Make-up Things I Really Suck At

Ik ben verre van een make-up pro. Meestal doe ik maar iets, kruis ik mijn vingers en wens ik voor een goede afloop. Maar er zijn ook bepaalde looks die ik echt probeer te ontwijken. Make-up looks die bij mij nooit een vrolijk eind kennen, en die ik gewoonweg negeer. Maar zo nu en dan probeer ik ze toch een keer, en is het resultaat op z’n minst opmerkelijk te noemen. Ik ben bijvoorbeeld echt slecht in:

  • Lippotlood

Oja, ik wil ook de Kylie Jenner pout, maar met mijn lippen zal dat niet gauw gebeuren. Ik heb asymmetrische lippen en heb nog steeds geen truc gevonden om het inkleuren van mijn lippen vlekkeloos te doen verlopen. Ofwel is de linkerkant te rond, of de rechterkant te recht, of ziet mijn cupido-boog er gewoonweg raar uit.

Ik heb al verschillende technieken geprobeerd: met het potlood van de hoeken naar boven trekken, eerst lippenstift aanbrengen en dan het potlood, de creepy smile … Het lukt me stomweg niet! Argh, de frustraties!

  • Cut crease

Ik wil al mijn hele leven lang een crease. En toen was er opeens de revival van de cut crease-hype, oftewel de Twiggy-look. Oogschaduw die sterk aangebracht is in de crease, en daarna lichtjes geblend wordt naar boven. Ik kan u zeggen: dit proberen te verwezenlijken zonder crease, is zo goed als onmogelijk. Ik krijg mijn ogen niet gelijk, potverdikke!

  • Alleen mascara dragen 

Ik heb weinig wimpers, en ze hangen dan ook nog eens naar beneden. De naturelle look met alleen een vleugje mascara moet ik daarom altijd ontwijken. Het ziet er ontzttend vreemd uit. Opeens staan daar drie triestige plukjes haar in ’t zwart. Nog liever geen wimpers dan dat!

  • Second skin-effect

Neem het me niet kwalijk, maar soms loop ik echt rond als een cake. Vroeger was het nog veel erger; toen gebruikte ik letterlijk vijf pompen foundation. Nu beperk ik me tot één pomp. De rest verberg ik met concealer. Maar aangezien ik zoveel hyperpigmentatie heb, zit ongeveer mijn volledige kin onder de concealer. Heel natuurlijk kan ik dit helaas niet noemen.

  • Een vleugje oogschaduw

Mensen die zeggen: “het geeft niet dat deze oogschaduw niet gepigmenteerd is, want ik breng toch maar een vleugje oogschaduw aan”, begrijp ik niet. Ik wil geen vleugje, ik wil het honderd procent gepigmenteerd effect. Ik kan echt niet een waas van kleur op mijn oogleden aanbrengen. Ik moét opbouwen tot ik onder de oogschaduw zit.

Voilà, dat waren de mijne! Hoe zit het bij jullie? Zijn er looks die jullie altijd proberen te vermijden? Ik lees het graag in de comments!

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

38 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge