Review | BECCA Shimmering Skin Perfector Spotlights Kit

De Shimmering Skin Perfectors van BECCA zijn nu al de highlight-helden van onze generatie. De laatste jaren hebben de gezichtsproducten een transformatie ondergaan. Dikke, matte en full-coverage foundations hebben plaatsgemaakt voor natuurlijke, glowy foundations die huidverzorgingsingrediënten bevatten. Blush, bronzer en contour: het moet er allemaal zo geloofwaardig mogelijk uitzien. Maar de highlighters: die hinkten een beetje achterop. Er is niets natuurlijk aan die highlight-kleppers, zoals MAC Soft and Gentle en NARS Albatross. En toen kwam BECCA met de Shimmering Skin Perfectors. Sindsdien zijn highlighters weer de kers op de make-up taart.

IMG_1601 (Copy)

Ik neem highlighters heel serieus, en dat is geen gezever. De eerste highlighters die ik ooit kocht, waren Dior Amber en Rose Diamond. Helaas bestaan ze nu niet meer, want dat zijn werkelijk de beste poeder highlighters tot op heden. Ik wil een highlighter die wel degelijk de hoogtepunten op mijn gezicht verlicht, er relatief natuurlijk uitziet en mij die gezonde glow geeft.  ’s Avonds ga ik misschien MAC Soft and Gentle gebruiken, maar overdag weiger ik om een metallic highlight op mijn jukbeenderen te hebben. Gouden stralen op de wereld afketsen, laat ik over aan de zon.

IMG_1491 (Copy)

Daarom gebruikte ik de voorbije tijd vaak non-highlighters als highlight. Denk zo maar aan Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer en Le Blanc de Chanel. Ze zien er nog steeds goed uit, maar soms wil ik die extra oempf. En die oempf heb ik gevonden bij BECCA.

In dit limited edition setje zitten twee permanente en één limited edition Shimmering Skin Perfector kleuren. Je krijgt drie keer 5 ml. product. Veel is dit niet, maar ze zullen wel een tijdje meegaan. Een gewone fles bevat 50 ml. product, maar kost ook een heel stuk meer.

IMG_1574 (Copy)

De full-size producten zitten in een fles met pomp. Deze mini’s hebben een lipgloss-achtige verpakking gekregen. Met de doe-foot applicator haal je het product uit de tube en breng je het aan waar je maar wil. Nadeel: wanneer je foundation nog niet helemaal droog is, krijg je foundation-vlekken op je applicator. Da’s dan ook het enige nadeel dat ik bij deze Shimmering Skin Perfectors Kit kan bedenken (en als je niet zo lui bent als ik: los het probleem op door het eerst aan te brengen op je hand en daarna met je vingers op je gezicht).

IMG_1579 (Copy)

Mijn favoriet van de drie is de witte kleur Pearl. Hij ziet er namelijk ontzettend natuurlijk uit. Pearl heeft een bijna ondoorzichtige basis, maar voegt die prachtige glans aan je huid toe. Er zitten licht-reflecterende elementen, maar geen glitter-stukken in Pearl. Dit is de amped up versie van Le Blanc de Chanel.

IMG_1566 (Copy)

Opal tovert die gezonde blos op je gezicht. Het is een peachy-pink kleur, die universeel flatterend is. Eenmaal geblend is de kleur minder straf dan in de tube, maar toch geeft hij die warmte en glow.

IMG_1597 (Copy)

En dan is er nog de limited edition kleur, Champagne Gold. Dit is de zon op je gezicht en de highlight voor die J. Lo Glow. Persoonlijk vind ik mezelf momenteel een beetje te bleek voor deze kleur. Op een medium en donkere huidskleur (laten we zeggen: NC30 en erboven) moet hij er prachtig uitzien.

De textuur van deze Shimmering Skin Perfectors is fantastisch. Ze zijn vloeibaar, maar lopen niet weg (een wegloper in mijn ogen is bijvoorbeeld Le Blanc de Chanel). Je kan ze laag voor laag opbouwen, maar ze voelen nooit zwaar aan. Je krijgt voldoende speeltijd om het product op je juiste plaats te krijgen, maar daarna drogen ze en blijven ze uren op hun plek zitten. En grootste voordeel: wanneer ze droog zijn, verdwijnt dat glowy, wet look effect niet.

20150113_124846 (Copy)

De Shimmering Skin Perfectors kan je overal gebruiken: op je jukbeenderen, cupido-boog, wenkbrauwbot, neus, in je foundation en zelfs op je hele gezicht of lichaam. Ze zijn ook goed voor de huid, want ze bevatten vitamine A, B, D, E, witch hazel en zelfs SPF25. Omwille van die hele lichaamsapplicatie-situatie is het logisch dat de normale tube 50 ml. bevat. Met deze mini’s zal je niet ver komen.

20150113_124951 (Copy)

Ik kan je nu al garanderen dat ik de full-size versie koop, wanneer mijn mini’s leeg zijn. Hebben jullie de Shimmering Skin Perfectors al geprobeerd? En welke highlighters gebruiken jullie het liefst: ga je voor het natuurlijke of het dramatische effect?

Prijs
Kit: 20.00 pond. Full size: 33.00 pond 
Waar te koop

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

34 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge