer van GOSH geweest zijn. Het resultaat is niet zo gedetailleerd als bij Natalie Portman, maar het mocht er wel zijn.

IMAG0302 (Copy)

De gapende wondes blazen je kaken wel serieus op.

2012: het jaar dat ik liquid latex en bloed ontdekte. Bij Avothea in Gent kocht ik het goedkoopste flesje liquid latex, een Kryolan cream foundation in een zombie-kleur en bloed, zowel gestold als lopend. En aangezien ik dit allemaal gekocht had, moést ik het ook allemaal gebruiken. Met laagjes van een papieren zakdoek en liquid latex kan je een tweede huid creëren.  Met een schaartje of een pincet kan je die “huid” dan opentrekken. In de holtes stak ik het gestolde bloed. Daarrond ging het gewone bloed. Mijn wallen werden extra benadrukt en mijn ongezonde kleur kreeg ik van die foundation.

Wegens gebrek aan beeldmateriaal heb ik me ge-face-in-a-hole'd in de armen van Jacob.

Wegens gebrek aan beeldmateriaal heb ik me ge-face-in-a-hole’d in de armen van Jacob. Ik voel Edward gluren naar mij.

In 2013 wou ik mijn bloed opnieuw gebruiken (dat spul kost te veel geld om na één keer weg te smijten). En dat jaar vierde ik twee keer Halloween. Eén keer het weekend ervoor om op te warmen, en dan ook nog op Halloween zelf. Als opwarmer ging ik voor de Twilight vampieren-look. Vreemd genoeg heb ik geen foto hiervan, maar op mijn gezicht droeg ik mijn lichtste foundation met daarboven Chanel Illusion d’Ombre in Fantasme. Op mijn lippen droeg ik een mix van MAC RiRi Woo en zwarte kohl. Op mijn ogen zal het een smokey eye geweest zijn.

IMAG0539 (Copy)

Mijn vampieren-beetjes wou ik niet in mijn nek doen, omdat ik geen bloed op mijn kleding wou. Daarom had ik ze op mijn pols gedaan (en pas op de avond zelf besefte ik dat de pols ook geen goede plaats is). Met mijn liquid latex en nog meer lagen papieren zakdoek maakte ik twee putjes. In die putjes ging weer het gestold bloed en rond de putjes wat paarse oogschaduw en nog meer bloed.

halloween2 (Copy)

Op de dag zelf wou ik voor een engelen-glimlach gaan. Mocht je dit niet kennen: het is een urban legend, die waarschijnlijk overal een beetje anders verteld wordt. In mijn streek gaat het verhaal als volgt: ’s nachts loopt een meisje alleen door het Citadelpark in Gent (altijd gevaarlijk, hé). Een groep jongeren komt haar achterna en ze vragen: geloof je in God of in de duivel. Het meisje antwoordt: in God. De jongens nemen een mes en snijden haar kaken open, van de mond tot aan de oren. Daarna strooien ze zout in de wonde, zodat het nooit helemaal zou genezen. Het meisje heeft een engelen-glimlach gekregen.

En vanaf nu ga je dit soort beelden ook heel angstaanjagend vinden!

En vanaf nu ga je dit soort beelden ook heel angstaanjagend vinden!

Voor deze look had ik wax gekocht, maar het ding wou niet aan mijn gezicht blijven kleven. Daarom kwamen de papieren zakdoeken en de liquid latex weer naar boven. Eigenlijk moest ik nog meer bloed rond en op mijn lippen gedaan hebben, maar zo ver wou ik niet gaan .

halloween1 (Copy)

En dan nog eentje om af te sluiten. Als je het heel gemakkelijk wil houden: smijt een gezichtsmasker op je gezicht. Ziet er creepy genoeg uit.

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

32 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge