My Handbag Fetish

Het is je waarschijnlijk nog niet ontgaan: ik hou van handtassen. En als ik specifieker mag zijn: ik hou van mooie designer handtassen. Wanneer ik een designer handtas aanraak, voelt de hemel een stukje dichterbij.  En wanneer ik een designer handtas kan kopen (wat te zelden gebeurt), maak ik een vreugdedansje met iedereen die in de buurt is.

Als arme student had ik mezelf beloofd dat ik met mijn eerste loon een designer handtas zou kopen. Ik wou een tijdloos model, dat ik zowel nu als over vijftig jaar zou kunnen dragen. Uiteindelijk kocht ik met mijn derde loon mijn eerste stukje heerlijkheid. Op oudejaarsavond kocht ik in Parijs op de Champs-Elysées in de Louis Vuitton flagship store de Speedy 35 in damier ebène. Ik kon mijn geluk niet op.

Check mijn vreemde froefroe

Check mijn vreemde froefroe en de klauw. Niemand ging die zak stelen!

En sindsdien ben ik verslaafd aan het vakmanschap van designer handtassen. Je betaalt altijd meer voor de naam dan voor het stuk leer, maar dat moet je helaas erbij nemen. Aangezien ik nog altijd geen goudmijn ontdekt heb (wanneer zal dat gebeuren), heb ik een ellenlange wishlist, gevuld met designer goddelijkheid. Om het overzichtelijk te houden, is hier mijn top 3!

  • Givenchy – Antigona

Givenchy zit weer aan de top! Meer dan 50 jaar geleden ontwierp het couture huis de jurk voor Breakfast At Tiffany’s, en dit jaar mochten ze de huwelijksjurk van Kim Kardashian creëren. Ik maak mezelf geen fabels wijs: ik zal me nooit een jurk van Givenchy kunnen permitteren. Maar de Antigona: die ligt nog net binnen mijn bereik.

Givenchy Antigona glossy leather Handbag

In het rood, in het zwart of in het blauw: het kan me niet schelen. De Antigona ziet er in elke kleur verrukkelijk uit. Daarnaast voldoet hij ook aan mijn andere voorwaarden: hij sluit met een rits en hij heeft een lange shoulder strap.

  • Chanel – Boy Bag

Chanel heeft een nieuwe legende gecreëerd. De Boy Bag is vernoemd naar de grote liefde van Coco Chanel, Boy Capel. Met de Boy Bag krijg je een moderne twist op dé klassieker der klassiekers: de Chanel 2.55.

f2ba2d3bb3ee6bc4_J13334206111442784_3.preview

Op mijn wishlist staat de zwarte, quilted Boy Bag en dan nog liefst in de maat large. Maar aangezien Chanel elk jaar de prijzen doet stijgen (ter vergelijking: in 2009 betaalde je 1890 euro voor de lambskin large classic flap. Nu kost diezelfde tas 3100 euro) en ik dit ontzettend oneerlijk vind, weet ik niet of ik het ooit over mijn hart – en geweten – krijg om zoveel geld aan een tas uit te geven.

  • Proenza – PS11

De PS1 vond ik oké, maar de PS11 is kwijlen met de mond open. Het is geen tas voor de ego-trippers onder ons, maar de verfijnde details maken hem net speciaal genoeg. Deze tas heb ik nog nooit in het echt gezien, maar hopelijk voelt het leer ontzettend zacht aan.

PROENZA-SCHOULER-PS11-CLASSIC-LEATHER-SHOULDER-BAG2

Designer handtassen koop ik meestal in een echte winkel, omdat ik het hele proces wil meemaken. Ik wil de tas met mijn eigen ogen zien, ik wil de verkoper veel vragen kunnen stellen en na het betalen, wil ik die tas onmiddellijk in mijn handen hebben. Ik heb zo mijn vaste plaatsen waar ik een handtas koop. In Frankrijk ga ik naar Printemps en Lafayette. In Nederland is dit de Bijenkorf en Shoebaloo. En in Londen bezoek ik Harrods en Selfridges (met een uitgesproken voorkeur voor Harrods). Uiteraard kan je ook terecht in de winkels van het merk zelf. En aangezien ik graag een citytrip maak, koop ik nooit een designer handtas in België.

Om vooraf de prijzen van je droom-sjakoche te kennen, kan je een kijkje nemen op de webshops van die eerder vernoemde winkels. Chanel, Dior, Hermès en Céline zijn buitenbeentjes, want zij weigeren online handtassen te verkopen. Om hun prijzen te ontdekken, moet je Purseforum bezoeken.

Hoe staan jullie tegenover designer handtassen? En welke exemplaren staan op jullie wishlist?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

67 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge