Review – KIKO Water Eyeshadow

Ik ben gek op de oogschaduw van KIKO. Nee, correctie, ik ben gek op bijna alles van KIKO. Hun borstels en foundations behoren niet tot mijn favorieten, maar voor de rest is alles tiptop oké. Dit Italiaanse merk maakt make-up van hoogstaande kwaliteit aan een heel betaalbare prijs. Helaas hebben ze geen winkel in België, maar wanneer ik in Rijsel ben, moét ik de KIKO bezoeken. Ik koop dan ook telkens voor de helft die winkel leeg. Hun lage prijzen zijn zo verleidelijk, potjandorie!

IMG_7555

Onderweg heb ik al een paar Clics oogschaduw-palettes gevuld, maar ook hun Water Eyeshadows gebruik ik ontzettend graag. De naam is ietwat misleidend, want je krijgt geen vloeibare oogschaduw. Wat krijg je wel: een zachte en fijngemalen oogschaduw, die zowel droog als nat gebruikt kan worden.

IMG_7460

De KIKO Water Eyeshadows zitten in een zwart plastic doosje. Zoals steeds kon de verpakking wat meer gestroomlijnd zijn. KIKO verpakkingen vind ik te vaak te bulky, en dit is geen uitzondering. In het doosje zit een spiegel (te klein om bruikbaar te zijn, maar enfin: hij is aanwezig) en de prachtige oogschaduw, die een 3D-effect heeft. De duinen, de watergolven, het patroon op schelpen: je verbeelding kan volledig losgaan bij het zien van deze oogschaduw. Je krijgt drie gram product, wat helemaal niet slecht is. Bij MAC krijg je ter vergelijking 1.30 gram.

IMG_7540

Ik heb al drie kleuren verzameld: #200 – Champagne, #204 – Plum en #215 – Midnight Blue. De benaming is niet heel origineel, maar beschrijft de kleuren wel bang-on! Champagne heeft de meeste shimmer van de hoop. Het is een prachtige champagne-kleur met een hint van goud en soft pink. Deze gebruik ik heel graag als inner corner highlight. Hij levert daar puik werk!

IMG_7508-003

Plum is – wederom zoals de naam doet vermoeden – een plummy shade. Wanneer je hem lichtjes aanbrengt, krijg je de warme bruine basis met een hint van paars. Je zou hem bijna taupe kunnen noemen. Wanneer je hem opbouwt of nat gebruikt, komt die prachtige paarse glans naar boven. De paarse versie van Satin Taupe zou ik zeggen. Deze kleur heeft geen shimmer, maar wel een prachtige satin finish.

IMG_7552

Nummer drie is Midnight Blue. Die benaming kon ietwat beter, want een heel zwarte basis heeft hij niet. Midnight Blue is een medium blauwe kleur met wat grijs erin verwerkt. Hij is niet zo donker als marineblauw, maar helderblauw kun je hem ook niet noemen. Dit is één van die kleuren die je moet opbouwen om het showstopper effect te krijgen. Met een paar lagen krijg je de verfijnde shimmer te zien, die een appelblauwzeegroen effect heeft. Als fonkelende sterren in de nacht!

KIKO geeft zijn geheimen niet vrij, want nergens kon ik terugvinden of dit minerale oogschaduwen zijn. Ik veronderstel van wel, aangezien je ze ook nat kan gebruiken. Zoals een goeie minerale oogschaduw betaamt, krijg je veel meer glans, shimmer en pigment wanneer je ze nat gebruikt. Meestal gebruik ik ze droog, omdat ze weinig fall-out en veel pigment geven. Maar als je volledig ervoor wil gaan: nat is dus ook een optie!

20141101_121756

Het natte kwam van Fix+, aangezien die fles dichter was dan de kraan. Beetje lui

Wederom niets dan lof voor KIKO! Op hun website zag ik dat ze 30 verschillende Water Eyeshadow-kleuren hebben, dus de volgende keer koop ik er zeker en vast nog een paar bij. Wat vinden jullie ervan? En hebben jullie al iets van KIKO geprobeerd?

Prijs
8.90 euro
Waar te koop

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

35 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge