Review | NYX Soft Matte Lip Cream in Transylvania

Goed nieuws voor iedereen: Boots verkoopt nu ook NYX! Lange tijd konden we het merk bij allerlei webshops kopen, maar toen besloot NYX de kraan toe te draaien. Op de officiële NYX webshop zijn sommige producten maandenlang uitverkocht, maar nu heeft Boots alles in stock én verzenden ze internationaal. Olé!

IMG_3147

Ik ben een grote fan van de lipproducten van NYX. De mono oogschaduwen vind ik ook dik oké, maar de lipproducten: da’s liefde. Ik heb verschrikkelijk veel lip liners, Round Lipsticks en Soft Matte Lip Creams. Al meer dan een jaar zit ik te kwijlen op de Soft Matte Lip Cream in Transylvania, maar hij was altijd uitverkocht. Maar oh ja: nu heb ik ‘m in mijn bezit, en daarom een review van het product!

IMG_3209

Soft Matte Lip Creams zijn NYX ’s interpretatie van liquid lipsticks. Ze zitten in een lipgloss-tube en hebben een doe foot applicator. Het product heeft een zachte, mousse-achtige textuur. Daardoor brengt het heel makkelijk aan, maar na een minuut begint het product te drogen. De Soft Matte Lip Cream wordt compleet mat en blijft urenlang op zijn plek zitten. Door de zachte textuur zit het product heel comfortabel op de lippen. Het droge gevoel van een matte lippenstift heb je hier helemaal niet.

IMG_3180

In theorie klinkt dit heel goed, en in praktijk klopt het soms ook. In het verleden heb ik heel goede ervaringen gehad met de Soft Matte Lip Creams, maar helaas is Transylvania een teleurstelling. Het product brengt niet gelijk aan, waardoor je verschillende lagen product nodig hebt.

Wanneer je dunne laagjes aanbrengt, lijkt de kleur nooit tot zijn volle recht te komen. Wanneer je te dikke lagen aanbrengt, eindig je met patchy lippen. Transylvania lijkt bij dikke lagen maar niet te drogen. Ik kon blijven blotten, en er bleef maar product op mijn zakdoek eindigen. Daardoor leken mijn lippen weer patchy, en moest ik Transylvania opnieuw aanbrengen. U snapt het wel: het werd een vicieuze cirkel. Bij de laatste laag heb ik niet geblot, en na een uur eindigde ik met patchy lippen.

IMG_3249

Twee dunne lagen

De kleur is nochtans volledig mijn dada. Transylvania is een diepe, vampy, donkerpaarse kleur die perfect is tijdens de herfst. Transylvania is net dat tikkeltje roder dan MAC Smoked Purple, en zoals je misschien wel weet: dat is één van mijn favoriete kleuren. Spijtig, spijtig, spijtig.

IMG_3186

Links: MAC Smoked Purple - Rechts: NYX Soft Matte Lip Cream Transylvania

Links: MAC Smoked Purple – Rechts: NYX Soft Matte Lip Cream Transylvania

Helaas was de liefde met NYX Soft Matte Lip Cream in Transylvania van korte duur. Misschien waren de verwachtingen te hoog gespannen, wie weet.  Mocht je deze kleur ook zoeken, dan zou ik MAC Smoked Purple met een rode lipliner aanraden. Hebben jullie al een Soft Matte Lip Cream geprobeerd?

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

Tags

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge