Review – Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

Kiehl’s Creamy Eye Treament with Avocado: phew, dat is één lange naam voor een oogcrème. Maar eigenlijk somt de naam de belangrijkste eigenschappen van deze oogcème op: creamy, het is voor de ogen en avocado is één van de ingrediënten.

“Avocado”, hoor ik u zeggen: “wordt dit niet in guacamole gebruikt?”. Inderdaad, beste bezoeker, daar heeft u gelijk in. Maar avocado kan zoveel meer dan enkel lekker smaken. Avocado zit vol vitamines A, C en E en is op de koop toe heel hydraterend. En daarom is Kiehl’s Creamy Eye Treatment met avocado één van de beste oogcrèmes op de markt.

kiehls creamy eye treatment with avocado

Tot mijn twintigste gebruikte ik geen oogcrème, maar toen opeens: bam, de huid rond mijn ogen werd droger dan de Sahara. Ik begon te vrezen voor rimpels, mijn concealer zag er vreselijk uit: enfin, het universum maakte me duidelijk dat ik een oogcrème nodig had. Ik probeerde eerst de lichte ooggels uit, maar die hadden weinig effect. Ik had al veel goede dingen over Kiehl’s gehoord en toen zij eindelijk een winkel openden in Gent, kocht ik deze avocado oogcrème. Dit is al meer dan 3 jaar geleden en sindsdien blijf ik deze oogcrème trouw gebruiken.

kiehls creamy eye treatment with avocado

Kiehl’s Creamy Eye Treatment zit in een rond wit potje met deksel en bestaat zowel in 14 ml. als 28 ml. Veertien milliliter lijkt heel weinig, maar ik kan met zo’n potje drie maanden lang twee keer per dag oogcrème aanbrengen. Sommige mensen vinden een potje niet hygiënisch, maar ik veronderstel dat je weinig problemen moet hebben als je telkens je handen wast vooraleer je het gebruikt en het potje altijd goed afsluit.

De oogcrème lijkt op een lichtgekleurde versie van guacamole: groen en romig (maar zonder de brokjes). Naast avocado vind je ook bètacaroteen (een antioxidant) en karitéboter (hydratatie) op de ingrediëntenlijst. Deze oogcrème belooft niets uitzonderlijks, zoals wallen verminderen of rimpels laten verdwijnen. Nee, hij dient enkel te hydrateren en dat doet ie heel goed (en stiekem weten we allemaal dat optimale hydratatie de grootste beauty-truc tegen rimpels is).

kiehls creamy eye treatment avocado

Zoals je kan zien, heeft deze oogcrème een redelijk stevige structuur. Daarom moet je hem goed opwarmen tussen je vingers vooraleer je hem aanbrengt rond je ogen. Je moet ook zeker zijn dat je vingers volledig droog zijn, anders kan de oogcrème een beetje klonteren en brengt hij moeilijker aan.

Ik breng deze oogcrème aan rond mijn oogkas (niet onmiddellijk onder het oog, maar op dat bot eronder) en sinds kort ook op mijn oogleden. Ik draag elke dag lenzen, en ik heb nooit problemen gehad met deze oogcrème. Een wijze tip: gebruik hem niet te ver naar boven (boven de wenkbrauw) of te ver naar buiten (op je slaapbeen), want daarvoor is hij veel te hydraterend. Als resultaat zal je van die kleine bultjes krijgen (ik spreek uit ervaring).

Wil je deze oogcrème uitproberen? Breng dan een bezoekje aan een Kiehl’s-winkel en vraag om een tester. Ik ga naar de winkel in Gent en het personeel is altijd heel vriendelijk (en niet in een creepy geforceerde manier) en ze geven telkens heel genereuze testers. Qua klantvriendelijkheid kunnen nog veel winkels een lesje leren van Kiehl’s! En nog een wijze tip: smijt je lege verpakkingen nooit weg. Als je ze terugbrengt naar Kiehl’s, krijg je een spaarkaart waarmee je onder andere een lippenbalsem en een product ter waarde van 20.00 euro gratis mag uitzoeken.

Voorbeelden van Kiehl's testers. Het enige wat je moet doen, is vragen :-) Ultimate Hand Salve 30 ml - Skin Rescuer 15 ml - Creme de Corps Body Butter 15 ml - Creme de Corps Cream 30 ml - Patchouli & Fresh Rose Body Lotion 65(!) ml

Voorbeelden van Kiehl’s testers. Het enige wat je moet doen, is beleefd vragen
Ultimate Hand Salve 30 ml – Skin Rescuer 15 ml – Creme de Corps Body Butter 15 ml – Creme de Corps Cream 30 ml – Patchouli & Fresh Rose Body Lotion 65(!) ml

Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado – 25.00 euro (14 ml.) of 41.00 euro (28 ml.) Te koop bij Kiehl’s of in hun webshop.

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge