My Little Pony Haar

’t Is gebeurd: ik heb my little pony/rainbow/zot haar. Ik loop al sinds vorige week dinsdag rond met een peachy pink ombre. Eigenlijk wou ik pastel-tinten in mijn haar, maar mijn kapster (en dat is de allemachtige Stephanie van Bed Head Antwerpen voor de geïnteresseerden) zei dat mijn haar nog geen pastel-tinten aankon. Voor pastel-tinten moet je haar platinum blond zijn, en op dat niveau zit ik nog niet. Daarvoor moest mijn haar nog twee keer gebleekt geworden. Vorige week dinsdag kreeg ik bleach-beurt 1 en over twee maanden mag mijn haar een tweede bleach-beurt krijgen.

Waarschijnlijk zag Stephanie de teleurstelling in mijn ogen. Als alternatief stelde ze voor om mijn ombre in felle kleuren te verven. En aangezien ik mentaal al volledig klaargestoomd was voor kleurrijk haar, stemde ik toe. Ik heb wederom meer dan vier uren in de kappersstoel vertoefd, maar vandaag kan ik je met enige trots mijn nieuwe haarkleur tonen!

IMG_0645 (Copy)

Ik moet zeggen: het is heel moeilijk om alle kleurschakeringen op foto te krijgen. Er zitten namelijk vier verschillende kleuren in mijn haar: lichtroze, felroze, paars en peach. Voor zover ik zelf kan zien, zit bovenaan paars. Op de lengtes heeft ze zowel donkerroze, peach als lichtroze gebruikt. De puntjes zijn allemaal in het lichtroze geverfd. Dankzij de magische handen van Stephanie heb ik nu – ik citeer – Aziatisch suikerspin haar!

IMG_0662 (Copy)

Ik viel bijna van mijn kappersstoel toen ik zag welke producten ze gebruikte om mijn haar te verven. Herinnert u zich mijn teleurstellende ervaring met Bleach London een paar maanden geleden? Wel, diezelfde Bleach London Super Cool Colours zitten nu weer in mijn haar, en ditmaal zijn ze wel zichtbaar. Heel aandachtig heb ik gevolgd hoe Stephanie mijn haar kleurde en die observaties deel ik nu met u . Wat hebben we geleerd:

  • mijn haar was niet bleek genoeg en had wel degelijk een extra bleach-sessie nodig.
  • ik was veel te lui en had de Super Cool Colours op veel te grote stukken haar aangebracht. Laagje voor laagje is the way to go.
  • ik moest veel meer product aangebracht hebben. Stephanie heeft vier haarkleur-potten vol product gebruikt.
  • het product moet wel degelijk op medium droog haar aangebracht worden.
  • foliepapier is je beste vriend.
  • tussendoor het product in je haar “drogen” met een haardroger zorgt voor een langdurig resultaat.
  • 15 minuten rusttijd is niet genoeg. Ditmaal bleef het product een uur in mijn haar zitten.

Tussen jij en ik gezegd: ik ging dit nooit zelf kunnen doen. Maar als jouw haar al bleek genoeg is en je hebt het geduld en de armspieren om je haar zelf te kleuren: ga ervoor! Voor zover ik kon zien, zitten deze kleuren in mijn haar: Washed Out Orange of Awkward Peach, Rosé, The Big Pink en Bruised Violet.

IMG_0622-001 (Copy)

Blijkbaar is het heel moeilijk om te voorspellen hoe lang deze kleur in mijn haar zal blijven. De Super Cool Colours van Bleach London zijn semi-permanente haarkleuringen, maar volgens Stephanie blijft de kleur via deze techniek toch wel een paar weken zitten. Ik had gezegd dat ik geen fluo-effect wou, maar ze zei dat mijn haar eerst wel naar fluo zou neigen, maar dat het na een paar wasbeurten zou verminderen. En zoals steeds had ze gelijk! Momenteel heb ik mijn haar al twee keer gewassen (ik heb dit artikel vorige week geschreven ), en het fluo-effect is daardoor verdwenen. Alleen het felroze zorgt nog voor dat extreme effect, maar het lichtroze, peach en paars beginnen pastel-achtig te worden. Als het zo doorgaat, voorspel ik dat de kleuren nog een tijdje in mijn haar zullen blijven zitten.

IMG_0633 (Copy)

Wat vinden jullie van mijn haar? En zou ik nog een bleach-sessie ondergaan om pastel haar te krijgen?

PS: haar-foto’s maken met veel wind: nooit een goed idee.

IMG_0667 (Copy)

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

29 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge