Review | Catrice Nude Illusion Foundation

Met pijn in het hart hebben we vorige maand afscheid moeten nemen van een aantal Catrice producten (BB Cream en Prime and Fine Translucent Powder: we missen u), maar Catrice heeft onmiddellijk voor opvang gezorgd door nieuwe producten te lanceren. Ik was uiteraard het meest benieuwd naar de twee nieuwe foundations. De Velvet Finish Foundation heb ik nog niet gevonden, maar de Nude Illusion Make Up Foundation heb ik al uitgebreid kunnen testen.

IMG_2469

Wat belooft Catrice: Nude Illusion Make-up is een lichte foundation met een optimale matterende dekking. Dankzij de zachte, lichtreflecterende pigmenten zorgt de foundation voor het gewenste soft focus effect en voor een gezonde teint. De formule is geweldig: hydraterend, langhoudend en met beschermende UVA- en UVB-filters. De finish: egaal en natuurlijk. 

Eerst wat algemene weetjes: de foundation zit in een glazen fles met een plastic dop. Verpakkings-gewijs krijg je zeker waar voor je geld! Je krijgt ook 30 ml. product. De foundation komt in vijf kleuren. Zoals steeds kan het kleuren-aanbod beter. Voor mij is #020 – Rose Vanilla te roze. Alles daarboven is te donker. Daarom heb ik #010 – Nude Ivory moeten kiezen. Momenteel is hij wat te licht, maar tijdens de winter zal het oké zijn.

Catrice Nude Illusion #010 - Bourjois Healthy Mix #051 - MAC Moisture Cover Concealer NC 20

Catrice Nude Illusion #010 – Bourjois Healthy Mix #051 – MAC Moisture Cover Concealer NC 20

Catrice is een prima copycat: de inspiratie voor de verpakking van de mono’s is gehaald bij Shu Uemura. Prime and Fine is Olé en Prep and Prime is Leo. Bij deze foundation verwachtte ik dan ook een kopie van Dior Nude Foundation. Als je ook hierop hoopte, dan zal je teleurgesteld zijn.  Dior Nude heeft een lichte dekking en is best wel dewy. Catrice Nude Illusion is daarentegen mat en heeft medium dekking. De omschrijving van Nude Illusion is heel misleidend, maar is het daarom een slechte foundation? Zeker en vast niet!

Catrice Nude Illusion wordt jouw beste vriend als je een gecombineerde tot vette huid hebt en ook wat onzeker bent over onzuiverheden. Nude Illusion brengt makkelijk aan door de vloeibare textuur, en droogt daarna tot een poederige finish. Met één pompje krijg je al een goeie medium dekking. Qua finish en textuur kan je Nude Illusion de minder geavanceerde versie van Chanel Perfection Lumière Velvet noemen.

IMG_2322-001

Catrice belooft ook UVA en UVB bescherming, maar op het flesje staat nergens vermeld hoeveel bescherming je krijgt. Op het ingrediëntenlijstje bengelen iron oxide en titanium oxide onderaan de lijst, dus veel bescherming moet je niet verwachten.

Op mijn gecombineerde huid bleef hij een aardige tijd zitten. Hij is niet de beste qua oil control, maar het kan slechter. Nude Illusion is ook niet de meest long wearing foundation op de planeet, maar een korte werkdag moet hij overleven. Met een setting powder erop gaat het uiteraard stukken beter. Op droge huid gaat hij patchy, maar voor de rest vervaagde hij op een aangename manier. Hier kan je hem op mijn huid zijn.

Licht-reflecterend, soft focus, hydraterend: het zijn allemaal termen die ik niet aan deze foundation zou verbinden. Daarom laat een droge huid deze foundation best links liggen. Maar als je op zoek bent naar een goeie, matte en budget-vriendelijke foundation: kijk niet verder.

Prijs
7.59 euro (gaan de prijzen van Catrice stiekem naar omhoog, of beeld ik me dit in?)
Waar te koop
Kruidvat

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

34 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge