Primark Gent Haul

Juplahee, Primark Gent is eindelijk een feit! Vorige week woensdag kon ik helaas niet naar de feestelijke opening gaan (werk enzo), maar vrijdag begon het toch te kriebelen: zouden ze veel leuke dingetjes hebben? Zou het er nog druk zijn? Hoe groot zou het daar zijn? Enfin, kort samengevat: mijn nieuwsgierigheid wordt ooit nog eens mijn dood . En zo vertrok ik vrijdag vol goede moed richting Langemunt.

CL9-Ghent-photo-2965

Vooraf had ik mezelf een budget van 50.00 euro gegeven, want in de Primark verlies ik altijd elke vorm van zelfcontrole. Wanneer ik in de Primark shop, voel ik dezelfde rush als op de eerste dag van de solden: veel mensen! Veel kleren! Veel te goedkoop! Gaan, gaan, gaaaaan!

Drie kwartier na mijn aankomst heb ik mezelf een flinke schouderklop mogen geven, want ik had maar 42.00 euro gespendeerd. En dit geld heb ik uitgegeven aan:

Een travel pillow – 4.00 euro.

Wanneer ik mensen op een vliegtuig met een travel pillow zie zitten, denk ik: jij bent een ervaren reiziger. Jij reist de wereld af, jij hebt een spannend jet setter leven en jij weet hoe je in stijl moet reizen. Een travel pillow roept inderdaad te veel gevoelens bij mij op .

IMG_0042

Waarschijnlijk stap ik dit jaar niet meer op een vliegtuig, maar toch heb ik al een travel pillow gekocht. Voor de illusie van een spannend jet set leven heb ik 4.00 euro betaald.

IMG_0047

Een pyjama-broek – 9.00 euro.

Nee, ik doe niet mee aan negligés en andere sexy toestanden in de slaapkamer. Ik wil comfort, potverdikke!

IMG_0058

De Primark is mijn pyjama-hemel. Veel keuze, leuke prints, redelijk deftige kwaliteit en uiteraard spotgoedkoop. Mijn schapen-broek kostte 9.00 euro.

Een “ik was jong toen Sienna Miller populair was” t-shirt – 11.00 euro.

De bohemian 70’s – trend is daar nog een keer. De vorige keer toen we allemaal in maxi dresses en felle prints rondliepen, was Sienna Miller onze ultieme it-girl en werd mijn kledingkeuze door haar stijl gedomineerd.

IMG_0137

Om de goeie tijden van toen te herbeleven, heb ik een gypsy, off the shoulder, met kant overladen, flowy t-shirt gekocht. De kant ziet er niet te goedkoop uit en in combinatie met een ripped jeans zie ik het volledig zitten.

IMG_0139

Een “Pocahontas was één van mijn favoriete Disney-films en ik zit nog altijd te wachten op John Smith” jurk/trui/poncho – 18.00 euro.

De duurste aankoop van de hoop, en ik weet eigenlijk echt niet of ik dit in het openbaar zal durven dragen .

IMG_0153

In principe moet dit een poncho zijn, maar op mijn kort lijf is dit een jurk. Helaas zitten er hoge splitten langs elke kant en zou ik dus met mijn volledige dijen bloot lopen. Maar ik ben gek op de kleur en alle franjes onderaan, dus ik heb een actieplan opgesteld: een basic zwarte rok eronder, nylon-kousen en botten. Wat denken jullie?

IMG_0170

Primark Gent was weer een belevenis op zijn eigen. Wat viel me op:

  • Zelfs op dag drie kon je niet zomaar naar binnengaan. Buiten werden de dranghekken nog steeds naarstig gebruikt. Uiteindelijk heb ik maar 10 minuten in de rij moeten wachten.
  • Primark Brussel was qua oppervlakte een teleurstelling, maar Primark Gent valt best wel mee. Verwacht niet de omvang van Primark Oxford Street, maar het kan veel slechter.
  • En er werkt zelfs een semi-bv in de Primark: Dwayne – aka “Axelle draai u om!” – van The Voice loopt daar vlijtig rond.

  • De sofa’s in de winkel werden – letterlijk – bemand door mannen met doodsangsten in hun ogen. Serieus: zet uw vent op een terras met een pintje en iedereen is content.

Kort samengevat: Primark Gent heeft me niet teleurgesteld. Veel leuke dingen kwam ik niet tegen (maar we zitten nu ook in dat moeilijk tussen-seizoen: de zomerjurken hingen letterlijk naast de winterjassen), maar ik keer zeker en vast terug. Zijn jullie al geweest?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge