Review | Real Techniques Nic’s Picks Set

Een nieuwe Real Techniques brush set: daar word ik altijd blij van. En aangezien Nic Chapman een paar maanden geleden de compagnon van haar zus Sam bij Real Techniques werd, mocht zij ook een eigen brush set samenstellen. Sam’s Picks zijn de borstels die ik het vaakst gebruik, maar zullen Nic’s Picks vanaf nu die plaats innemen?

IMG_2749 (Copy)

Laten we eerst eventjes naar de verpakking gapen. Die is fabuleus! Toen ik de promo-beelden zag, wist ik dat ik deze set zou kopen. Als ik een vogel was, dan was ik een ekster. Ik word altijd aangetrokken door glimmende dingetjes. De ekster in mezelf vond het dus uitermate fijn dat alle borstels zilver-kleurige, shiny hendels hebben. De borstels zijn niet uit metaal vervaardigd, maar wel uit een stevig soort plastic. De kleuren-code van Real Techniques is gebruikt bij de vermelding van de namen (oranje = base brushes, paars = eye brushes, roze = finishing touches).

Je krijgt vijf diervriendelijke borstels in deze set. Voor het gezicht krijg je de Duo-Fiber Face Brush en de Cheek Brush (set exclusive). Voor de ogen kan je gebruik maken van de Base Shadow Brush, de Angled Shadow Brush (set exclusive) en de Eyeliner Brush (set exclusive).

Duo-Fiber Face Brush

IMG_2785 (Copy)

De Duo-Fiber Face Brush is – zoals de naam doet vermoeden – een duo-fiber borstel voor het gezicht. Bij duo-fiber borstels van andere merken krijg je een mix van natuurlijke en synthetische haren. Daarom worden ze duo-fiber genoemd. Bij Real Techniques krijg je enkel synthetische haren, maar de borstel heeft wel de zwarte onderkant en de witte topjes.

IMG_2821 (Copy)

Deze borstel is platter dan je standaard ronde duo-fiber borstel. Hij heeft ook een dome shape. Daarom kan je makkelijk vreemde hoeken en plooien bereiken, zoals rond je neus. Er zijn ook merkbaar minder haren gebruikt. Dit betekent dat je minder product op je borstel krijgt en een nog subtieler resultaat krijgt. Voor setting powder gebruik ik liever een borstel die meer product opneemt, maar voor een vleugje kleur op de kaken met bronzer of blush is de RT Duo-Fiber Face Brush the way to go.

IMG_2832 (Copy)

Links: MAC 187 – Rechts: RT Duo-Fiber Face Brush

Cheek Brush

IMG_2789 (Copy)

De Cheek Brush is het kindje van de RT Expert Face Brush en de RT Multi-Task Brush. Ze zijn alle drie plat en hebben een dome shape, maar de Expert Face Brush heeft kortere haren en is veel steviger. De Multi-Task Brush heeft dan weer langere en flexibele haren. De Cheek Brush heeft de medium beharing en de medium flexibiliteit.

IMG_2858 (Copy)

Dit betekent dat je deze borstel voor zowel foundation als poeders kan gebruiken. Als je de stevigheid van de Buffing Brush en de vorm van de Expert Face Brush wou, dan wordt de Cheek Brush je beste vriend.

Daarnaast brengt hij door zijn best wel smalle vorm heel precies blush aan. Als je graag je blush in contour vorm aanbrengt, dan vervult de Cheek Brush jouw wensen. Voor bronzer kan je hem ook gebruiken, maar daarvoor vind ik hem net te stevig. Met een grote fluffy brush (of zelfs de Multi-Task Brush) gaat dat net wat vlotter. Voor highlight vind ik ‘m daarentegen net te groot.

Base Shadow Brush

IMG_2914 (Copy)

En dan zijn de oog-borstels aan de beurt. De Base Shadow Brush is een legende op het YouTube-kanaal van Pixiwoo. Hij wordt bij elke tutorial gebruikt om concealer aan te brengen. Uiteraard maakte dit me heel curieus. Ik had de Base Shadow Brush nog nooit eerder in mijn handen gehad, en ik moet zeggen: hij stelt me niet teleur.

IMG_2916 (Copy)

Qua vorm is hij de kleine broer van de Setting Brush. Wanneer ik grote zones met concealer moet bedekken, dan grijp ik naar mijn Setting Brush. Maar wanneer ik semi-gedetailleerd te werk wil gaan (bijvoorbeeld onder de ogen), dan is de Base Shadow Brush een wonderkind. Met de platte zijde kan je de concealer stevig aanbrengen. Met de punt kan je de randen blenden. Deze borstel maakt je leven een stuk eenvoudiger.

IMG_2932 (Copy)

Daarnaast kan je hem uiteraard ook voor oogschaduw gebruiken. Met de platte zijde kan je wederom oogschaduw aanbrengen en met de punt kan je het geheel blenden. De synthetische versie van de MAC 217 is dit.

IMG_2934 (Copy)

MAC 217 – RT Base Shadow Brush

Angled Shadow Brush

IMG_2945 (Copy)

De Angled Shadow Brush heeft eerlijk gezegd mijn hart nog niet veroverd. Ik ben nog nooit fan geweest van angled brushes om oogschaduw in de outer V aan te brengen. Ik heb niet de grootste oogleden van de wereld, en angled brushes zijn dus meestal te groot. Bij deze is dit helaas ook het geval.

IMG_2948 (Copy)

Voor concealer vind ik de angled vorm ook niet extreem handig. Andere doeleinden heb ik helaas nog niet gevonden.

Eyeliner Brush

IMG_2978 (Copy)

En tot slot hebben we de Eyeliner Brush. Real Techniques heeft al een Fine Liner Brush, een Silicone Liner Brush en een Fine Liner Brush, maar blijkbaar hadden ze behoefte aan nog een liner brush. Deze Eyeliner Brush is een ieniemienie ding met stevige haren. Door de stevige en rechte vorm lukt het me nooit om eyeliner aan te brengen met een angled brush. Daarvoor gebruik ik liever een standaard eyeliner borstel.

RT Eyeliner Brush - MAC 208

RT Eyeliner Brush – MAC 208

Maar deze borstel heb ik wel al elke dag gebruikt voor mijn wenkbrauwen. Door de stevige haren kan je heel accuraat te werk gaan. Je krijgt wel veel product op je borstel, dus eventjes aftikken of een testrit op je hand maken is de boodschap.

IMG_2732 (Copy)

Als je nog maar weinig borstels hebt, dan is de Real Techniques Sam’s Picks set een betere optie. Je krijgt daar zes borstels en die zijn voldoende om een prima basic look mee te creëren. Vooral qua gezichtsborstels is daar een prima selectie gebeurd. Maar als je al veel borstels hebt, is deze Nic’s Picks set een uitmuntende aanvulling. Door alle set exclusives krijg je onbekende borstels voorgeschoteld en kan je naar hartenlust experimenteren. Voor mij stoten ze Sam’s Picks niet van de troon, maar laten we eerlijk zijn: enkel en alleen omwille van de verpakking zijn ze de moeite waard om in huis te halen.

Wanneer je pas na 6 werkuren beseft dat je uw top omgekeerd aan hebt pic.twitter.com/ztLWN1ntce

45 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge