My make-up stash & storage

Jazeker, je ziet het goed: ik ben terug! De twee weken verlof zijn voorbij gevlogen en vanaf nu schrijf ik weer één blogpost om de dag. Eerst het “slechte” nieuws: er komt geen London shoplog. Ik wou mezelf testen en zien of ik aan de verleiding kon weerstaan, en het is me gelukt!

Niet getreurd: vandaag open ik feestelijk het nieuwe blog-seizoen met een post bomvol foto’s. Hou u vast aan de takken van de bomen, haal de curieuzeneus in uzelf naar boven, en kom snuisteren in mijn stash.

make-up storage ikea alex and ikea malm

Ik heb geprobeerd alles op video te krijgen, maar dat is faliekant mislukt. Dus bij deze krijg je het geheel op foto met uitleg! Eerst wat info over het meubilair. Bijster origineel in mijn keuze ben ik niet geweest. Ik gebruik de populaire Malm tafel en de kleine Alex kast van Ikea om mijn make-up op te bergen. Maar hun populariteit is volkomen terecht: ze zijn praktisch, neutraal en redelijk geprijsd.

tafel

Op de tafel staan mijn spiegel, de bak met producten voor dagdagelijks gebruik, het Sephora Makeup Academy Palette, mijn lip-producten, een paar testers en de Guerlain Météorites (enkel en alleen omdat ik het doosje mooi vind).

make up stash

Mijn lippenstiften hou ik in acrylic houders, die ik ooit in het Kruidvat heb gekocht. In een leeg potje van Lush zit alles wat niet rechtop kan staan. Denk dus aan lippotloden, vreemde lipgloss-vormen  …

make up stash

Ik had wel degelijk een bak nodig voor producten die ik dagelijks gebruik. Soms doe ik mijn make-up aan deze tafel, andere keren doe ik het boven in badkamer. Om de verhuis van kamer naar kamer zonder scherven te laten verlopen, had ik een bak nodig. Uiteraard komt hij ook van de Ikea .

sephora make up academy palette

Ik ben eind december jarig, dus ik krijg vaak cadeaus uit de feest-collectie van make-up merken. Vorig jaar ging iemand speciaal naar Rijsel om dit Makeup Academy Palette voor mij te kopen. Het lijkt op Barbie’s Dream House: heel compact, maar gigantisch wanneer je het uitvouwt.

make up stash ikea malm table

En dan is de lade aan de beurt. Als indeling heb ik de Antonius bakjes van de Ikea gebruikt. In de lade hou ik vooral kleine en symmetrische voorwerpen, zoals blush, poeder, cream eyeshadow, pigments …

make up stash ikea malm antonius

In het eerste deel hou ik blush, highlighters en bronzers. Ik hou ze ongeveer per merk, omwille van de symmetrische vorm. Van links naar rechts en van boven naar onder zie je: YSL, Chanel, MAC, van alles en nog wat (Illamasqua, Sleek, NYX, Daniel Sandler), van alles en nog wat pt. 2 (NARS, Chanel, ELF, Tom Ford).

make up storage ikea malm antonius

In het tweede deel zitten links gezichtspoeders van Dior, Hourglass en Bourjois. In het bovenstuk zitten setting powders. Daaronder hou ik mijn kleine oogschaduw-doosjes. In het rechtse langwerpige stuk hou ik cream eyeshadows.

make up storage ikea malm antonius

In het laatste deel zitten nog meer cream eyeshadows, met daaronder pigments. Rechts zitten mini primers en ook wat single eyeshadows, die ik graag dicht in de buurt heb. En helemaal op het eind zitten mijn MAC eyeshadow palettes.

de kast

En dan is de Ikea Alex kast aan de beurt. Op de kast hou ik mijn borstels, wat flessen (zoals Bioderma, MAC Fix+, UD De-Slick, brush cleanser …), mascara’s, wenkbrauwproducten en eyeliners.

make up collection brushes storage

Mijn borstels staan in oude mosterd-glazen . De zwarte houders vormen eigenlijk een koker en heb ik ooit in de HEMA gekocht. Bij het opbergen van mijn borstels heb ik een systeem, dat waarschijnlijk enkel in mijn eigen hoofd logisch klinkt. Mijn gezichtsborstels staan per merk. Mijn oogschaduw-borstels staan per soort: links allerlei soorten blending brushes, in het midden platte oogschaduw-borstels en rechts alles wat niet in de andere categorieën hoort: detailer brushes, angled brushes, pencil brushes, smudger brushes …

Daarnaast hou ik mijn mascara’s in een leeg Lush potje. Ik heb nooit veel mascara’s in rotatie. Momenteel heb ik een mini YSL tester, de Diorshow New Look en Maybelline The Falsies.

make up stash

En daaronder staat een bakje met oogpotloden, eyeliners, wenkbrauwpotloden, wenkbrauwgel en een eenzame wimperkruller. In het deksel van het bakje zitten wat random dingen: een powder puff, een slijper, wat wenkbrauwpoeder-kitjes …

make up stash storage foundation ikea alex

In de eerste lade hou ik mijn grootste zwakte: foundations in flessen. De plastic bakjes heb ik in de Carrefour gekocht. Bovenaan hou ik high end foundations. Links onderaan heb ik een afdeling die ik omgedoopt heb tot “professionele make-up merken foundations”. Eigenlijk vind je daar enkel MAC, MUFE en NARS . Rechts onderaan zitten de budget foundations. Helemaal in de rechterbovenhoek zie je een Chanel doosje. Daar liggen foundations die ik uit pure nostalgie spaar, zoals Chanel Pro Lumière en Diorskin Icône.

make up storage stash ikea alex

In de tweede lade hou ik alle gezichtsproducten die qua plaatsgebrek niet in een andere lade pasten. Bovenaan hou ik een palette met sculpting poeders. Daarnaast staan nog twee loose powders die ik praktisch nooit gebruik.

In de plastic houder (ook de Antonius) zitten van links naar rechts en van boven naar onder: concealers, full coverage foundations die niet in een glazen fles zitten, BB en CC creams, primers en lichte foundations en nog meer primers.

Helemaal rechts liggen wat borstels, die ik momenteel niet gebruik. Om ze van daglicht en stof te beschermen, liggen ze daar wat te koekeloeren tot ik ze weer bovenhaal.

make up storage ikea alex

In de volgende lade (die dieper is dan de vorige twee) zitten grote oogschaduw-palettes. De plastic bakjes zijn ook van de Carrefour. Er zit eigenlijk geen echte logica in deze lade. Onder het NARSissist palette zitten mijn Sleek palettes en daar stopt het zo .

make up storage ikea alex

We zijn er bijna, ik beloof het . In de voorlaatste lade zitten losse oogschaduwen, MAC pigmenten in een speciale verpakking en lege MAC quads. Op reis doe ik liever een quad mee, dus daarom heb ik er een paar liggen.

Het Clinique doosje bevat mijn eerste high end oogschaduw-duo. Het was ook een cadeautje en uit pure nostalgie hou ik het dicht bij mij.

De plastic bak komt ook van de Carrefour. Wie had ooit verwacht dat de Carrefour zoveel soorten plastic bakken verkocht?

make up stash ikea alex

En dan de laatste lade en waarschijnlijk ook de minst interessante. In deze lade hou ik valse wimpers. Vroeger droeg ik elke week valse wimpers, maar nu vind ik het te veel werk. Maar toen heb ik er massa’s aangekocht, dus ik spaar ze tot ik ze ooit nogmaals gebruik. De beste lijm is à propos de DUO adhesive.

Ik hou één keer per jaar grote kuis. Dan gooi ik producten die qua textuur, kleur, geur … veranderd zijn, weg. Producten die ik weinig gebruik, geef ik weg. Desondanks hou ik een stevige collectie erop na. Maar hé: make-up is mijn grote hobby. Als ik me elke week turelure zat zou drinken en elke voetbal-match zou bijwonen, zou ik meer geld kwijt zijn.

Enfin, mijn eerste blogpost na het verlof werd een kanjer van formaat (meer dan 1000 woorden en 15 foto’s, jawadde dadde). Als jullie iets gezien hebben, waarover jullie een review willen lezen, mag je dit zeker en vast laten weten. En willen jullie dat ik nog categorie per categorie (foundations, lippenstiften, oogschaduw …) meer in detail toon of is dit meer dan genoeg geweest ? En als je zelf dé perfecte opberg-methode gevonden hebt, mag je die uiteraard in de comments delen! Ik ben nog steeds op zoek naar het ideale systeem!

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

Tags

44 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge