Review | Chanel Illusion d’Ombre in Rouge Noir

De kerstcollectie van Chanel staat dit jaar in het teken van de iconische kleur Rouge Noir. Het begon met de legendarische nagellak, daarna kwam de dramatische lippenstift en nu is er een mascara, een kohl potlood en een Illusion d’Ombre in deze magische kleur. Aangezien ik grote fan ben van deze cream eyeshadows, moest ik de Illusion d’Ombre in Rouge Noir in mijn bezit krijgen.

IMG_4690

Rouge Noir is ondertussen mijn vijfde Illusion d’Ombre. Het begint een verslaving te worden . Deze oogschaduwen zijn dan ook één van de beste producten uit de hele collectie van Chanel. Het heeft een reden waarom nog geen één ander merk dit product heeft kunnen namaken: ze zijn uniek.

IMG_4717

In de pot lijken ze op een product dat je al kent. Wanneer je het product aanraakt, verwacht je dan ook dat cream eyeshadow-gevoel. Je kent het wel: zacht, romig en een beetje nat. Maar dan steek je je vinger in deze schoonheid en ben je eventjes in de war. Het voelt niet nat aan, maar ook niet droog. Ze zijn namelijk niet zo nat als cream eyeshadows, en – hoewel het een gel-product is – zijn ze niet zo hard als gel liners. Wanneer je met je vinger in het product draait, duw je het product naar beneden, maar daarna springt het grotendeels terug in zijn oorspronkelijke vorm.

IMG_4553

Mijn verwachtingen voor Rouge Noir waren dan ook torenhoog. Ik hoopte op een spectaculaire donkerrode kleur: net niet zwart, maar ook niet te paars. Magische rode shimmer zou het verhaal compleet maken. Helaas heeft Chanel het een beetje anders geïnterpreteerd: Rouge Noir is een donkerpaarse, plummy kleur met een warme ondertoon en een heel fijne mix van rode en gouden shimmer.

Lelijk is het verre van, en het is uiteraard meer draagbaar dan de kleur die ik in gedachten had. Aangezien mijn huid van nature een warme ondertoon heeft, lijkt Rouge Noir op mijn oogleden paars-bruin. Wanneer ik de kleur opbouw, krijg ik de paarse tonen. Wanneer ik de oogschaduw blend of een lichte laag aanbreng, zie ik voornamelijk de bruine ondertonen. Ik heb de oogschaduw al op een koele huidskleur gezien, en dan lijkt hij veel paarser/roder.

En daar zijn de rimpels :)

En daar zijn de rimpels

IMG_4369

Ik vind het heel moeilijk om Rouge Noir te beoordelen. De kleur is prachtig, de textuur is ideaal, maar de naam Rouge Noir is misleidend. Hij bevat te weinig rood en voldoet niet aan de sensuele Rouge Noir standaard. Ik vind het een prima kleur om overdag te dragen, maar voor ’s avonds – en zeker voor kerst – verwacht ik dat extra beetje decadentie. En da’s net wel het gevoel dat de zwoele Rouge Noir lippenstift bij mij oproept.

Chanel Rouge Coco in Rouge Noir - een dunne laag Illusion d'Ombre in Rouge Noir - een dikke laag Illusion d'Ombre in Rouge Noir

Chanel Rouge Coco in Rouge Noir – een dunne laag Illusion d’Ombre in Rouge Noir – een dikke laag Illusion d’Ombre in Rouge Noir

Wat vinden jullie ervan? Is deze Illusion d’Ombre de naam Rouge Noir waardig?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

Tags

15 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge