MAC 217 vs. Zoeva 227 Soft Definer

Lange tijd bracht ik mijn oogschaduw aan met mijn vingers. Deppen, blenden, smudgen: ik kon het allemaal. Maar toen hoorde ik die YouTubers zeggen dat je oogschaduw moést aanbrengen met een kwast. Als je dit niet deed, dan zouden de make-up demonen je in je slaap komen achtervolgen (dit was ook de tijd toen ik geloofde dat mijn haar in de fik zou schieten zonder heat protector).

Wat ik nu vertel, speelt zich af in de jaren stillekes toen zelfs Sigma nog niet bestond. Maar in die jaren stillekes waren er twee oogschaduwborstels die iedereen moést hebben: de MAC 217 en de MAC 239. Uiteindelijk gaf ik toe aan de hype en sindsdien heb ik niet meer om gekeken.

mac 217

Nu heb ik 2 MAC 217’s en talloze Zoeva dupes. De MAC 217 is mijn favoriete borstel ooit. Zoals iedereen zo abstract zegt: hij doet het werk voor je. Als je deze borstel nog nooit hebt gebruikt, kan je onmogelijk vatten wat deze MAC 217 allemaal kan. Met de platte kant breng je oogschaduw op je ooglid aan, met de andere kant kan je highlighter aanbrengen, met de punt kun je blenden en met het tipje van de punt breng je oogschaduw in je buitenste ooghoek aan. Hij is stevig genoeg om oogschaduw aan te brengen, maar ook fluffy genoeg om een zachte blend te geven.

mac 217

mac 217

MAC-borstels zijn met de hand gemaakt. Dit merk je duidelijk op bij mijn borstels, want hun vorm is een beetje verschillend. Geen paniek dus als je een 217 koopt en die een licht afwijkende vorm heeft, want ze presteren steeds uitstekend.

De ene is wat dikker, de andere wat puntiger, maar ze werken allebei goed.

De ene is wat dikker, de andere wat puntiger, maar ze werken allebei goed.

Ik gebruik deze borstel voor bijna alles. Enkel bij pigments en cream eyeshadows zal ik een andere borstel gebruiken, aangezien deze MAC 217 vervaardigd is uit geitenhaar (mèèèh). Daarnaast gebruik ik hem soms voor concealer, contouren van de neus en afpoederen onder de ogen en rond de neus. Ik heb mijn eerste MAC 217 nu al 5 jaar en hij is nog zo goed als nieuw.

zoeva 227

Ieder merk heeft een dupe voor deze borstel, maar de enige die ik gebruik, is de Zoeva 227 Soft Definer. Deze borstel heeft dezelfde vorm, is ook vervaardigd uit geitenhaar, maar is veel goedkoper.

mac 217 vs zoeva 227

Wanneer je de Zoeva 227 voor het eerst gebruikt, merk je geen verschil op. Pas wanneer je hem wast en opnieuw gebruikt, merk je een zeker kwaliteitsverschil op. Doordat er merkbaar minder haren zijn gebruikt, zitten de haren minder stevig vast en spreiden ze na het wassen uit in een waaiervorm. Met een brush guard los je dit vormelijk probleem makkelijk op, maar na het wassen worden de haren ook zachter en nemen ze minder makkelijk pigment op.

Boven: Zoeva 227 - Onder: MAC 217. Als je druk zet, gedraagt Zoeva 227 zich meer als een fluffy blending brush. Je krijgt een grotere waaiervorm.

Boven: Zoeva 227 – Onder: MAC 217. Als je druk zet, gedraagt Zoeva 227 zich meer als een fluffy blending brush. Je krijgt een grotere waaiervorm.

Dit betekent niet dat dit een slechte borstel is, wel dat het geen perfecte dupe voor de MAC 217 is. Zoeva 227 Soft Definer gebruik ik niet om oogschaduw aan te brengen, maar wel om het te blenden. Ik gebruik hem veel liever dan mijn MAC 224, aangezien de haren veel zachter zijn.

Boven: Mac 217 - Onder: Zoeva 227

Boven: Mac 217 – Onder: Zoeva 227

Hebben jullie al een MAC 217 in jullie arsenaal?

MAC 217 – 22.00 euro. Te koop bij MAC Cosmetics.

Zoeva 227 Soft Definer – 6.20 euro. Te koop bij Zoeva.  

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge