Krullen maken met stijltang

Hier ben ik weer met mijn haar. Ik had een messy braid-tutorial gepland, maar de eerste stap was: krul je haar. En toen dacht ik: ik heb nog niet uitgelegd hoe ik mijn haar krul. Ooit heb ik getoond hoe ik papillotten gebruik, maar wanneer ik snel krullen wil, gebruik ik mijn stijltang. Dus bij deze: dit is hoe ik mijn haar krul met een stijltang!

Heel moeilijk en heel technisch is het weer niet, maar het is een bepaalde beweging die je onder de knie moet krijgen. Je weet dat je niet bij mij moet zijn voor professionele kappers-toestanden, maar om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, heb ik een stappen-plan opgesteld .

  • Ik spuit wat heat protector in mijn droog haar en borstel het door. Ik gebruik de L’Oréal Elnett Heat Protection Styling Spray, omdat het goedkoop is en ik denk dat het ook werkt. Maar uiteraard hoef je dit niet te doen en kan je elke heat protector gebruiken die je wil.
  • Ik deel het haar achteraan verticaal door twee. Ik maak met andere woorden een middenscheiding tot aan het eind.
  • Als ik veel tijd heb, deel ik de twee stukken horizontaal door twee. Als ik weinig tijd heb, doe ik het met twee stukken.

IMG_6391 (Copy)

  • Ik neem de stijltang. Ik gebruik de Babyliss C91D. Hij heeft heel brede platen, en daardoor krijg ik meer haar tussen de stijltang. Ik zet hem op de hoogste temperatuur (en dat is 230 graden). Ik wacht tot de stijltang opgewarmd is. Kies de temperatuur die bij jouw haar-type past. Heb je fijn en broos haar? Ga voor de laagste stand. Heb je dik haar, zoals ik? Dan werkt de hoogste stand vlotter. We hebben allemaal het YouTube-filmpje gezien van het meisje dat haar haar eraf brandt. Wij willen dit niet meemaken.
IMG_6252 (Copy)

’t Is een serieuze pluk haar

  • Ik neem een pluk haar van ongeveer 5 centimeter breed. Met dikke plukken haar gaat het sneller vooruit en krijg je een losse krul. Ik klem die pluk haar vast tussen de stijltang. Ik maak een draai van 360 graden (naar buiten of naar binnen: de keuze is aan jou). Het haar draait dan rond de buitenkant van de stijltang, en de punten hangen naar beneden.
  • Ik hou de stijltang horizontaal of lichtjes diagonaal. Wegens gebrek aan armspieren hangt mijn stijltang meestal diagonaal. Daardoor krijgt mijn haar een golvende krul in plaats van een ronde krul (klinkt dat logisch?).

  • Ik ga langzaam naar beneden. Hoe dikker de pluk haar, hoe trager je moet trekken. Van boven naar beneden ben ik ongeveer 10 seconden per pluk bezig.
  • Mijn haar floept uit de stijltang en heeft een krul. Ik laat die hangen en doe er niets mee.
  • Ik ga door met de volgende pluk.

IMG_6384 (Copy)

  • Ik laat het haar afkoelen. Daarna friemel ik met mijn vingers door de krullen om ze losser te maken. Op het einde spuit ik wat haarlak en ben ik klaar. Ik gebruik een mix van L’Oréal Elnett (’t is een klassieker voor een reden) en TIGI Bed Head Headrush Shine Spray. Als je te veel Headrush Spray gebruikt, lijkt je haar van plastic gemaakt. En eerlijk gezegd: ’t is een look die ik graag heb.

Bij de lokken rond mijn gezicht draai ik weg van mijn gezicht. Dit betekent eerst je stijltang naar buiten draaien en dan diagonaal naar achter trekken. Soms heb ik graag dat mijn krullen in elkaar rollen. Dan moet je alle plukken in dezelfde richting krullen. Als ik wil dat mijn krullen los hangen, draai ik één pluk naar binnen en dan de volgende naar buiten.

Door de hitte en de haarlak blijven deze krullen heel lang in mijn haar zitten. Tegen de volgende ochtend zijn ze een beetje uitgezakt en rommelig, maar dat heeft ook zijn charmes.

Welke methode gebruiken jullie om krullen te maken?

PS: ik heb niet mijn intrede op YouTube gemaakt. Het ging gewoonweg niet om de stijltang-draai op foto vast te leggen. Daarom hebben de video’s ook niet de beste kwaliteit .

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

38 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge