Review | Karin Herzog Beauty Booster Box

De Zwitsers: die weten waarmee ze bezig zijn. Zo hebben ze het Zwitsers zakmes uitgevonden, zijn ze kampioen in het spreken van verschillende talen (er zijn maar liefst 4 officiële talen en op de koop toe spreken de meeste Zwitsers perfect Engels) en is één van onze beste Belgische beauty blogs, Kiss & Make-up, in dat vredige land gevestigd. En dankzij mevrouw Karin Herzog zijn ze nu ook wereldleiders in huidverzorging. Kate Middleton kan niet leven zonder haar moisturizer van dit Zwitserse merk, en dat deed een belletje in mijn hoofd rinkelen. Met de Beauty Booster Box heb ik met veel plezier het merk Karin Herzog ontdekt.

IMG_1359 (Copy)

Bij Karin Herzog draait het allemaal rond één ingrediënt: zuurstof. Met dit zuivere gas uit de Zwitserse Alpen gingen Paul en Karin Herzog aan het werk. Zo ontdekten ze dat het zuurstof-niveau in onze huid daalt wanneer we ouder worden. Zuurstof werkt ook anti-bacterieel, wat ideaal is wanneer je last hebt van acne. Onderweg zijn ze erin geslaagd een stabiele vorm van zuurstof te ontwikkelen, die kan worden opgenomen door de huid.

IMG_1397 (Copy)

In de Beauty Booster Box zitten drie producten uit hun Oxygen-lijn. Je krijgt de Cleansing Gel, de Mild Scrub en de Hydrating Face Essential Mask. Op de koop toe ontvang je ook een borstel om het masker aan te brengen.

Cleansing Gel

Ten eerste is de Cleansing Gel aan de beurt. Bij cleansing gels denk ik altijd aan die semi-vloeibare producten, die met water geactiveerd worden. Was ik verbaasd toen ik deze Cleansing Gel uitprobeerde. Dit is geen vloeibare cleanser, maar een hardcore stevige massa. De textuur is niet ver verwijderd van een cleansing balm.

IMG_1414 (Copy)

De Cleansing Gel is een ideale make-up remover, want hij gedraagt zich ook als een cleansing balm. Hij bevat allerlei oliën en kan daarom eenvoudig hardnekkige make-up verwijderen. Je brengt het aan op een droge huid, masseert alles los, verwijdert het met een washandje en je bent klaar.

Ik vond hem fijner werken dan een cleansing balm, omdat hij minder hard is. De verpakking maakt het uiteraard ook een stuk hygiënischer. Ik gebruik hem alleen ’s avonds, omdat ik ’s ochtends een normale cleanser gebruik. Nadat ik deze cleanser gebruikt heb, ziet mijn huid er gelukkig en gezond uit.

Mild Scrub

Ik denk dat Karin Herzog aan de benaming van hun producten moet sleutelen, want deze scrub was allesbehalve mild. Ik vond dat hij heel hard leek op de Kiehl’s Epidermal Re-Texturizing Micro-Dermabrasion. Je krijgt bij beide een witte crème, met heel fijne scrub-stukjes. Je voelt ze niet, totdat je begint het product te masseren.

IMG_1422 (Copy)

Persoonlijk gebruik ik heel weinig scrubs, omdat ik vind dat exfoliërende ingrediënten, die in mijn poriën kunnen kruipen, beter hun werk doen. Voor een dagelijkse poetsbeurt van het oppervlak van mijn gezicht, gebruik ik mijn Clarisonic.

Hoe dan ook deed deze scrub heel goed zijn werk. Het is geen scrub voor de heel gevoelige of geïrriteerde huid, want dan zal je als een kreeft eindigen. Mijn huid voelde heel glad aan, maar had daarna zeker en vast behoefte aan hydratatie.

Essential Mask

IMG_1446 (Copy)

En die hydratatie kreeg ik van het Essential Mask. Naast 2 procent zuurstof bevat dit masker ook retinol en allerlei oliën (ook minerale olie, voor de geïnteresseerden of minerale olie-allergische mensen). Dit masker heeft me echt geholpen tijdens de zware feestdagen. Mijn huid zag er moe uit, en een natuurlijke glow was heel ver te zoeken. Nadat ik dit masker voor 15 minuten had laten zitten, zag ik er veel beter uit. Slaap in een tube, is dit.

IMG_1454 (Copy)

Werkt de zuurstof of werkt het niet? Wie zal het zeggen. Ik vond alle producten aangenaam in gebruik, maar ik heb weinig invloed van de zuurstof ondervonden. Misschien zijn de resultaten meer merkbaar in producten, die voor langere tijd op je gezicht blijven zitten. Daarom ben ik nu heel curieus naar de Oxygen Face Cream. Hebben jullie al een product van Karin Herzog geprobeerd?

Prijs
39.50 pond
Waar te koop
De producten kan je apart kopen bij Feel Unique en Karin Herzog. De box kan je bestellen bij John and Ginger en Amazon UK

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge