No Make-up Make-up According to Girls

Ik heb me onlangs weer op de dating-markt gegooid (nee, vraag me niet hoe dat gaat). Opvallend genoeg heb ik al een paar keer te horen gekregen: “jij bent mooier zonder make-up”. Excuseer? Wat hoor ik daar? En dan moet ik altijd in mijn vuistje lachen, want zij hebben me nog nooit zonder make-up gezien.

Wat bedoelt het andere geslacht daar wel mee: ik zie je liever zonder rode lippen, paarse oogschaduw en oranje kaken. Maar eigenlijk hebben mannen en vrouwen een compleet verschillend idee van no make-up make-up. Wij (enfin, ik toch) willen eruitzien alsof Moeder Natuur in opperbeste bui was op onze geboortedag. Ze heeft ons een perfecte huid en feline ogen gegeven, een contour waarop Kim Kardashian jaloers zou zijn en lippen waarbij je zou twijfelen: zijn die opgespoten of niet? Noem het de getemperde versie van Kylie Jenner en Charlotte van Geordie Shore.

Bij mannen betekent no make-up make-up: jij komt met je roze kaken en natuurlijk perfecte huid van de set van Downton Abbey. Volgende week geef ik mezelf een no make-up make-up make-over (dat is veel make na elkaar) zoals de mannen het graag zien, maar vandaag doe ik het op mijn manier.

IMG_3087 (Copy)

Een dikke, full coverage foundation is zowel in de mannelijke als vrouwelijke wereld een no-go. Maar wij zijn nogal gehecht aan een perfecte basis. Ik hou van foundations met een lichte textuur, die medium dekking geven en die er net niet dewy uitzien. Dat zijn ook die foundations, waarbij ik complimentjes over mijn huid krijg. Voorbeelden zijn Armani Luminous Silk, YSL Le Teint Touche Eclat en Dior Star. Vandaag heb ik die laatste gebruikt. Als concealer onder mijn ogen zit Collection Lasting Perfection. Op mijn onzuiverheden heb ik MAC Studio Finish Concealer gebruikt. Je wil een concealer met maximale dekking, zodat je weinig moet gebruiken om resultaat te krijgen.

Om weer dimensie in mijn gezicht te krijgen, heb ik een lichte contour en highlight gezet met Tom Ford Shade and Illuminate. Cream producten zijn in deze “ik ga zogezegd au naturel” – situaties je beste vriend. Voor blush kan ik je deze tip geven: niemand heeft van nature fuchsia of oranje kaken. Als blush heb ik NARS Sex Appeal gebruikt. Da’s de meest natuurlijke blush voor mijn huidskleur. Afpoederen heb ik niet gedaan, maar ik heb wel Fix+ gespoten.

En dan nu een volledige alinea over de wenkbrauwen. Die dag wou ik de ombre brow/Instagram brow proberen. Het is een heel vreemde vorm, maar veel vrouwen vinden dit nu dé ideale wenkbrauw. Wat heb je nodig: perfect geëpileerde en getrimde wenkbrauwen. Vervolgens heb je twee kleuren wenkbrauwpotlood, een spoolie en een gel nodig. Bij mij waren dit Essence Eyebrow Designer in Dark Brown, Rimmel Eyebrow Pencil in Black/Brown en MAC Brow Set in Show-Off. Met de lichtste kleur teken je een lijn boven en onder je wenkbrauwhaar (de horror, ik weet het). Vervolgens kan je die lijnen met een spoolie blenden. Om in te vullen gebruik je langs de voorkant de lichtste kleur, en vanaf de boog naar beneden de donkerste kleur. Vooraan staat er een subtiel lijntje onder de wenkbrauw om de vorm te accentueren. Daarboven kleur je niet in, maar breng je alleen wat wenkbrauw-gel aan. Om de vorm extreem strak te krijgen, gebruik je concealer. Ik vond het enorm veel werk voor een vreemd resultaat. Het leek alsof ik constant verbaasd keek!

IMG_3181-001 (Copy)

Geen oogschaduw betekent voor mij no make-up. Om toch wat diepte creëren heb ik de Paint Pot in Quite Natural gebruikt. Met een blending brush bracht ik de kleinste hoeveelheid product aan langs de buitenkant, in de crease en onder de ogen.

Om mijn ogen zo groot mogelijk te krijgen, gebruikte ik een nude kohl potlood (MAC Chromagraphic Pencil NC15/NW20) op mijn onderste waterlijn. Bovenaan heb ik zwarte kohl aangebracht op de waterlijn en tussen de wimpers. Geen mens die dat met het blote oog ziet, maar het geeft wel de illusie van een volle bos wimpers.

Aangezien enorme wimpers onze natte droom zijn, heb ik moeten vals spelen. De valse wimpers zijn van de Primark, en zijn iets te decadent voor mijn ogen. Maar bon, tegen dat ik dat besefte, was het al te laat.

IMG_3094 (Copy)

En dan hebben we nog de lippen. Wederom heb ik vals gespeeld en ze ietwat groter gemaakt met het Bourjois Lèvres Contour Edition potlood in Funky Brown. We gaan kortom de Kylie Jenner tour op. Daarboven bracht ik MAC Honeylove aan. We willen geen gloss of shimmer in de buurt van ons lippen, want da’s nu eenmaal onnatuurlijk. Om extra dimensie toe te voegen, heb ik een witte oogschaduw gedept in het midden van mijn lippen. Zo bereikte ik twee doelen: mijn lippen leken voller en mijn lippenstift werd nog matter.

En in de Instagram selfie wereld ziet dit er zo uit.

En in de Instagram selfie wereld ziet dit er zo uit.

De wimpers zijn erover, maar zonder hen zou dit best wel een natuurlijke look kunnen zijn. Ik moet wel toegeven: voor een no make-up make-up look heb ik best wel veel producten gebruikt en duurde het extreem lang om alles aan te brengen. Wat vinden jullie ervan?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

28 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge