Review – Hourglass Ambient Lighting Palette

In december lanceerde Hourglass dit Ambient Lighting Palette als limited edition – product voor de feestdagen. Het werd een groot succes en het palette was binnenste de kortste keren overal uitverkocht. Tot groot jolijt van mezelf en vele anderen heeft Hourglass een paar weken geleden aangekondigd dat ze dit palette permanent aan hun collectie zouden toevoegen. Daarom vandaag een review over dit fameus palette!

hourglass ambient lighting palette

In december was ik één van de gelukkigen die dit palette wist te bemachtigen. Op een willekeurige zondag zat ik op de Space NK – website, waarop dit palette net gelanceerd werd. Zonder twee keer na te denken heb ik het besteld, want ik was al een tijdje razend benieuwd naar deze Hourglass Ambient Lighting powders.

Ambient Lighting powders zijn baked powders en hebben een unieke finish. Sommige kunnen gebruikt worden als finishing powder, andere als corrector, bronzer of highlight. Ze zijn niet per se bedoeld als setting powder, maar op mijn gecombineerde huid houden ze mijn vette T-zone prima tegen.

Poeders zoals deze zijn heel zeldzaam. De Ambient Lighting powders zijn extreem fijngemalen en lijken helemaal niet poederig. Ze zijn de kers op de taart bij het afwerken van je gezichtsmake-up. Je poriën lijken kleiner, fijne lijntjes verdwijnen en je huid lijkt te gloeien (in een positieve manier ). Ze geven je een Photoshop-look, maar dan zonder Photoshop.

hourglass ambient lighting palette

Dit palette bevat één permanente kleur en twee kleuren die enkel in dit palette zitten. Van links naar rechts zie je Dim Light (permanent), Incandescent Light en Radiant Light. Dit palette is prachtig qua vormgeving, maar is ook ideaal wanneer ik ’s ochtends haast heb of op reis ben. Ik moet maar één palette bovenhalen en ik heb onmiddellijk een setting powder, een highlighter en een bronzer/blush. Wat wil een mens nog meer?

Je krijgt 3.30 gram product per poeder. Een standaard Hourglass poeder bevat 10 gram product. 3.30 gram lijkt weinig, maar ik heb dit palette al talloze keren gebruikt en het zal nog lang duren vooraleer ik pan raak. Daarnaast krijg je ook een mini Hourglass Mineral Veil Primer bij dit palette.

IMG_6676

Dim Light is één van Hourglass bestsellers, en terecht. Dit is een peachy beige kleur zonder glitter die ik gebruik als setting powder. Door de peachy ondertoon lijkt een doffe huid onmiddellijk fris, wakker en uitgeslapen. De kleur is iets te donker voor mij, maar als ik het met een lichte hand aanbreng, ben ik heel tevreden met het resultaat.

IMG_6677

Incandescent Light is de highlighter uit dit trio. Dit is een licht beige kleur met een heel subtiele pearl micro-shimmer. Je ziet absoluut geen glitter, maar je merkt op dat er iets shimmery aanwezig is. Ik kan het niet over mijn hele gezicht gebruiken, maar als highlighter op mijn jukbeenderen is hij perfect. Ik ben geen grote fan van een sterke highlight op een dagdagelijkse basis, maar deze Incandescent Light lijkt heel natuurlijk, met dat extra beetje oempf.

IMG_6683

En tot slot hebben we Radiant Light. Dit is mijn minst favoriet, omdat hij een sterk oranje ondertoon heeft. De textuur is wederom fantastisch. Daarom kan je een heel lichte laag van Radiant Light aanbrengen en valt het oranje-gehalte nog mee. Je kan hem gebruiken als blush of bronzer, maar als setting powder is dit voor mij een no-go.

Van links naar rechts: Dim Light - Incandescent Light - Radiant Light

Van links naar rechts: Dim Light – Incandescent Light – Radiant Light

Dit palette is een absolute aanrader als je net als ik benieuwd bent naar de Ambient Lighting Powders of als je een alles-in-één palette wil. Enige nadeel: nu wil ik nog meer Ambient Light Powders en ook één van de nieuwe Ambient Lighting Blushes!

Hourglass Ambient Lighting Powder Palette – 50 pond. Onder andere te koop bij Space NK.

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge