Het magische duo | MAC 217 x 239

Deze blogpost begin ik met een boodschap van algemeen nut . Om de één of andere reden doet mijn Akismet spamfilter de laatste tijd te hard zijn best. Dit betekent dat een aantal van jullie leuke reacties zomaar in mijn spamfilter belanden. Uiteraard vind ik dit heel spijtig, omdat ik heel graag jullie reacties lees. Mochten jullie dus een reactie plaatsen en die niet onmiddellijk zien verschijnen onder de blogpost, dan mogen jullie dit zeker laten weten via mail, Twitter, Facebook of in het dagelijkse leven. Dan vis ik jullie reactie uit mijn spam. Of mocht je weten waarom Akismet momenteel een beetje moeilijk doet: laat het ook gerust weten!

En dan nu: de blogpost voor vandaag! Op mijn blog heb ik een “Cult products” – afdeling, omdat dit producten zijn waarnaar ik altijd ontzettend benieuwd ben. Wanneer ik “holy grail” of klassieker hoor, moét ik dat product proberen. Toen ik nog maar net met make-up begon (da’s inderdaad rond dezelfde tijd toen de dieren nog spraken), hoorde ik constant de naam van twee make-up borstels: de MAC 217 en de MAC 239. Jaren geleden heb ik geïnvesteerd in deze twee werktuigen. Sindsdien krijg ik zo nu en dan de vraag: welke borstels raad je me aan voor oogschaduw. Dan hoor ik mezelf altijd zeggen: de 217 en de 239. Daarom vandaag een eerbetoon aan dit magische duo!

IMG_3385

In de wereld van de oogschaduw-borstels heb je twee belangrijke soorten: de platte, stevige kwasten om oogschaduw op je ooglid te duwen, en de fluffy, zachte kwasten om oogschaduw te blenden. Wanneer je deze twee kwasten hebt, kun je ontelbaar veel verschillende ooglooks creëren.

Toevallig heeft MAC het beste van beide soorten in hun assortiment zitten. De platte, stevige kwast is de MAC 239. De fluffy, blending kwast is de MAC 217.

De MAC 239 Eye Shader Brush is gemaakt van geitenhaar en heeft een houten steel. Natuurlijk haar heeft als voordeel dat het heel goed poeder opneemt en distribueert. Synthetische haren zijn daarentegen beter voor cream producten.

IMG_3463

De 239 is kort, plat, stevig en heeft een lichte dome-shape. Over deze borstel is nagedacht: door de korte en stevige haren kun je serieus veel pigment in één keer op je ooglid krijgen. Maar gelukkig zijn de haren zacht genoeg, zodat ze je huid niet irriteren. Door de kleine vorm is hij ook multifunctioneel: je kunt hem gebruiken om oogschaduw over je volledige ooglid aan te brengen, maar ook om oogschaduw onder je ogen te smudgen, oogschaduw in de crease aan te brengen, een highlight onder je wenkbrauw te zetten, een stevige outer V te stempelen enzovoort enzoverder.

IMG_3420

Dit is de borstel die ik gebruik, wanneer ik het volle pigment uit een oogschaduw wil halen. Hij is ook heel handig om te gebruiken bij producten die fall-out geven, zoals glitter, losse pigmenten en oogschaduwen die korrelig zijn.

De MAC 217 is waarschijnlijk mijn favoriete borstel aller tijden. Zoals iedereen zo abstract zegt: hij doet het werk voor je. Als je deze borstel nog nooit hebt gebruikt, kan je onmogelijk vatten wat deze MAC 217 allemaal kan. Hij is ook uit geitenhaar gemaakt, maar de haren zijn veel langer en ze zitten ook minder strak tegen elkaar. Dit betekent dat de 217 minder stevig is, en dus de ideale blending brush vormt.

IMG_3481

Maar naast blenden kan de 217 nog zoveel meer. Met de platte zijkant kan je evengoed oogschaduw aanbrengen over het volledige ooglid, met de andere zijkant breng je vervolgens highlighter aan, en met de punt kun je gedetailleerd oogschaduw in de crease of outer V aanbrengen.

IMG_3494

De 217 gebruik ik ook heel graag om gedetailleerd af te poederen (bijvoorbeeld onder de ogen en rond mijn neus), om een contour te zetten én te blenden (bijvoorbeeld op mijn neus) en zelfs om concealer aan te brengen.

Ik zou eerlijk gezegd verloren lopen zonder mijn 217 en 239. Als je – net als ik – het maximum uit je oogschaduw wil halen, dan zijn deze twee borstels onmisbaar. Ze kosten een stuk meer dan borstels van Zoeva of de HEMA, maar ze zijn het ook wel waard. Mijn eerste 217 en 239 heb ik ondertussen zes jaar, en ze zijn nog zo goed als nieuw.

Hebben jullie al de MAC 217 en 239 in jullie bezit? En welke borstels gebruiken jullie het liefst?

Prijs
MAC 217 – 22.00 euro | MAC 239 – 27.00 euro
Waar te koop

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

16 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge