My Skincare Stash | Moisturizers

Het is een tijdje geleden, maar vandaag mag je nog een keer komen rondneuzen in mijn skincare stash. Vanuit mijn persoonlijk mantra (je moet geen perfecte huid hebben, maar wel een perfect verzorgde huid) kan je waarschijnlijk afleiden dat ik veel belang hecht aan huidverzorging. Ik heb een heel moeilijke huid: last van acne, door de leeftijd heb ik al af te rekenen met fijne lijntjes, vette T-zone en de rest soms serieus gedehydrateerd. Mijn serums, cleansers en oogcrèmes heb ik al getoond, en vandaag is het de beurt aan mijn moisturizers.

IMG_0495

La Roche Posay – Effaclar Duo+

Ik zweer het: dit spul werkt. Het geeft een diepe reiniging aan de huid dankzij het ingrediënt salicylzuur, en tezelfdertijd hydrateert en kalmeert het de huid door de niacimide (vitamine B ) en het thermaal water van La Roche Posay.

Een favoriet van velen, en volkomen terecht!

La Roche Posay – Effaclar A.I.

Mocht je vinden: het mag net dat beetje straffer dan Effaclar Duo, dan zal je veel plezier vinden bij Effaclar A.I. Dit is bedoeld als een spot treatment, maar ik smeer het over mijn hele gezicht.

Effaclar A.I. is Effaclar Duo op acid. Ik vermoed dat A.I. een hogere concentratie salicylzuur bevat, en daarboven krijg je ook LHA, een ingrediënt dat werkt tegen acne en tegen rimpels.

In erge periodes gebruik ik het ’s morgens over mijn hele gezicht, en ’s avonds voor het slapengaan als spot treatment. In minder erge periodes gebruik ik het alleen ’s avonds.

cicaplast

La Roche Posay – Cicaplast

De gewone Cicaplast is de gel-versie van de Cicaplast Baume B5. Hij werkt minder voedend, maar zou nog steeds voldoende hydratatie moeten geven en de huid moeten herstellen.

Persoonlijk vind ik dit niet de best voedende dagcrème in de wereld. Op korte termijn levert hij resultaat, maar op lange termijn merk ik weinig op. Als alternatief gebruik ik veel liever de Avène Hydrance Optimale. Helaas is mijn tube leeg, en moet ik het nu eventjes doen met de Cicaplast.

La Roche Posay – Cicaplast Baume B5

En om mijn La Roche Posay lijstje af te sluiten: hier is de Cicaplast Baume B5 . Een paar jaar geleden ben ik begonnen met Cicaplast Baume B5 over mijn volledige gezicht te gebruiken tijdens de winter. Mijn huid was ontzettend droog, en alleen dit leek te werken.

Uiteindelijk reageerde mijn huid heel goed op de Cicaplast Baume B5: alles leek kalmer, mijn huid was gehydrateerd en het vormde een mooi duo met mijn serums. Daarom ben ik hem blijven gebruiken als nachtcrème.

’s Nachts wil ik mijn huid voldoende hydratatie geven, maar tezelfdertijd wil ik mijn acne niet “voeden”. Vitamine B5 werkt desinfecterend en zou een gunstige invloed op acne hebben. Tot nog toe ben ik heel tevreden van mijn ontzettend goedkope nachtcrème.

IMG_0450

NIVEA – De blauwe pot

In de categorie moisturizers hoort hij niet echt thuis, maar ik weet niet waar ik hem anders moet zetten .

De blauwe pot gebruik ik nooit op mijn gezicht, maar hij is wel de moisturizer voor mijn hals en decolleté. Wanneer mijn huid daar droog wordt, krijg ik last van eczeem-achtige situaties. Ik heb lang Elizabeth Arden 8 Hour Cream gebruikt, maar nu ben ik overgeschakeld op de blauwe pot en mijn huid is nog steeds tevreden. Ik hoop op lange termijn ook resultaten te zien, want hé: we willen daar ook geen rimpels!

Ik zweer het: deze blogpost is niet gesponsord door La Roche Posay . Momenteel gebruik ik hun producten heel graag, omdat ze betaalbaar zijn, zacht zijn voor de huid en resultaten leveren. En wanneer ik tevreden ben met mijn routine, heb ik ook niet de neiging om van producten te veranderen. Ik heb al veel merken geprobeerd, maar uiteindelijk keer ik altijd terug naar de Franse merken. Vitamines en andere ingrediënten injecteer ik via mijn serums, maar aangezien een moisturizer minder diep in de huid kan dringen, ben ik tevreden met relatief basic ingrediënten.

Welke moisturizers gebruiken jullie het liefst?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge