Harry Potter TAG

Vandaag doe ik weer een TAG, en het is niet de eerste de beste. Vandaag doe ik namelijk de Harry Potter TAG! Hoera, hoezee! I love all things British (uitgenomen haggis), en Harry Potter is geen uitzondering. Toen de eerste film uitkwam, zat ik ook in het middelbaar. Zo groeiden Harry, zijn kornuiten en ik jaar na jaar samen op. Ik vind het nog altijd heel spijtig dat de reeks ten einde is, maar zo nu en dan hou ik een grote Harry Potter marathon. Taartje op de schoot, warme chocomelk in de hand en uren aan een stuk gapen naar Harry Potter. Om mijn liefde voor Harry Potter voor de hele wereld bekend te maken, doe ik vandaag de Harry Potter TAG!

eb8b77dea1ac1639158

Ik zou perfect blenden tussen iedereen! © Face in a hole

 • Favourite book?

Dat moet het eerste boek zijn, Harry Potter en de Steen der Wijzen. Het was het eerste boek dat ik van de reeks gelezen heb, en sindsdien was ik verkocht. En extra bonus-punten voor mezelf, want ik heb het boek in het Engels gelezen.

 • Favourite movie?

Oew, moeilijk! Het moet gaan tussen Harry Potter and the Half-Blood Prince en Harry Potter and the Deathly Hallows Pt. II. Maar bon, dan ga ik voor de film waarbij ik gebleit heb met de kraan open: Deathly Hallows Pt. II. Sterke liefdesverhalen raken altijd mijn gevoelige snaar, en de romance tussen Sneep en Lily Potter is zo eentje. En ook de scène toen Molly Wemel tegen Bellatrix Van Detta zei: “not my daughter, bitch” en haar daarna doodde, vond ik een emotioneel momentje. Als ik eventjes de emo-toer mag opgaan: ik herken veel van mijn moeder in Molly Wemel. En dan was er ook nog de prachtige verfilming van de “Protego Maxima. Fianto Duri. Repello Inimicum”-spreuk.

 • Least favourite book/movie?

Dat is Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Met Hermeliens tijdverdrijver zie je eigenlijk twee keer hetzelfde verhaal. Ik begrijp dat de tijdverdrijver voor een noodzakelijke twist in het plot zorgt, maar de verfilming ervan vond ik te uitgebreid.

 • Parts of the books/movies that made you cry?

Daar gaan we weer . Alle overlijdens: Dobby, Sneep, Perkamentus, Fred Wemel, Cedric Kannewasser (dat is dus Edward van Twilight, hé), Sirius. Wanneer iemand heel dapper is: Marcel die zijn mannetje staat tegen Voldemort, moeder Wemel die Bellatrix vermoordt, vader Loena die zijn dochter wil redden. Ik zal het kort samenvatten: vanaf Harry Potter and the Goblet of Fire heb ik elke keer zitten bleiten.

 • If you could hook up with any HP character, who would it be?

Omwille van zijn looks op latere leeftijd zou ik moeten kiezen voor Cedric Kannewasser. Helaas sterft hij in de Harry Potter-wereld. Maar als ik één personage zou moeten kiezen om voor de rest van mijn leven mee samen te hokken, dan zou het Ron Wemel zijn. Het zou wel een probleem zijn als we een spin in huis hebben, want we durven allebei geen spin te doden. Gelukkig heeft hij een magisch stokje .

Hello Cedric!

Hello Cedric! © Dior

 • Favourite character?

Zonder Voldemort zou de Harry Potter-reeks best wel saai geweest zijn. En een mens zonder neus: hoe eng kan je zijn?! Maar op het einde was ik volledig fan van Sneep. Een eeuwige romanticus kan altijd op mijn sympathie rekenen.

 • What would your Patronus be?

Ik heb daarnet een patronus-test gedaan, en het resultaat vind ik teleurstellend. Blijkbaar heb ik dezelfde patronus als Harry, namelijk het hert. Ik wil een eigen patronus, potjandorie!

Ik zou het heel leuk vinden als mijn patronus een vosje of een eekhoorn zou zijn. Twee dieren die er lief uitzien, maar agressief kunnen uithalen.

 • If you could have the Resurrection Stone, Invisibility Cloak or the Elder Wand, wich one would you chose?

Euhm, ik wil ze alle drie? Als ik de legende volg, dan zou ik de Invisibility Cloak moeten kiezen. Dan zou ik in ’t geniep een Chanel Boy Bag kunnen stelen . De Resurrection Stone zou ik sowieso niet willen, omdat hij me ziek zou maken van verdriet. De Elder Wand lijkt me leuk, maar de vormgeving van de stok vind ik een beetje eng.

 • What house would you be in?

7d04e7dea1acc37295

© Face in a hole

Haha, met mijn gemeen kantje zou het wel leuk zijn om in Slytherin te zitten. Waarschijnlijk zou ik niet hoffelijk genoeg zijn voor Gryffindor.

 • Have you played any of the video games?

Nee.

 • If you could meet any member of the cast, who would it be?

Ah, dat moet de Ron Wemel zijn! Dat lijkt me iemand, die met zijn twee voeten stevig op de grond is blijven staan. En ik vond zijn rol in de clip van Ed Sheeran heel triestig, maar fantastisch geacteerd!

 • If you were on de Quidditch team, wich position would you chose?

Ik ben totaal niet sportief aangelegd of ingesteld, dus ik zou al niet gekozen worden voor het Quidditch team. Ik zou dus kiezen voor de tribune, want ik zou wel een heel goeie supporter zijn!

 • Were you happy with the ending?

Ja en nee. Goed voor hen dat ze eindelijk verlost zijn van Voldemort, maar spijtig dat de reeks een gesloten einde heeft. Spannende Voldemort-verhalen moeten we niet meer verwachten.

 • How much does Harry Potter mean to you?

Ik ben altijd een dromer geweest en het lijkt me fantastisch om in de Harry Potter-wereld te wonen. Ik weet dat het hoogstwaarschijnlijk nooit zal gebeuren, maar een mens kan dromen .

Maar de Studio Tour in Londen staat wel hoog op de to do-list. Bron.

Maar de Studio Tour in Londen staat wel hoog op de to do-list.
bron.

Zo, dat was het! Als je ook een Harry Potter-fan bent: neem gerust de TAG over. En laat maar weten in de comments wat jullie van Harry Potter vinden!

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

Tags

31 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge