MAC Addict TAG

MAC: jij bent mijn enabler. Met je limited edition collecties en cult products blijf je mijn aandacht trekken. En nu je ook een webshop hebt, is het hek helemaal van de dam. Ik ben waarschijnlijk je beste West-Vlaamse klant. Daarom zet ik vandaag onze jarenlange vriendschap in de schijnwerpers, en doe ik de MAC Addict TAG.

IMG_4623 (Copy)

1. Hoe kwam je in aanraking met MAC?

Dat moet via buitenlandse blogs en YouTube-filmpjes geweest zijn. Veel merken waren toen nog niet doorgebroken, zoals MUFE en NARS. MAC zat toen op zijn hoogtepunt. Elk product werd als geniaal bestempeld. Bij elke limited edition collectie was er een stormloop. Massa-hysterie op zijn best.

2. Hoe oud was je toen je voor het eerst een MAC product kocht en welk product was het?

Dan was ik 21 jaar, denk ik. Toen ik MAC leerde kennen, was de dichtstbijzijnde winkel in Antwerpen. Voor een West-Vlaming is dit de andere kant van de wereld. Ik heb pas mijn eerste MAC producten gekocht, toen ik in Antwerpen begon te studeren.

Ik weet nog dat het heel druk in de winkel was en dat het personeel extreem onbeleefd was. Ik vroeg een zwart kohl potlood, en de verkoopster gaf me Engraved. Ze vroeg niet waarvoor ik het kohl potlood zou gebruiken, ook niet welke textuur ik verkoos. En overweldigd door haar geplamuurd gezicht durfde ik ook geen extra vragen stellen. Daarna heeft het letterlijk nog jaren geduurd vooraleer ik mijn trots kon inslikken en weer naar MAC durfde gaan. Tegen dan had MAC een personeelsverandering doorgevoerd, en kon ik er met een gerust hart shoppen.

3. Hoeveel MAC producten heb je in totaal?

Ik ben de tel kwijt geraakt. Het aantal moet boven de honderd liggen.

IMG_4576 (Copy)

4. Grootste MAC miskoop?

Grote miskopen heb ik nog niet bij MAC gedaan. Ik doe bijna altijd mijn research, en koop enkel producten die goeie reviews krijgen. Meestal gaat het fout, wanneer ik – zonder voorafgaand research – aan een MUA vraag: ik zoek dit of dat. Wat zou je me aanraden? Ik denk dat zij verplicht worden om producten die niet goed verkopen, eerst aan te raden. Zo vroeg ik om een candy pink blush, en nam de MUA me onmiddellijk mee naar het rek met de Pro Longwear blushes. Op Temptalia had ik gelezen dat deze blushes heel chalky waren. Toen ik zei dat ik een “gewone” blush wou, was ze niet heel content.

En toen een vriendin van me een jaar later ook om een blush ging, raadde de MUA opnieuw die Pro Longwear blushes aan. Komaan MUA’s: het heeft een reden waarom ze slecht verkopen.

Ik ben wel overgehaald om de Creme de la Femme lipstick, Honey Lust eyeshadow en Naval eyeshadow te kopen. Wederom drie slecht verkopende producten. Creme de la Femme is frost, en totaal niet mijn ding. Honey Lust is een lustre oogschaduw, en dus heel gritty. Naval is daarentegen compleet mat, maar ik krijg bijna geen color pay-off.

Een wijze tip zou dus zijn om vooraf je research te doen en je aan je lijstje te houden .

5. Favoriete MAC product?

Oew, moeilijk! Als ik heel algemeen kan spreken, dan kies ik voor hun oogschaduw. Met hun textuur kan ik het best werken.

Als ik specifiek moet gaan, kies ik voor het Set Powder. Ik heb al veel setting powders geprobeerd, en op mijn combineerde huid werkt deze het best.

IMG_4543 (Copy)

6. Favoriete MAC lipstick?

Mijn eerste MAC lippenstift, en nog steeds mijn meest geliefde: Honeylove. Het is mijn perfecte nude.

7. Favoriete MAC MSF?

Mijn minst favoriete MSF is Soft and Gentle. Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom iedereen die zo graag heeft. Hij is heel metallic, hij is niet fijn gemalen en hij is verre van natuurlijk.

Ik heb best wel veel MSF’s, maar een favoriet heb ik niet. Als ik een top 3 mag geven, dan zijn het Whisper of Gilt (wat in principe een Extra Dimension Skinfinish is), Blonde en Lightscapade.

IMG_4412 (Copy)

8. Favoriete MAC oogschaduw?

Jeetje, waarom mag ik altijd maar één kiezen? Bon, dan kies ik Tempting. De kleur past perfect bij mijn huidskleur, en met enkel deze oogschaduw kan ik al een aangename smokey eye creëren.

9. Favoriete MAC foundation?

Euh, die heb ik niet? Maar als ik één MAC foundation bij andere mensen aanraad, dan is het Face and Body. Persoonlijk draag ik hem niet veel, omdat hij weinig dekking geeft, maar ik vind hem prachtig op anderen.

IMG_5031

10. Heb je al MAC producten helemaal opgemaakt en weer opnieuw gekocht?

Jazeker! Ik spaar mijn lege verpakkingen, zodat ik ze in het buitenland kan Back 2 MAC-en. Zo zie ik dat ik veel Brush Cleansers, Cleanse Off Oils, MSF Naturals, Set Powders en Pro Longwear Concealers heb liggen.

Potloden kan je niet terugbrengen, maar ik heb al veel kohl potloden versleten. Ook het wenkbrauwpotlood in Lingering heb ik al een paar keer gekocht.

Mijn Paint Pot in Painterly en mijn Fluidline in Blacktrack zijn ook bijna op.

En ik heb ook al mijn palette laten vallen, en vervanging moeten kopen.

En ik heb ook al mijn palette laten vallen, en vervanging moeten kopen.

11. Welk MAC product staat er nog op je verlanglijstje?

De pre-made 15x/Warm en 15x/Cool staan op de wishlist, maar in België vind ik ze te duur. Wanneer ik nogmaals in Londen ben en veel tijd over heb, zal ik alle MAC winkels afschuimen. Of ik laat ze leveren in mijn hotel, als dat kan. In Groot Brittannië kosten ze namelijk 65.00 pond (ongeveer 83.50 euro). In België maar liefst 125.00 euro. Ik begrijp het grote prijsverschil eigenlijk niet.

12. Duurste MAC aankoop?

In totaal-prijs zijn dit mijn oogschaduw-palettes. Als individueel ding is  het een gezichtsborstel. Ik denk dat de 134 en 138 met hun 57.00 euro de duurste zijn.

Ze kosten een arm en een been, maar zijn het wel waard.

Ze kosten een arm en een been, maar zijn het wel waard.

13. MAC product met een leuke herinnering?

Alles met een “eerste keer”-herinnering. Mijn eerste MAC quad (Smut – Satin Taupe – Trax – Patina), mijn eerste lippenstift (Honeylove), mijn eerste blush (Coygirl) … Dat waren de goeie tijden!

14. Wat kan MAC nog verbeteren?

Hun prijzen. Een MAC winkel in mijn stad. Als dit niet lukt: werken met counters in departement-winkels. De kennis van sommige personeelsleden (Jasmijn vraagt om een Set Powder. “MUA” zegt: aah, ik wist zelfs niet dat we dit hebben). CCO voor iedereen open stellen (waarom kan dit wel in het buitenland, maar niet in België). Deelnemen aan de solden in plaats van een CCO. Back 2 MAC in België introduceren. Betere mascara’s voor die prijs. Minder limited editions, als ze de hype weer groter willen krijgen.

15. Favoriete MAC limited edition?

Ik herinner me nog dat de campagnebeelden voor de MAC Me Over – All Ages, All Races, All Sexes collectie me emotioneerden.

6a00d8341cbefd53ef014e8b9d6f74970d-500wi

© MAC

De vormgeving bij de MAC x Marcel Wanders collectie vond ik hemels.

Maar over de hele lijn gezien (producten, vormgeving, campagne) was Hello Kitty een topper! En sinds kort weten we allemaal: Hello Kitty is een meisje, geen kat.

16. Product dat hierbij extra in het zonnetje gezet mag worden?

Hij heeft niet nog meer aandacht nodig, maar de MAC 217 is een held. Als je maar één oogschaduw-borstel in je hele leven koopt: dit moet hem zijn.

IMG_4611-001

Maar de glitters zijn ook heel mooi!

Voilà, hopelijk vonden jullie het interessant om te lezen! Deel gerust jullie ervaringen of favoriete MAC producten in de comments, want ik ben altijd curieus  naar de mening van anderen.

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

38 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge