Review | MAC Pressed Pigment in Day Gleam & Jet Couture

Tijdens die laatste dagen van het jaar haal ik altijd alle glitter-producten in mijn stash naar boven. Dan wil ik glimmen als een discobal! Vorig jaar liep ik te fonkelen in een combinatie van Charlotte Tilbury Color Chameleon in Black Diamonds en Chanel Illusion d’Ombre in Mirifique. Maar dit jaar neig ik naar deze schitterende parels van MAC: de Pressed Pigments.

Pressed Pigments zijn – zoals de naam doet vermoeden – losse pigmenten die vast geduwd zijn in een pan. Met een Pressed Pigment krijg je alle voordelen en geen enkel nadeel van een los pigment. Zo kan je profiteren van de color payoff en de multifunctionaliteit van een pigment, maar zonder de fall-out.

Ik heb twee permanente kleuren, namelijk Day Gleam en Jet Couture. De Pressed Pigments zitten in een standaard MAC verpakking, maar de potjes zijn groter dan die van de gewone oogschaduw. Je krijgt ook meer product, namelijk 3.00 gram in plaats van 1.50 gram. In de Heirloom Mix-collectie heeft MAC een aantal limited edition kleuren uitgebracht, maar dat zijn mini Pressed Pigments. Je krijgt maar 1.20 gram product, maar je betaalt wel 50 cent meer. De logica ontbreekt daar volledig.

IMG_9949

De Pressed Pigments hebben een vreemde textuur. Ze voelen zachter aan dan een gewone oogschaduw, maar het pigment is steviger samen gedrukt. Ze zijn dus zacht en hard tezelfdertijd (dat klinkt helemaal niet logisch). MAC zegt dat ze een cream textuur hebben, maar dat klopt ook niet helemaal. Als je een tijdje met je vinger over het product gaat, krijg je inderdaad een romig effect, maar ze zijn helemaal niet cream eyeshadow-achtig nat. Voel er zelf eens aan, zou ik zeggen .

Net als bij een los pigment, kan je de Pressed Pigments zowel droog als nat gebruiken. Wanneer je ze droog aanbrengt, krijg je vooral een waas van kleur en een lichte hoeveelheid shimmer. Wanneer je ze nat aanbrengt, krijg je veel meer pigment en ook een high shine shimmery effect. De finish zou je bijna wet look kunnen noemen.

IMG_9973

Ik gebruik de Pressed Pigments zowel nat als droog, en bij beide versies heb ik weinig last van fall out. De droge variant breng ik bijvoorbeeld aan boven een andere oogschaduw, wanneer ik die extra shimmer wil toevoegen. Wanneer ik ze nat gebruik, ga ik voor het full on effect. Zowel droog als nat kan ik aanraden om ze aan te brengen met een stevige oogschaduwkwast of met je vingers, want met bijvoorbeeld een blending brush krijg je wel last van fall out.

Day Gleam is een warme flesh toned kleur (MAC zegt dat het een NC30-tint is) met zilver shimmer. Deze kleur is heel makkelijk in gebruik: hij voegt dat beetje extra toe, maar je kan hem nog steeds overdag gebruiken. Jet Couture is het tegenovergestelde.  In principe is de basis zwart, maar door alle shimmer lijkt hij meer donkergrijs. Jet Couture is een interessante kleur om een tijdje naar te gapen: hij heeft voornamelijk gouden shimmer, maar wanneer je hem nat gebruikt, krijgt hij ook een zilver-groene tint.

1 laag Day Gleam: droog vs nat. 1 laag Jet Couture: droog vs nat.

1 laag Day Gleam: droog vs nat.
1 laag Jet Couture: droog vs nat.

Gebruiken jullie graag glitter tijdens de feestdagen? En hebben jullie de Pressed Pigments al geprobeerd?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

24 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge