in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – KIKO Water Eyeshadow

Ik ben gek op de oogschaduw van KIKO. Nee, correctie, ik ben gek op bijna alles van KIKO. Hun borstels en foundations behoren niet tot mijn favorieten, maar voor de rest is alles tiptop oké. Dit Italiaanse merk maakt make-up van hoogstaande kwaliteit aan een heel betaalbare prijs. Helaas hebben ze geen winkel in België, maar wanneer ik in Rijsel ben, moét ik de KIKO bezoeken. Ik koop dan ook telkens voor de helft die winkel leeg. Hun lage prijzen zijn zo verleidelijk, potjandorie!

IMG_7555

Onderweg heb ik al een paar Clics oogschaduw-palettes gevuld, maar ook hun Water Eyeshadows gebruik ik ontzettend graag. De naam is ietwat misleidend, want je krijgt geen vloeibare oogschaduw. Wat krijg je wel: een zachte en fijngemalen oogschaduw, die zowel droog als nat gebruikt kan worden.

IMG_7460

De KIKO Water Eyeshadows zitten in een zwart plastic doosje. Zoals steeds kon de verpakking wat meer gestroomlijnd zijn. KIKO verpakkingen vind ik te vaak te bulky, en dit is geen uitzondering. In het doosje zit een spiegel (te klein om bruikbaar te zijn, maar enfin: hij is aanwezig) en de prachtige oogschaduw, die een 3D-effect heeft. De duinen, de watergolven, het patroon op schelpen: je verbeelding kan volledig losgaan bij het zien van deze oogschaduw. Je krijgt drie gram product, wat helemaal niet slecht is. Bij MAC krijg je ter vergelijking 1.30 gram.

IMG_7540

Ik heb al drie kleuren verzameld: #200 – Champagne, #204 – Plum en #215 – Midnight Blue. De benaming is niet heel origineel, maar beschrijft de kleuren wel bang-on! Champagne heeft de meeste shimmer van de hoop. Het is een prachtige champagne-kleur met een hint van goud en soft pink. Deze gebruik ik heel graag als inner corner highlight. Hij levert daar puik werk!

IMG_7508-003

Plum is – wederom zoals de naam doet vermoeden – een plummy shade. Wanneer je hem lichtjes aanbrengt, krijg je de warme bruine basis met een hint van paars. Je zou hem bijna taupe kunnen noemen. Wanneer je hem opbouwt of nat gebruikt, komt die prachtige paarse glans naar boven. De paarse versie van Satin Taupe zou ik zeggen. Deze kleur heeft geen shimmer, maar wel een prachtige satin finish.

IMG_7552

Nummer drie is Midnight Blue. Die benaming kon ietwat beter, want een heel zwarte basis heeft hij niet. Midnight Blue is een medium blauwe kleur met wat grijs erin verwerkt. Hij is niet zo donker als marineblauw, maar helderblauw kun je hem ook niet noemen. Dit is één van die kleuren die je moet opbouwen om het showstopper effect te krijgen. Met een paar lagen krijg je de verfijnde shimmer te zien, die een appelblauwzeegroen effect heeft. Als fonkelende sterren in de nacht!

KIKO geeft zijn geheimen niet vrij, want nergens kon ik terugvinden of dit minerale oogschaduwen zijn. Ik veronderstel van wel, aangezien je ze ook nat kan gebruiken. Zoals een goeie minerale oogschaduw betaamt, krijg je veel meer glans, shimmer en pigment wanneer je ze nat gebruikt. Meestal gebruik ik ze droog, omdat ze weinig fall-out en veel pigment geven. Maar als je volledig ervoor wil gaan: nat is dus ook een optie!

20141101_121756
Het natte kwam van Fix+, aangezien die fles dichter was dan de kraan. Beetje lui

Wederom niets dan lof voor KIKO! Op hun website zag ik dat ze 30 verschillende Water Eyeshadow-kleuren hebben, dus de volgende keer koop ik er zeker en vast nog een paar bij. Wat vinden jullie ervan? En hebben jullie al iets van KIKO geprobeerd?

Prijs
8.90 euro
Waar te koop
35 Comments
  1. Mjay

    13/11/2014 08:44

    Ahh ik HOU van KIKO! Deze heb ik zelf nog nooit getest. Ben zo’n sucker voor mono’s want ik weet nooit welke kleuren ik dan moet meenemen Midnight blue is echt fab dus die komt al zeker op mijn lijstje te staan!
    Mjay heeft onlangs geplaatst…Beauty merken die ik nog wil ontdekken #1

    • Jasmijn Cherubijn

      20/11/2014 20:37

      Je kan “maar” kiezen tussen 30 oogschaduwen, dus ’t is minder overweldigend dan bijvoorbeeld bij MAC

  2. Natasja

    13/11/2014 10:26

    Wow, super mooi! Die intensiteit dan ook als ze nat zijn… I love it! is het dan ook net zo goed te blenden? Midnight Blue vind ik trouwens ook prachtig zonder het nat te maken. Ik heb een aantal producten van Kiko en die bevallen mij tot nu toe wel goed (minus 1 nagellak).
    Natasja heeft onlangs geplaatst…W7 In The Night | Beauty Looks

    • Jasmijn Cherubijn

      20/11/2014 20:37

      Ja hoor, prima blend-capaciteiten! Hoe komt het dat de KIKO nagellak je niet bevalt?

    • Natasja

      22/11/2014 14:05

      Nou die was gewoon heel dik en zag er niet mooi uit nadat het is aangebracht. Blah. I should review it.
      Natasja heeft onlangs geplaatst…Luxottica Press Days

  3. Maaike

    13/11/2014 10:39

    Wauw, ziet er prachtig uit!
    Maaike heeft onlangs geplaatst…Review: Brush On Sunlight van The Body Shop

  4. Michaela

    13/11/2014 10:49

    Wat zijn die prachtig zeg! Wauw
    Michaela heeft onlangs geplaatst…Dior Golden Shock – Holiday Collectie 2014

  5. Julie

    13/11/2014 11:57

    Ik hou ook wel van Kiko, ik heb onlangs twee lipsticks gekocht en die zijn instant favoriet!
    Deze eyeshadows zijn ook werkelijk prachtig, wat een pigment!
    Julie heeft onlangs geplaatst…Julie | CD Review: Road Between – Lucy Hale

    • Jasmijn Cherubijn

      20/11/2014 20:38

      Nog nooit een lippenstift geprobeerd, maar de volgende keer koop ik ook één

  6. Denise

    13/11/2014 12:13

    Wauw wat een mooie kleurtjes ! En de pigmentatie ziet er ook super uit ! X

  7. Lys

    13/11/2014 12:28

    Ik ga je tip onthouden en langs de KIKO-winkel gaan als ik een keer in Rijsel ben Champagne en Plum zien er mooi uit!
    Lys heeft onlangs geplaatst…LIFE IN JOENSUU #2: OKTOBERFEST, THE LAKESIDE & MORE SNOW!

    • Jasmijn Cherubijn

      20/11/2014 20:39

      Ze hebben zelfs twee winkels in Rijsel, dus de verleiding is dan zeer groot!

  8. Wow wat een gave snoepjes! Jouw foto´s zijn te pretty om naar te kijken. Ik ken Kiko niet (moet ik mij diep schamen?) bedankt voor de introductie.
    Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla heeft onlangs geplaatst…Do we like big butts? (don’t you lie)

  9. Manon

    13/11/2014 16:01

    Wat een mooie kleuren zeg!!

  10. Chahrazad

    13/11/2014 20:23

    Wat een prachtige pigment! Mooie kleuren ook.
    Chahrazad heeft onlangs geplaatst…WEEKLY LIFE OF THECHERRYFACTOR #18

  11. Anouk

    13/11/2014 20:27

    Wat een prachtige kleurtjes! Vooral Plum vind ik heel erg mooi!
    Anouk heeft onlangs geplaatst…IT’S MY BIRTHDAY!

  12. Chinouk

    14/11/2014 12:03

    Ik heb nog helemaal niets van Kiko, shame on me! Ze zijn prachtig.

    Jasmijn, ik had nog even een vraagje. Ik dacht een keer te hebben gelezen op je blog over NARS en dat je had besteld bij hun webshop? Ik heb een kleine twee weken terug ook besteld bij ze, maar ik heb problemen met de klantenservice. Heb jij dit ook zo ervaren? Duurde het lang tot jij je bestelling kreeg? Bedankt alvast!
    Chinouk heeft onlangs geplaatst…Cream Eyeshadows, i.c.m. Zoeva Brush ♥

    • Jasmijn Cherubijn

      14/11/2014 12:58

      Ja, de eerste keer heeft het ook ontzettend lang geduurd! Aangezien ik een nieuwe klant was, moesten ze een kopie van mijn identiteitskaart krijgen. Vond ik wat raar. En de tweede keer was bij het NARSissist palette: ik had het besteld en daarna stuurden ze dat het uitverkocht was.

      Heb je de klantendienst al kunnen bereiken? Het e-mailadres is service-eu@narscosmetics.eu en blijkbaar zit er maar één iemand op die klantendienst, want ik krijg altijd antwoord van Dulce. Je moet ze blijven stalken met e-mails. Ik heb echt vijf mails moeten verzenden bij het NARSissist palette. Misschien is iets uit jouw bestelling ook uitverkocht?

    • Chinouk

      14/11/2014 19:40

      Wat lief dat je zo snel antwoordt, bedankt! Ja, Dulce inderdaad, oh langzame tuttebel is het. Ik heb drie e-mails gestuurd, waarvan één waar ik boos was en toen opééns kreeg ik een e-mailtje dat mijn pakketje verstuurd was en kreeg zo’n code om het pakketje te volgen. Raar. Volgens mij hebben ze gewoon mijn bestelling snel de deur uitgegooid omdat ik kwaad was. Afijn, it’s all good, come to me NARS goodies ♥ hihi!
      Chinouk heeft onlangs geplaatst…Cream Eyeshadows, i.c.m. Zoeva Brush ♥

    • Jasmijn Cherubijn

      20/11/2014 20:41

      Haha, ’t is inderdaad een tuttebel! Heb je de bestelling al ontvangen?

  13. Tjuly

    14/11/2014 15:58

    Ik vind ze echt heeeel erg mooi.. ! Misschien ook maar eens aanschaffen!
    Tjuly heeft onlangs geplaatst…Blauwe ooglook Video + Foto’s!

  14. Jana

    14/11/2014 19:54

    Oeh pretty zeg! Ik vind Kiko echt ook een heel leuk merk: de lipsticks, nagellak en mascara’s zijn groot favoriet bij mij (en bij mijn zus ook trouwens). De oogschaduw heb ik nog niet geprobeerd omdat ik eigenlijk nooit mono’s gebruik.. Ze zien er wel echt heel mooi uit!
    Jana heeft onlangs geplaatst…Labello Collection set

    • Jasmijn Cherubijn

      20/11/2014 20:42

      Ja, normaal ben ik ook geen mono-mens, maar deze kon ik toch niet laten liggen.

  15. Sara - Window On My Wardrobe

    15/11/2014 08:30

    Wauw wat een pigment zeg, en prachtige kleuren! Ik heb zelf nog nooit iets van Kiko geprobeerd, maar het wordt echt hoog tijd om dit eens te doen!

    X Sara
    Sara – Window On My Wardrobe heeft onlangs geplaatst…Media Mania Pressdays

  16. saarenzo

    18/11/2014 19:26

    Super mooi! Plum gaat gelijk op mijn wishlist. Ik heb nog helemaal niks van Kiko maar ben zo ontzettend benieuwd naar de producten!
    saarenzo heeft onlangs geplaatst…SHOPLOG IJHALLEN #3

Leave a Comment

CommentLuv badge