Review | Babyliss Boutique Salon Soft Waves Hair Wand

Tot op mijn sterfbed zal ik dromen van een natuurlijke bos krullen, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk nooit gebeuren. Mijn ideale krul-vorm is doorheen de jaren wel een paar keer veranderd. In de jaren ’90 wou ik spiraal-achtige krullen à la Britney Spears. Een decennium later droomde ik van big en bouncy Victoria’s Secret Angels krullen. En nu wil ik heel eenvoudig wat beweging in mijn haar. Krullen hoeven niet, maar een soft beachy wave is altijd welkom.

IMG_4506 (Copy)

Na het zien van een YouTube Hair Masterclass filmpje met Sam McKnight kocht ik de Babyliss Boutique Salon Soft Waves Hair Wand. ’t Is een lange naam, maar hij somt alle belangrijke eigenschappen op: het is een curling wand van Babyliss die zachte golven in het haar creëert. En oja, zelfs op mijn koppig haar zie ik resultaat!

IMG_3679 (Copy)

Eerst het slechte nieuws: deze curling wand is alleen in Groot Brittannië te koop. Geen idee waarom, maar alle producten van de Boutique Salon lijn zijn exclusief verkrijgbaar in dat leuke land. Dit betekent dat je het in het buitenland moet bestellen, maar ook dat je een UK adapter nodig hebt. Die vind je heel goedkoop op bijvoorbeeld eBay.

IMG_3644 (Copy)

Ik zou bijna denken dat de Soft Waves Wand voor mijn haar ontworpen is. Hij heeft namelijk een extra lange barrel gekregen (da’s die buis waarrond je het haar wikkelt). Bij andere hair wands kan ik alleen het onderste deel rond de barrel wikkelen, omdat mijn haar zo lang is. Met deze Soft Waves Wand is dit geen probleem.

Ter vergelijking: de Soft Waves Wand vs de RT Buffing Brush

Ter vergelijking: de Soft Waves Wand vs de RT Buffing Brush

Tweede voordeel: hij heeft geen clip. Krultangen geven een mooi resultaat, maar ik kan me doodergeren aan die clip. Om de één of andere reden creëert die altijd een onnatuurlijk hoekig effect in mijn haar. Met een wand vermijd je dat probleem. Je doet de beschermende handschoen aan en je hebt geen last van bulten en hoeken in je haar.

Derde voordeel: hij heeft verschillende temperatuur-standen en kan tot 210°C gaan. Mijn haar is heel dik, en laat zich niet makkelijk krullen. Om resultaat te krijgen, heb ik wel degelijk de hoogste temperatuur nodig. Het ding warmt snel op, maar je kan niet zien wanneer de wand de gewenste temperatuur bereikt heeft.

IMG_3600 (Copy)

Vierde en grootste voordeel: de barrel is heel dik (34 mm). Een gewone krultang heeft een doorsnede van 19 tot 25 mm. Daarom kan je met deze wand losse golven creëren. Als je verwacht echte krullen met deze tang te bereiken, dan zal je teleurgesteld eindigen. Je krijgt bounce, beweging en volume in je haar, maar krullen kun je het niet echt noemen.

Om de ideale hoeveelheid bounce te bereiken, moet ik mijn haar verdelen in relatief kleine stukjes (ongeveer 3 cm breed). Zo ben ik ongeveer een half uur bezig met mijn haar te krullen. Daarna heb je perfect haar bereikt. Persoonlijk zie ik het liever wat minder perfect, en daarom spuit ik wat volume-spray in mijn haar en maak ik de golven losser met mijn vingers.

IMG_4521 (Copy)

Bij mij blijft het resultaat minder lang zitten dan met bijvoorbeeld een stijltang. Ik kan twee dagen genieten van het resultaat, maar op dag twee is het niet meer ideaal.

IMG_3650 (Copy)

Hoe dan ook ben ik ontzettend tevreden met deze aankoop. Wanneer ik snel resultaat wil, grijp ik naar mijn stijltang. Maar op dagen wanneer ik wat langer met mijn haar wil spelen, is de Babyliss Boutique Salon Soft Waves Hair Wand mijn beste vriend. Wat vinden jullie ervan?

Prijs
40.00 pond, maar gaat regelmatig in promo.
Waar te koop

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

24 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge