Easy-peasy-lemon-squeezy budget make-up look

Ik weet het: op mijn blog toon ik meestal niet de goedkoopste make-up die er bestaat. Schuldig voel ik me daar niet over, maar ik besef ten volle dat niet iedereen zoveel geld aan make-up wil of kan uitgeven. Daarom doe ik vandaag een specialeke, en maak ik een look met alleen budget producten. Een grote uitdaging is dit niet, want in het Kruidvat vind ik ook altijd mijn goesting. Benieuwd naar het resultaat? Ik ook .

IMG_1983 (Copy)_3

Voor mijn basis heb ik de Bourjois Healthy Mix Radiance Reveal Foundation gebruikt. Mocht je het nog niet weten: Bourjois is eigenaar van Chanel, en nee: ik heb de volgorde van die merken niet omgedraaid. Bourjois bestaat al sinds de negentiende eeuw, en de oprichter, monsieur Pierre Wertheimer, heeft Coco Chanel geholpen bij de ontwikkeling van haar Chanel No. 5 parfum. Chanel is nu nog steeds in handen van de Wertheimer familie. Dit wil concreet zeggen dat je bij Bourjois de ideale Chanel doppelgängers  vindt.

Als concealer op de onzuiverheden gebruikte ik één van de beste concealers op deze planeet, namelijk Catrice Camouflage Cream (heeft zelfs de Allure Best of Beauty Award gewonnen in Korea). Op mijn wallen gebruikte ik een minder dekkende concealer. Dat werd een mix uit het KIKO Colour Correction Concealer Wheel. De blush is Catrice Illuminating Blush in 030 – Kiss Me Ken (fantastische naam à propos). Om mijn huid een beetje op te warmen, heb ik de Bourjois Délice de Poudre bronzer gebruikt. Afpoederen deed ik met Rimmel Stay Matte.

Voor mijn foundation en concealer aan te brengen, heb ik de Real Techniques Miracle Complexion Sponge gebruikt. Euhm, ik ben nog niet helemaal zeker wat ik ervan vind. De finish vind ik heel mooi, maar de spons zuigt enorm veel product op en de applicatie duurt ook een stuk langer. Blush, bronzer, poeder: dat heb ik allemaal gedaan met de Real Techniques Multi-Task Brush.

Major duck face alert

Major duck face alert

Mijn wenkbrauwen hebben nog altijd veel hulp nodig, dus leve de Wet ’n Wild Eyebrow Kit. Om weer een beetje leven in mijn wenkbrauwharen te krijgen, gebruikte ik de ELF Eyebrow Gel.

Op mijn oogleden ging toch wel de ster van deze look: de Catrice Velvet Matt Eyeshadow in Welcome to Greysland. Echt waar: deze oogschaduwen zijn fantastisch. Volledig mat zijn ze niet, maar je zou de finish wel satin of velvet kunnen noemen. Met de hulp van de Zoeva Luxe Smoky Shader ging die over het volledige ooglid. Blenden deed ik met de Zoeva Luxe Soft Definer. Wanneer je blendt, kan de intensiteit van de oogschaduw verdwijnen. Een extra laag oogschaduw lost dit probleem op. Aan de buitenkant gebruikte ik een donkergrijze oogschaduw uit het Floral Palette van MAX (ik ben de factor niet vergeten. MAX is het merk van de Action). Onderaan heb ik het Rimmel Scandaleyes Kohl Kajal potlood aangebracht op mijn waterlijn en daarna heb ik het gesmudged met diezelfde donkergrijze oogschaduw.

IMG_1843 (Copy)

En dan het ietwat minder easy-peasy deel van deze look: de eyeliner. Ik wou de vorm van de donkergrijze oogschaduw accentueren met een eyeliner. Daarvoor gebruikte ik de L’Oréal Super Liner. Om het een beetje gemakkelijker te maken, loopt de eyeliner niet tot in mijn binnenste ooghoek. Ik ben pas op twee derde van de weg begonnen. Eyeliner op mijn monolids is moeilijk zichtbaar wanneer ik een dunne lijn zet, dus ik moet altijd wat dikker gaan. Daarna heb ik ook een serieuze flick gezet. De mascara is Essence Lash Mania.

Op mijn lippen gebruikte ik tot slot de Rimmel Kate 03 lippenstift.

Geen mens die kan zeggen dat mijn make-up er goedkoop uitziet, denk ik. Welke merken verkiezen jullie: budget of high end?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

30 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge