Mijn wenkbrauw routine

Elke dag is het hard labeur om mijn wenkbrauwen op mijn gezicht te krijgen. Ik ben namelijk gezegend met het Aziatische wenkbrauw-gen: mijn lichaam heeft nooit de behoefte gevoeld om een volle bos wenkbrauwen te groeien.

In het begin van de jaren 2000 was ik dus helemaal hip en trending, want ik had die ieniemienie, van nature over-plucked wenkbrauwen. Maar helaas kwam Cara Delevingne een paar jaar geleden op de scène, en willen we nu allemaal stevige wenkbrauwen. Met vallen en opstaan heb ik een routine opgebouwd, die ik onder de twee minuten kan uitvoeren (ik ben ’s ochtends een heel luie mens) en die leidt tot een resultaat dat een hele dag blijft zitten. Dit is hoe ik mijn wenkbrauwen doe!

IMG_9642

Laten we beginnen met de triestige before-foto: mijn wenkbrauwen zijn asymmetrisch, de haren groeien in alle richtingen en heel vol kan ik ze helaas ook niet noemen. Ik moet mijn wenkbrauwen maar één keer per maand epileren, en dan trek ik misschien drie verloren gegroeide haren uit.

IMG_9753

Eerste stap is mijn wenkbrauwen vorm geven met een potlood. Je hebt potlood-mensen en je hebt poeder-mensen, en ik ben absoluut een potlood-mens. Ik gebruik een automatisch wenkbrauw-potlood, omdat de punt veel kleiner en scherper is. Wanneer ik met poeder werk, vind ik geen borstel die even accuraat werkt als mijn potlood.

Momenteel ben ik weer fan van mijn MAC Brow in Lingering. Lingering is één van die magische kleuren, die werkt op een volledig scala van haarkleuren en huidskleuren. Het is een favoriet van vele MUA’s (zoals van onze heldin Lisa Eldridge) en da’s volkomen terecht. Lingering is een koele medium-bruine kleur. Bij mij geeft het de illusie van lichtere wenkbrauwen, maar het resultaat blijft er relatief natuurlijk uitzien.

Ik moet mijn volledige wenkbrauw bijwerken met het potlood. Ik wou dat ik alleen maar gaatjes moest inkleuren, maar helaas. Ik probeer een relatief rechte lijn bovenaan en onderaan te volgen, omdat mijn wenkbrauwen van nature bijna geen vorm hebben. Bij de staart ga ik niet te ver naar beneden, omdat dit heel onnatuurlijk bij mij lijkt. Veel dikker probeer ik ze ook niet te maken: ik ga tot waar er haar staat.

IMG_9763

Stap twee: met een spoolie de overschot eruit borstelen. Ik heb een serieuze hoeveelheid product nodig, en soms krijg ik een heel hard effect. Om alles zachter te krijgen en het potlood met mijn natuurlijke haren te blenden, moet ik een spoolie gebruiken.

IMG_9791

En dan de volgende magische stap: afpoederen. Als ik wil dat mijn wenkbrauwen een volledige dag blijven zitten, heb ik poeder nodig. Met het setting powder, dat ik over de rest van mijn gezicht ook gebruik, en een borstel breng ik een lichte laag poeder over mijn wenkbrauwen heen. Het lijkt vreemd, maar het werkt echt.

IMG_9805

De vierde en laatste stap: wenkbrauw-gel. Door het poeder kunnen mijn wenkbrauwharen een beetje stoffig lijken. Om ze weer kleur en ook wat extra volume te geven, gebruik ik MAC Brow Set in Show-Off. De kleur is aan de warme kant, maar het vormt een nette balans met de koele Lingering.

IMG_9823

En dit is mijn twee minuten wenkbrauw routine! Ik ga nooit pretenderen dat ik de beste ben in het bijwerken van wenkbrauwen, maar voor nu ben ik tevreden met het resultaat. Ik wil dat mijn wenkbrauwen relatief natuurlijk blijven lijken, maar de ene keer lukt dat al beter dan de andere keer . Werken jullie elke dag jullie wenkbrauwen bij? En welke producten gebruiken jullie het liefst?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge