Review – Chanel UV Essentiel SPF 50+

Bij mooi weer ben ik die sul die met hoed en twintig lagen zonnecrème in de schaduw zit. Ik weiger te verouderen! Oké, ooit komt het ervan, maar ik laat de zon nooit mijn huid beschadigen. Daarom draag ik elke dag zonnecrème; in de winter SPF 30 en in de zomer SPF 50. Ik reken nooit op mijn foundation om mij zonnebescherming te bieden. SPF 15 vind ik sowieso te weinig en je zal nooit voldoende foundation smeren om volledig beschermd te zijn. Dermatologen zeggen dat je qua hoeveelheid zonnecrème ongeveer één vierde van een theelepel op je gezicht moet aanbrengen. Voor je hals is dit nog één vierde. Als je zoveel foundation aanbrengt, lijk je niet meer cakey. Dan ben je een cake.

Ik gebruik al jaren Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 PA +++. Maar mijn tube had ik opgebruikt, en de Ici Paris XL had net die 21 procent kortingsactie, dus ik kocht Chanel UV Essentiel SPF 50+. Mijn portefeuille huilt, maar ik vrees dat Chanel UV Essentiel mijn ideale zonnevriend is.

chanel uv essentiel

Chanel UV Essentiel zit in een absurd kleine, witte tube. Je krijgt maar 30 ml product. Voor een zonnecrème vind ik dit heel weinig. Omwille van die theelepel-regel doe je er niet heel lang mee. Ik gebruik hem nog maar 3 weken, en ik heb al ongeveer één vierde opgebruikt.

MAC foundations zijn monsters in vergelijking met Chanel UV Essentiel.

MAC foundations zijn monsters in vergelijking met Chanel UV Essentiel.

Je krijgt de keuze tussen SPF 20, 30 en 50. SPF verwijst naar de bescherming tegen UVB stralen. Dit zijn de stralen waarvan je bruin wordt of zelfs verbrandt. UVA stralen zijn diegene die de huid verouderen (huidverslapping, hyperpigmentatie …), aangezien ze veel dieper in de huid raken. Alle zonnecrèmes in de EU moeten voldoende UVA-bescherming bieden, in correlatie tot de hoeveelheid SPF. UV Essentiel heeft het EU UVA-symbooltje gekregen, dus je wordt ook beschermd tegen die stoute stralen.

Daarnaast werkt hij ook “anti-pollution”, maar daar zou ik niet veel belang aan besteden. Je vindt inderdaad een aantal anti-oxidanten, waaronder vitamine E, terug in deze zonnecrème, maar ze zijn in heel lage percentages aanwezig.

chanel uv essentiel

Chanel slaagt er altijd in om een decadente twist aan saaie producten te geven. UV Essentiel voelt niet aan als de laatste stap in mijn huidroutine. Ik ervaar het als de eerste stap in mijn make-up routine. UV Essentiel is namelijk een prima primer. Het product is heel vloeibaar en voelt licht op de huid. Zoals bij veel Chanel producten, is ook deze UV Essentiel stevig geparfumeerd. Wanneer je het aanbrengt, voelt het heel smeuïg en best wel hydraterend aan. Na een minuut gaat het naar een mat, soft focus effect. UV Essentiel is volledig transparant, maar het vervaagt wel kleine imperfecties.

chanel uv essentiel

Bij Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense bleef mijn foundation minder lang zitten. Het duurde te lang vooraleer de zonnecrème voldoende opdroogde. En op werkdagen heb ik echt geen zin om nog een kwartier vroeger op te staan om mijn zonnecrème tijd te geven. Bij Chanel UV Essentiel is dit probleem dus van de baan. Mijn foundation glijdt vlotjes over de zonnecrème en blijft even lang zitten.

chanel uv essentiel

Omwille van de prijs wou ik  deze zonnecrème niet goed vinden, maar helaas! Hij doet alles wat ik van een zonnecrème kan verwachten: hij beschermt me, is compleet transparant en vormt een goede basis onder make-up. Oh Chanel, waarom maak je zoveel goeie producten?

Chanel UV Essentiel – 40.29 euro. O.a. te koop bij Ici Paris XL (vond geen link voor die met SPF 50)

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

20 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge