Review | Chanel Rouge Allure Gloss in Suprême

Het is je waarschijnlijk nog niet ontgaan: Chanel heeft een nieuw product gelanceerd. Vorige maand heeft Chanel zich ook gewaagd op het “is het een lippenstift of is het een lipgloss”-pad met hun Rouge Allure Glosses. De pioniers zijn ze niet; YSL heeft al jaren de Glossy Stains in hun assortiment zitten en Dior bracht een paar maanden geleden de Addict Fluid Sticks uit. Maar kan Chanel de concurrentie aan met hun Rouge Allure Glosses?

IMG_7384-001

Niemand kan aan de vormgeving van de Rouge Allure lippenstiften tippen. De lippenstiften zitten in een shiny, zwarte koker met gouden dop. Als je op de dop drukt, springt de lippenstift uit de tube. Het is mooi, handig en leuk om mee te spelen. De Rouge Allure Glosses hebben hetzelfde mechanisme. De koker is langer en smaller, maar je moet ook op de mooie dop drukken. Zo onthul je de lipgloss spons-applicator. Deze verpakking vind ik beter werken bij de lippenstiften. Bij de gloss kan het wat messy worden om de applicator weer in het kleine gaatje van de koker te krijgen.

IMG_7441-001

De applicator werkt verrassend accuraat. Hij heeft een driehoek-achtige traan-vorm en volgt perfect de vorm van je lippen. Je krijgt voldoende – maar ook niet te veel – product op de applicator. Bij lipgloss-borstels met haartjes krijg ik nooit een mooi resultaat, maar bij de Rouge Allure Glosses is dit geen probleem.

IMG_7424 (Copy)

Ik heb de kleur Suprême. De Chanel MUA heeft ‘m voor mij uitgekozen, en ik ben er heel blij mee.  Suprême is een muted fuchsia met een heel fijne micro-shimmer, maar op de lippen is de shimmer niet echt merkbaar. Zo heb ik het graag! Met deze kleur zie ik er onmiddellijk een stuk frisser uit. Het is één van die kleuren die de vermoeidheid uit je gelaat klopt.

IMG_6602 (Copy)

De lipgloss brengt ontzettend makkelijk en gelijk aan. De formule is niet te dik en helemaal niet plakkerig. Ik haat plak bij lipgloss (al genoeg beelden van meisjes gezien die hun mond open doen, maar de gloss plakt hun lippen aan elkaar). Met één laag krijg je al best veel pigment, maar daarna kan je uiteraard opbouwen. Een full coverage effect kan ik niet krijgen op mijn gepigmenteerde lippen, maar hij laat voldoende pigment na om voor verschil te zorgen. Bij mij bleef hij een aardige tijd zitten, maar na een hapje en een drankje moest ik de lipgloss bijwerken.

20141027_093057-001

Het was een slimme zet van Chanel om deze hybride lipproducten als lipgloss te promoten. Dior deed het tegenovergestelde en verkocht de Addict Fluid Sticks als vloeibare lippenstift. Daar ligt voor mij ook het verschil tussen beide producten: de Rouge Allure Glosses zijn gepigmenteerde glosses. Ze geven een glossy finish, kunnen met of zonder lippenstift gebruikt worden, maar ze laten geen stain op de lippen na. Ze blijven altijd een beetje nat, en blijven daarom geen hele dag op de lippen zitten.

De Dior Addict Fluid Sticks laten daarentegen bij de eerste laag een stain na. Bij een tweede laag krijg je meer pigment en een glossy finish. Wanneer die glossy finish verdwijnt, hebben je lippen nog steeds een stain.

IMG_4681 (Copy)-002

Op mijn onderste lip piept mijn natuurlijke lip-kleur in het midden door

Daarom verkies ik de Dior Addict Fluid Sticks boven de Chanel Rouge Allure Glosses, maar uiteindelijk draait het altijd uit op persoonlijke voorkeur. Met beide producten kan je niet de mist ingaan! Heb jij de Rouge Allure Glosses al geprobeerd?

Prijs
33.00 euro
Waar te koop
Ici Paris XL, Sephora FR 

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

25 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge