My Skincare Stash | Serums & Oogcrèmes

Mocht je het nog niet weten: suggesties voor blogposts zijn altijd welkom! Het kan eventjes duren vooraleer uw wens in vervulling gaat, maar ooit komt het er van. Bij mijn blogpost over mijn make-up stash kreeg ik de vraag of ik mijn skincare stash wou tonen. En uiteraard wil ik dit doen! Maar aangezien ik denk dat jullie weinig eraan hebben als ik enkel product-namen opsom, schrijf ik bij alle producten een mini-review. Zo zal ik mijn skincare stash over meerdere blogposts verspreiden. Vandaag is aan de beurt: serums en oogcrèmes!

Presentatie2 (Copy)

Mijn “visie” op huidverzorging

Bij huidverzorging ben ik een loyale klant. Wanneer ik een product goed vind, koop ik het opnieuw en opnieuw en opnieuw. Ik heb producten in roulatie die ik al meer dan tien jaar gebruik. Ik gebruik alleen producten met ingrediënten, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze doen wat ze moeten doen. Ik heb mijn favoriete merken (zoals iedereen die waarschijnlijk heeft), en blijf ook bij die merken plakken. Als ik een nieuw product zoek, ga ik altijd eerst bij die merken kijken.

Mijn huidtype

Bij huidverzorging kan het handig zijn om mijn huidtype te kennen. Ik heb last van acne, maar ben ook al zo oud dat ik rekening moet houden met rimpels. Vroeger had ik een vette huid, maar nu is mijn huid gecombineerd, en soms ook gedehydrateerd. Bij mijn huidverzorging heb ik dus twee routines nodig: één tegen acne, en één tegen huidveroudering. Producten tegen acne gebruik ik meestal overdag. Huidveroudering hou ik ’s avonds tegen. Aangezien mijn Aziatische huid veel melanine bevat, ben ik ook heel gevoelig voor hyperpigmentatie.

De opberg-methode

IMG_49621 (Copy)

Ik heb de producten naar beneden verhuisd, omdat mijn badkamer geen fotogeniek licht heeft (soms voelt het alsof mijn hele huis over slecht licht beschikt, maar bon ). In de badkamer staat het in een kast, die ik vroeger voor mijn make-up gebruikte. Een bevriend timmerman heeft de kast naar mijn goesting gemaakt. Ten eerste mocht de kast niet te groot zijn, zodat ik overal aan kan. De kast bestaat uit drie open schappen bovenaan. Daaronder hangt een kastdeur, met daarin nog drie schappen. Bovenaan zet ik mijn huidverzorging en mijn bak voor dagdagelijks gebruik. In de kast zitten back-ups (ik sla altijd in op make-up en huidverzorging, wanneer ik korting krijg) en mijn lege Touche Eclat-pennetjes, omdat ik die niet kan weggooien. Op de kast liggen toilettassen en de befaamde 88 palettes.

Serums

Op het eerste schap hou ik de producten die ik ongeveer elke dag gebruik. Qua serums heb ik:

  • Estée Lauder – Advanced Night Repair II

IMG_5020-001 (Copy)

Ik kan niet leven zonder dit serum. De eerste versie van het Advanced Night Repair serum werd gelanceerd in 1982 (eindelijk iets wat ouder is dan ik) en was één van de eerste serums met hyaluron-zuur. De eerste versie vond ik niet fantastisch (ofwel was mijn huid er toen nog niet klaar voor), maar de nieuwe is geniaal. Hij bevat nog steeds hyaluron-zuur, maar ook vitamine A, B en E, peptides en cell-communicating ingredients zoals Bifida Ferment Lysate. Dit is een winner.

  • Kiehl’s – Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

IMG_5005-001 (Copy)

Die naam is een hele mond vol! Kort samengevat is het ster-ingrediënt in dit serum een stabiele vorm van vitamine C (L-ascorbic acid). Daarnaast bevat hij ook siliconen, dus het resultaat kan bedrieglijk zijn op je poriën. Ik vind ‘m vooral goed om hyperpigmentatie tegen te gaan, maar vind het siliconen-gevoel soms te zwaar.

  • Paula’s Choice – RESIST Intensive Wrinkle Repair Retinol Serum

IMG_5025-001 (Copy)

Zoals de naam doet vermoeden, is dit een retinol serum met nog wat andere antioxidanten. Retinol is een straf ingrediënt, waarvan bewezen is dat het rimpels tegengaat. Dit serum is heel voedend, en soms te zwaar voor mijn huid. Maar als je een droge huid hebt: ga ervoor!

  • Caudalie – Polyphenol C15 Serum

IMG_5018-001 (Copy)

Dit serum bevat het gepatenteerd polyphenol-ingrediënt van Caudalie, hyaluron-zuur en ook vitamine C. Het is geformuleerd zonder parabenen en sulfaten. Qua textuur voelt het veel lichter aan dan het vitamine C-serum van Kiehl’s.

Ter volledigheid moet ik toevoegen dat ik elke winter een flesje Kiehl’s – Midnight Recovery Concentrate koop. Tijdens de zomer heeft mijn huid geen behoefte aan een voedende olie, maar tijdens de winter is het een echte oppepper.

IMG_4993 (Copy)

Ik gebruik graag serums, vanwege hun dunne textuur en hun vermogen dieper in de huid te dringen. Zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruik ik een serum, en het helpt mijn huid serieus vooruit.

Mijn serums hou ik in hun doosje, omdat daglicht sommige ingrediënten kan deactiveren (zoals retinol en vitamine C). De meeste producten zitten daarom in een metallic of donkere verpakking. Om volledig zeker te zijn, steek ik ze zelfs dan nog in hun doos.

Oogcrèmes

En dan zijn de oogcrèmes aan de beurt! Momenteel heb ik er drie en dit zijn:

  • Kiehl’s – Creamy Eye Treatment met Avocado

IMG_5068-001 (Copy)

Ik heb al een review over de avocado oogcrème geschreven, en sindsdien is mijn mening een klein beetje veranderd. Ik vind het nog steeds een fantastische oogcrème, maar soms is hij te voedend. Daarom werden mijn wallen wat puffy. Twee keer per dag breng ik hem niet meer aan. Nu gebruik ik hem ’s avonds op droge dagen.

  • Kiehl’s – Abyssine Eye Cream
IMG_5050-001 (Copy)

Survival molecules: waarom niet.

Ik denk dat deze discontinued is, want ik vind ‘m niet meer terug in de webshop. Voor veel gemis zal hij niet zorgen, want deze oogcrème is gewoon blah. Hij blinkt nergens in uit, maar hij is ook niet slecht genoeg om weg te smijten.

  • Dior – Hydra-Life Pro-Youth Sorbet Eye Cream

IMG_5058-001 (Copy)

De perfecte oogcrème tijdens de zomer. Hij is licht, verkoelend en biedt lichte hydratatie. Ik weet niet of ik hem tijdens de winter zal blijven gebruiken, omdat mijn huid dan altijd wat droger wordt. Een zomerse review kan je alvast hier vinden.

Wat wil je hierna zien: moisturizers, producten tegen acne, gezichtsmaskers …? Laat maar weten in de comments!

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

34 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge