Review MAC Fix+ | Spritz it, Fix it, Done

Elke winter bereikt het hydratatie-niveau in mijn huid een historisch dieptepunt. Mijn T-zone is dan bijna normaal, maar ik heb last van droge kaken en mijn huid herstelt zich minder snel. Dit betekent meer onzuiverheden, met daarna een lange periode van hyperpigmentatie en droge velletjes rond de ex-puist. Tijdens die periode heb ik meer foundation en concealer nodig dan ooit, maar mijn huid staat dit niet toe. De foundation smelt niet in mijn huid en afpoederen kan ik vergeten. Klinkt vreselijk? Dat is het ook . Op één product kan ik gelukkig elke winter rekenen, en dat is MAC Fix+.

IMG_3402 (Copy)

MAC omschrijft Fix+ als: een waterval van vitaminen en mineralen, doordrenkt met een kalmerende melange van groene thee, kamille, komkommer en met de frisse natuurlijke, opwekkende Sugi-geur. Zorgt voor een stralend effect, werkt de make-up af. Verstuiven. De huid drinkt het op!

Echt waar, MAC: hoe blijf je het verzinnen? Sugi-geur: geen mens die weet hoe dat ruikt! Met Fix+ krijg je weer een product dat balanceert tussen make-up en huidverzorging. Het bevat allerlei ingrediënten, die goed zijn voor de huid, maar zonder make-up op je gezicht kan je de wonderen van Fix+ niet ten volle meemaken.

IMG_3417 (Copy)

Er is veel debat in het verleden geweest over het nut van Fix+. Sommigen zeggen dat het een fixerende spray is, zoals Urban Decay All Nighter. Anderen zeggen dat de naam verwijst naar: to fix something. Het fixeert dus niet, maar het lost wel sommige problemen op. Ik vind dat Fix+ je het beste van beide werelden biedt. Het is geen hardcore setting spray, die ik tijdens de zomer zou gebruiken. Daarvoor is een product, zoals UD All Nighter of Skindinavia, veel beter. Maar tijdens de winter houdt Fix+ mijn T-zone voldoende onder controle. Problemen oplossen doet hij ook, want een poederig resultaat is met deze Fix+ onmiddellijk verdwenen. Multifunctioneel is hij dus zeker en vast, want dit is hoe ik Fix+ gebruik:

IMG_3440 (Copy)

  • Fix+ als primer

Tijdens mijn droge periode wil ik dat alle huidverzorgingsproducten die ik aangebracht heb, optimaal hun werk kunnen verrichten. Enter Fix+! Hij fixeert de producten, geeft mijn huid op de koop toe “een waterval van vitaminen en mineralen” en houdt tot slot mijn T-zone preventief onder controle.

IMG_3448 (Copy)

  • Fix+ voor het dewy effect

Soms lijkt mijn huid na het afpoederen te mat of heb ik gewoonweg te veel poeder gebruikt. Fix+ neemt dat poederig laagje weg, maar het effect van het setting poeder blijft.

  • Fix+ als setting spray

Mijn huid kan momenteel geen setting poeder aan (droge huid-gevaar), maar ik heb wel degelijk een extra vorm van bescherming nodig. Fix+ houdt mijn T-zone tijdens de winter voldoende onder controle, maar heeft geen negatief effect op mijn droge zones.

  • Fix+ als mixing medium

IMG_3454 (Copy)

De decadente oplossing om losse pigmenten te foilen. Je kan dit evengoed met water doen,  maar met Fix+ in spray-vorm is dat net wat handiger.

  • Fix+ als verfrissing

Tijdens de zomer kunnen we oververhit rondlopen. Da’s dat moment wanneer je in de frigo wil kruipen en ijsblokjes onder je kleding wil steken. Ideale oplossing voor het gezicht: Fix+ spuiten. Werkt verfrissend en geeft je make-up een extra fixeer-beurt.

  • Fix+ wanneer je foundation wil bijwerken

Foundation bijwerken vind ik lastig. Na een werkdag is mijn moisturizer volledig in mijn huid getrokken, en foundation boven overblijfsels foundation aanbrengen is geen eenvoudige klus. Dan spray ik wat Fix+ om mijn gezicht weer gehydrateerd te krijgen. Zo kan ik makkelijker boven de overblijfsels van de foundation werken.

IMG_3464 (Copy)

  • Fix+ om foundation uit te dunnen

Wanneer je wil dat je foundation minder dekking geeft, kan je Fix+ op je borstel spuiten. Door de natte factor van de Fix+ wordt je foundation uitgedund.

Fix+ gebruik ik kortom het hele jaar door, maar vooral tijdens de winter kan ik niet zonder hem leven. Hebben jullie hem al geprobeerd?

PS: ik heb de oude verpakking, maar MAC zegt dat de samenstelling bij de nieuwe niet veranderd is.

Prijs
Mini – 10.00 euro. Full size – 16.50 euro. 
Waar te koop

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

22 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge