New hair + shoppingtripje!

Vorige week vrijdag was het weer zover: ik ging op mijn zes-maandelijks kappersbezoek. Ugh, ik haat kappersbezoeken! Mijn haar heeft al zoveel trauma’s meegemaakt: een vreemde permanent, Jommekes – blond, shockerende froefroes. Gelukkig groeit het heel snel, zodat ik nooit lang met een mislukt kapsel moet rondlopen.

Maar nu moést ik wel naar de kapper. Mijn ombre begon oranje te zien en mijn haar kwam tot aan mijn poep. En haar op de poep betekent dat ik dringend een bezoekje aan de kapper moet brengen. Op de koop toe moest ik vorige zaterdag naar een huwelijksreceptie, dus ik dacht: het is nu de moment!

De enge kappersstoeltjes

De enge kappersstoeltjes © Tigi Bed Head Antwerpen

Meer dan vierenhalf (!) angstige uren heb ik vrijdag op de kappersstoel gezeten, maar met enige trots kan ik je nu het resultaat tonen! Ik heb weer een korte sidecut en mijn haar is minimum 15 centimeter korter (misschien wat korter dan ik wou, maar ja: nu is het te laat). Ombre haar kan uit de mode zijn, maar ik vind het een makkelijke en onderhoudsvriendelijke manier om wat kleur in mijn haar te krijgen. Daarom heb ik mijn ombre opnieuw laten zetten: hij begint hoger en de punten hebben weer een deftig kleur (wat een toner toch kan doen). Nu mijn haar weer korter is, krijg ik makkelijker volume aan mijn wortels en dat maakt me heel blij.

nieuw haar2

De krullen waren de dag ervoor met de stijltang gemaakt. Op de foto’s ziet het er heel warrig uit, en dat was het ook . Ik wou foto’s op de dag van het huwelijk maken, maar – zoals steeds – was ik maar net op tijd klaar en had ik geen tijd meer om te poseren voor de camera. Dit zijn dus out of bed, ongekamde en ongetemde haren.

Na vierenhalf uren had ik behoefte om mijn benen eventjes te strekken, dus ik ben gaan shoppen! Bij de kapper kocht ik nog de TIGI Catwalk Fashionista shampoo. Ik heb geen goede ervaringen met dit soort shampoos, maar je hoort nog van mij of deze wel werkt!

tigi fashionista

De nieuwe Chanel Les Beiges collectie vond ik een teleurstelling (de nieuwe all-in-one Healthy Glow Fluids leken op Le Blanc de Chanel met een tintje en de gestreepte poeders vond ik ook niet speciaal), dus daarvan heb ik niets gekocht. Dan ben ik maar naar MAC PRO geweest, waar ik de Proenza x MAC blush ombre in Sunset Beach (het was de laatste, dus je hoeft niet meer naar Antwerpen te gaan ), de relatief nieuwe Prep + Prime CC Cream in Illuminate en de Gloss Crème Brilliance (weet iemand of dit hetzelfde is als de Clear Lipglass? Ik heb het eventjes gegoogled en blijkbaar is deze Gloss Crème Brilliance multifunctioneel en een PRO product, maar ik ben het niet zeker) gekocht heb.

IMG_6933

Daarna heb ik vluchtig wat kledingwinkels bezocht, want het was gigantisch druk op de Meir! Ik ben weggelopen uit de H&M en de F21, maar in de New Look kocht ik deze witte top. Daarna vond ik in de WE een T-shirt met pailletten, een trui met giraf-motief (of zo noem ik het toch) en een zwarte, coated rok met zakken.

Ja, ik draag een saai kleurenpalet.

Ja, ik draag een saai kleurenpalet.

Op de terugweg naar het station stopte ik nog in de Rituals, waar ik de Lotus Shimmer bodycrème (ik dacht: we doen eens speciaal voor dat huwelijk) en een nieuwe tube Intense Moisturising Mask (dit spul werkt echt) kocht. Tot slot werd ik nog binnengelokt in The Body Shop, waar ik de raspberry body scrub kocht.

IMG_6944

Wat vind je van mijn haar en mijn aankopen? En wie heeft ook al kapper-trauma’s meegemaakt? Deel gerust jullie ervaringen in de comments, want soms heb ik het gevoel dat ik de enige ben die al haarblunders heeft meegemaakt

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

16 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge