Review | MAC Prep + Prime Highlighter in Light Boost

Wallen wegwerken: het is helaas een dagdagelijks karwei geworden. Vol trots kon ik vroeger zeggen dat ik nooit last van wallen had. Dat kan ik nu niet meer zeggen. Om de één of andere reden haal ik nooit meer mijn slaaptekort in en heb ik dus elke dag last van wallen.

Oké, toegegeven: het kan erger. Heel donker zijn mijn wallen niet en veel dekking heb ik dus niet nodig. Trouwe vriend Touche Eclat lost al jaren het probleem voor mij op, maar onlangs was ik in de MAC en opeens wekten de Prep + Prime highlighters mijn interesse. Na deskundig advies in mijn beste Frans en de MUA’s slechtste Nederlands (ik was in Brussel ), koos ik voor Light Boost.

IMG_6645 (Copy)

Qua verpakking kan niemand YSL overtreffen. De Touche Eclat zit in een prachtige gouden huls met duwknop. Met één duw krijg je de perfecte hoeveelheid product. De Prep + Prime highlighters zitten in een zwarte plastic huls met draaiknop. Ik draai altijd te veel product uit de pen, maar dat kan ik wijten aan mijn boertigheid.

De goeie kleur kiezen, werd een zware taak. Aangezien ik weinig last heb van paarse of blauwe ondertonen in mijn wallen, heb ik geen color correcting nodig. Bij mij moet het vooral een brightening effect hebben. Wanneer ik te licht qua kleur ga, kan mijn concealer ashy lijken. Ik heb dus vooral een concealer nodig, die licht weerkaatst en die heel brightening werkt. Touche Eclat neem ik altijd in #01, Rose Lumière. Zoals de naam doet vermoeden, is dit een kleur met een roze ondertoon. Die werkt prima qua brightening bij mij. Bij MAC dacht ik dus: aha, de roze Radiant Rose is ideaal voor mij. Uiteindelijk bleek die weinig te doen. Peach Luster is veel te donker voor mij en die andere peach, Bright Forecast, was ook nog een tikkeltje te donker. Bleef nog over: de gele Light Boost.

IMG_6718 (Copy)

En blijkbaar heb ik een goeie keuze gemaakt, want Light Boost werkt heel verhelderend. Light Boost is een lichte geel-beige kleur zonder glitter of shimmer. Hij bezit de capaciteiten om mijn wallen op te helderen, maar hij is ook niet zo licht dat hij ashy lijkt. Door de warme, gele ondertoon krijg je ook een subtiele color correction. Dit is Ben Nye Banana Powder in vloeibare vorm.

IMG_6683 (Copy)

Light Boost is heel gepigmenteerd. Met mijn Touche Eclat kan ik de volledige zone inkleuren en die blenden. Met Light Boost moet ik drie kleine stipjes zetten. Het product is vloeibaarder dan de Touche Eclat, dus ik moet goed opletten bij het blenden. Wanneer ik te ver naar boven ga, eindig ik met de reverse panda eyes. Voor die Kim Kardashian highlight kan je all the way gaan, maar persoonlijk ben ik voorstander van het subtiele effect.

Light Boost werkt perfect onder de ogen, maar ik gebruik hem nog het liefst op mijn neus. Mijn platte neus contouren is nog nooit zo eenvoudig en natuurlijk geweest. Ik breng een heel dunne lijn product op mijn neusbrug aan, en die blend ik heel lichtjes. Door het brightening effect komt mijn neusbrug tot leven en krijg ik eindelijk een 3D-effect.

20150418_151844 (Copy)

De heftige versie van YSL Touche Eclat, zo kan ik de MAC Prep + Prime highlighters samenvatten. Overdag verkies ik nog steeds de Touche Eclat, maar ’s avonds is Light Boost mijn beste vriend. Vooral in combinatie met een smokey eye zorgt hij voor een perfect gebalanceerd resultaat. Hebben jullie hem al geprobeerd?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge