Review | Make Up For Ever Artist Shadows

Het hallelujah-gevoel wanneer ik met nieuwe make-up producten experimenteer: helaas maak ik het niet vaak meer mee. Vroeger had ik elke week minstens één hallelujah-moment, maar nu worden ze steeds geringer. Beste lezer, ik kan u met vreugde meedelen dat ik een paar weken geleden een top hallelujah-moment heb meegemaakt. Leve Make Up For Ever en hun nieuwe Artist Shadows, want zij hebben de make-up wereld weer een stuk interessanter gemaakt.

IMG_4246

Als u één van mijn aandachtige lezers bent, dan herinnert u zich waarschijnlijk dat het MUFE Studio Case palette op mijn verjaardag/Kerstmis wishlist stond. Het palette heb ik niet cadeau gekregen, maar wonder boven wonder heb ik het tijdens de solden met een serieus pak korting in de Sephora kunnen kopen. Het palette is momenteel uitverkocht, maar je kan de oogschaduwen wel nog individueel kopen.

MUFE omschrijft de Artist Shadows als een “long-lasting gel-powder formula”. Tussen jij en ik gezegd: ik had geen flauw idee wat ik kon verwachten. Gel is nat, poeder is droog: wat zou het zijn? Nu kan ik zeggen: het zijn poeders. Ze voelen niet creamy/nat aan, dus ik weet niet waar ik het gel-element moet zoeken.

IMG_3707 (Copy)

Toen het palette aankwam en ik swatches op mijn hand maakte, was ik nog niet overtuigd. De oogschaduw voelde heel zacht aan, en ik was bang voor fall out. Mijn Urban Decay Naked 1 trauma’s kwamen weer naar boven. De textuur is werkelijk zo zacht als boter, en de oogschaduw in de pan ziet er ook heel glad uit. Bij MAC zie je soms hobbels en bobbels, maar bij MUFE is het één en al gladheid.

De swatches zelf konden me ook niet helemaal overtuigen, want bij sommige kleuren (zoals M530 Eggshell) kreeg ik weinig color pay-off. Het palette heeft ook maar twee matte kleuren, en dat leek me een klein probleem. De overige tien kleuren zijn allemaal satin, iridescent, metallic en diamond. Wederom kwamen mijn Urban Decay trauma’s naar boven drijven.

IMG_4278

En toen schraapte ik mijn moed bij elkaar, en ging ik aan het werk met dit palette. Vanaf het moment dat de borstel mijn oogleden aanraakte, wist ik: het ziet hier goed. Door de zachte textuur brengen ze ontzettend makkelijk en gepigmenteerd aan, maar door de gel-powder formule krijg je geen fall out. Blenden bleek easy peasy vooruit te gaan, en het pigment verdween ook niet met het blenden.

Zelfs de niet mattte oogschaduwen konden me volledig bekoren. I544 Pink Granite, ME828 Garnet Black en D826 Fig zijn de sterren van deze show. Ik kan geen dupes voor hen verzinnen, want ze zijn heel uniek. Er is een zekere glans te bespeuren, maar je glimt niet als een discobal.

20150222_104105 (Copy)

I544 Pink Granite – ME828 Garnet Black – D826 Fig

Het probleemkind M530 Eggshell gedroeg zich ook heel netjes. Het beste pigment moet je niet verwachten, maar de huid op je oogleden neutraliseren of een kleur uitblenden doet hij als een pro. Die andere matte kleur, M100 Black, is ongelofelijk. Hij is gepigmenteerd, diep zwart en blendt makkelijk uit. Alles wat een zwarte oogschaduw hoort te zijn.

IMG_3825 (Copy)

Zachte textuur, geen fall out, gepigmenteerd en uniek: MUFE Artist Shadows zijn momenteel mijn favoriete oogschaduwen op de planeet. Helaas worden ze geleverd met een hoog prijskaartje, want de prijs voor een mono oogschaduw ligt tussen de 16.00 en 22.00 euro. Mijn tip zou zijn: wacht tot MUFE een nieuw palette uitbrengt (ik heb bijvoorbeeld 34.00 euro betaald voor dit palette). Maar mocht je op een geldmijn zitten: sta nu recht, neem je portemonnee mee en sprint naar de Sephora in Frankrijk of de MUFE Store in Brussel.

Prijs
pan: 16.00 euro | pot: 22.00 euro
Waar te koop

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

17 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge