New hair (again)

Het was weer tijd voor mijn halfjaarlijks bezoek aan de kapper, en naar goede traditie deel ik dan het resultaat met jullie . De vorige keer ging ik voor roze haar, maar ditmaal wou ik het subtieler houden.

IMG_8463 (Copy)

Jazeker, je ziet het goed: mijn haar is eindelijk semi-ash blond, de droom van alle Aziaten. Het gras is altijd groener aan de overkant, en wij Aziaten lijden daar heel fel onder. Aangezien we veel rood pigment in ons haar hebben, slaat het fel oranje en daarna fel geel uit wanneer we het bleken. Een warme haarkleur is dus nooit een probleem, maar wij willen koel haar, potverdikke!

Eigenlijk wou ik een grijze ombre, maar Stéphanie van Bed Head Antwerpen was opnieuw heel eerlijk tegen me en zei dat ik vier sessies nodig zou hebben om grijs haar te krijgen. Grijze kleuring werkt alleen op een witte basis, en zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben: mijn haar is zwart. En eerlijk gezegd: vier sessies zie ik echt niet zitten.

IMG_8619

Om deze kleur te krijgen, heb ik een persoonlijk haar-record gebroken. Ik heb namelijk meer dan zes uur bij de kapper gezeten. Mijn haar werd tien centimeter korter geknipt en kreeg allerlei lange lagen. Alle toners van de wereld zitten momenteel op mijn haar, en als klap op de vuurpijl heeft mijn haar ook een Olaplex behandeling ondergaan.

Olaplex: het was een woord dat nog niet in mijn woordenboek stond. Mocht je het ook niet kennen, dan zal ik nu mijn best doen om het in lekentaal uit te leggen . Herinnert u zich de drastische verandering toen Kim Kardashian van zwart naar blond ging? Wel, dat is Olaplex. Het is geen product om je haar te bleken, maar wel een product dat gemengd wordt in je bleach. Het beschermt je haar tijdens het proces, waardoor je sterkere resultaten kunt krijgen zonder schade. Tezelfdertijd zou het zelfs bestaande schade herstellen. Een mirakelproduct? Ik denk het wel.

olaplex

Momenteel kan ik nog niet zeggen of mijn haar inderdaad sterker geworden is, maar ik kan wel al meedelen dat mijn haar minder afgezien heeft tijdens het bleach proces. Wanneer de toners uitgewassen zijn, voelt mijn haar altijd heel droog aan. Geen haarmasker in de wereld dat die schade in vijf minuten kan herstellen.  Maar toen ik deze keer in de kappersstoel zat, raakte ik mijn haar aan en het voelde verrassend zacht aan. Geen zever: mijn haar lijkt momenteel even sterk als toen ik nog au naturel was.

Stéphanie zegt dat ik het grootste verschil zal merken wanneer ik het voor de eerste keer zelf was. Normaal gezien moet ik dan aan de slag gaan met leave in conditioners en haarolie om mijn haar enigszins deftig te krijgen, maar wie weet kan ik deze stap nu volledig overslaan.

IMG_8635 (Copy)

Hoeveel kost deze wonderbehandeling bij Bed Head Antwerpen? 35.00 euro. En weet je, voor gezond haar heb ik dat echt over. Nu kan ik elke keer bleker en bleker gaan, zonder schade aan te richten. En hoe fijn zou het zijn als ik ooit tot wit haar kan gaan, zodat ik een grijze ombre kan hebben? Hadden jullie al van Olaplex gehoord?

Mijn haar: nog steeds het favoriete speelgoed van de puppy.

Mijn haar: nog steeds het favoriete speelgoed van de puppy.

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

12 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge