Review | MAC Mehr Lipstick

De laatste maanden hoorde ik constant de naam van één lippenstift: Mehr. Geen mens die weet waarom je een lippenstift naar een Duitse gemeente zou vernoemen, maar één ding werd me wel duidelijk: ik moést die magische Mehr uitproberen.

IMG_1748-001

Ooit werd Mehr gelanceerd in een oude limited edition collectie, maar het was een heel slimme zet van MAC om hem nu permanent aan het assortiment toe te voegen. Deze lippenstift maakt namelijk gretig gebruik van de Kylie Jenner – hype, want Mehr zou je de lippenstift-versie van MAC Soar Lip Liner kunnen noemen.

Bij beide producten krijg je een matte, oudroze kleur met zo goed als volledige dekking. Door de bruine basis krijg je bij Mehr ook die opgeblazen lippen look, maar aangezien hij net dat tikkeltje lichter is dan Soar, is het een betere match bij veel mensen. Als je qua huidskleur op Kylie Jenner lijkt, dan zal Mehr een MLBB of zelfs nude lippenstift zijn. Bij mij is hij net te donker om naturel te zijn, maar hij geeft me wel gesofisticeerde, bruin-roze lippen.

IMG_1763

En hoewel Mehr een bruine basis heeft, neigt hij toch naar de koele kant van het kleurenspectrum. Daardoor werkt hij verhelderend, en lijkt het niet alsof je een lichtbruine smurrie op je lippen gewreven hebt.

Mehr is qua textuur één van de beste matte MAC-lippenstiften die ik al geprobeerd heb: heel smeuïg, gepigmenteerd en een goede blijfkracht. Hij doet me meer denken aan een Amplified, maar dan zonder de glans.

Van links naar rechts: MAC Mehr - MAC Soar - MAC Honeylove

Van links naar rechts: MAC Mehr – MAC Soar – MAC Honeylove

Twee jaar geleden ging ik nooit in de buurt van Mehr gekomen zijn, maar aangezien bruin weer hip is, gebruik ik Mehr met veel plezier. Het lijkt me geen klassieker die eeuwig in mijn make-up tas zal blijven zitten, maar op dit moment is het één van mijn favorieten. Hebben jullie hem al geprobeerd?

IMG_2477 (Copy)

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge