in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review | Real Techniques Nic’s Picks Set

Een nieuwe Real Techniques brush set: daar word ik altijd blij van. En aangezien Nic Chapman een paar maanden geleden de compagnon van haar zus Sam bij Real Techniques werd, mocht zij ook een eigen brush set samenstellen. Sam’s Picks zijn de borstels die ik het vaakst gebruik, maar zullen Nic’s Picks vanaf nu die plaats innemen?

IMG_2749 (Copy)

Laten we eerst eventjes naar de verpakking gapen. Die is fabuleus! Toen ik de promo-beelden zag, wist ik dat ik deze set zou kopen. Als ik een vogel was, dan was ik een ekster. Ik word altijd aangetrokken door glimmende dingetjes. De ekster in mezelf vond het dus uitermate fijn dat alle borstels zilver-kleurige, shiny hendels hebben. De borstels zijn niet uit metaal vervaardigd, maar wel uit een stevig soort plastic. De kleuren-code van Real Techniques is gebruikt bij de vermelding van de namen (oranje = base brushes, paars = eye brushes, roze = finishing touches).

Je krijgt vijf diervriendelijke borstels in deze set. Voor het gezicht krijg je de Duo-Fiber Face Brush en de Cheek Brush (set exclusive). Voor de ogen kan je gebruik maken van de Base Shadow Brush, de Angled Shadow Brush (set exclusive) en de Eyeliner Brush (set exclusive).

Duo-Fiber Face Brush

IMG_2785 (Copy)

De Duo-Fiber Face Brush is – zoals de naam doet vermoeden – een duo-fiber borstel voor het gezicht. Bij duo-fiber borstels van andere merken krijg je een mix van natuurlijke en synthetische haren. Daarom worden ze duo-fiber genoemd. Bij Real Techniques krijg je enkel synthetische haren, maar de borstel heeft wel de zwarte onderkant en de witte topjes.

IMG_2821 (Copy)

Deze borstel is platter dan je standaard ronde duo-fiber borstel. Hij heeft ook een dome shape. Daarom kan je makkelijk vreemde hoeken en plooien bereiken, zoals rond je neus. Er zijn ook merkbaar minder haren gebruikt. Dit betekent dat je minder product op je borstel krijgt en een nog subtieler resultaat krijgt. Voor setting powder gebruik ik liever een borstel die meer product opneemt, maar voor een vleugje kleur op de kaken met bronzer of blush is de RT Duo-Fiber Face Brush the way to go.

IMG_2832 (Copy)
Links: MAC 187 – Rechts: RT Duo-Fiber Face Brush

Cheek Brush

IMG_2789 (Copy)

De Cheek Brush is het kindje van de RT Expert Face Brush en de RT Multi-Task Brush. Ze zijn alle drie plat en hebben een dome shape, maar de Expert Face Brush heeft kortere haren en is veel steviger. De Multi-Task Brush heeft dan weer langere en flexibele haren. De Cheek Brush heeft de medium beharing en de medium flexibiliteit.

IMG_2858 (Copy)

Dit betekent dat je deze borstel voor zowel foundation als poeders kan gebruiken. Als je de stevigheid van de Buffing Brush en de vorm van de Expert Face Brush wou, dan wordt de Cheek Brush je beste vriend.

Daarnaast brengt hij door zijn best wel smalle vorm heel precies blush aan. Als je graag je blush in contour vorm aanbrengt, dan vervult de Cheek Brush jouw wensen. Voor bronzer kan je hem ook gebruiken, maar daarvoor vind ik hem net te stevig. Met een grote fluffy brush (of zelfs de Multi-Task Brush) gaat dat net wat vlotter. Voor highlight vind ik ‘m daarentegen net te groot.

Base Shadow Brush

IMG_2914 (Copy)

En dan zijn de oog-borstels aan de beurt. De Base Shadow Brush is een legende op het YouTube-kanaal van Pixiwoo. Hij wordt bij elke tutorial gebruikt om concealer aan te brengen. Uiteraard maakte dit me heel curieus. Ik had de Base Shadow Brush nog nooit eerder in mijn handen gehad, en ik moet zeggen: hij stelt me niet teleur.

IMG_2916 (Copy)

Qua vorm is hij de kleine broer van de Setting Brush. Wanneer ik grote zones met concealer moet bedekken, dan grijp ik naar mijn Setting Brush. Maar wanneer ik semi-gedetailleerd te werk wil gaan (bijvoorbeeld onder de ogen), dan is de Base Shadow Brush een wonderkind. Met de platte zijde kan je de concealer stevig aanbrengen. Met de punt kan je de randen blenden. Deze borstel maakt je leven een stuk eenvoudiger.

IMG_2932 (Copy)

Daarnaast kan je hem uiteraard ook voor oogschaduw gebruiken. Met de platte zijde kan je wederom oogschaduw aanbrengen en met de punt kan je het geheel blenden. De synthetische versie van de MAC 217 is dit.

IMG_2934 (Copy)
MAC 217 – RT Base Shadow Brush

Angled Shadow Brush

IMG_2945 (Copy)

De Angled Shadow Brush heeft eerlijk gezegd mijn hart nog niet veroverd. Ik ben nog nooit fan geweest van angled brushes om oogschaduw in de outer V aan te brengen. Ik heb niet de grootste oogleden van de wereld, en angled brushes zijn dus meestal te groot. Bij deze is dit helaas ook het geval.

IMG_2948 (Copy)

Voor concealer vind ik de angled vorm ook niet extreem handig. Andere doeleinden heb ik helaas nog niet gevonden.

Eyeliner Brush

IMG_2978 (Copy)

En tot slot hebben we de Eyeliner Brush. Real Techniques heeft al een Fine Liner Brush, een Silicone Liner Brush en een Fine Liner Brush, maar blijkbaar hadden ze behoefte aan nog een liner brush. Deze Eyeliner Brush is een ieniemienie ding met stevige haren. Door de stevige en rechte vorm lukt het me nooit om eyeliner aan te brengen met een angled brush. Daarvoor gebruik ik liever een standaard eyeliner borstel.

RT Eyeliner Brush - MAC 208
RT Eyeliner Brush – MAC 208

Maar deze borstel heb ik wel al elke dag gebruikt voor mijn wenkbrauwen. Door de stevige haren kan je heel accuraat te werk gaan. Je krijgt wel veel product op je borstel, dus eventjes aftikken of een testrit op je hand maken is de boodschap.

IMG_2732 (Copy)

Als je nog maar weinig borstels hebt, dan is de Real Techniques Sam’s Picks set een betere optie. Je krijgt daar zes borstels en die zijn voldoende om een prima basic look mee te creëren. Vooral qua gezichtsborstels is daar een prima selectie gebeurd. Maar als je al veel borstels hebt, is deze Nic’s Picks set een uitmuntende aanvulling. Door alle set exclusives krijg je onbekende borstels voorgeschoteld en kan je naar hartenlust experimenteren. Voor mij stoten ze Sam’s Picks niet van de troon, maar laten we eerlijk zijn: enkel en alleen omwille van de verpakking zijn ze de moeite waard om in huis te halen.

45 Comments
  1. Daphne

    26/09/2014 10:03

    Over deze kwasten heb ik al zoveel goeds gehoord!
    Daphne heeft onlangs geplaatst…TAG | It’s weekend!

    • Jasmijn Cherubijn

      26/09/2014 10:53

      Ja, ze zijn goed! Maar Sam’s Picks vind ik net nog beter.

  2. inspiredbylifee

    26/09/2014 10:08

    Wat een prachtige kwasten !
    inspiredbylifee heeft onlangs geplaatst…Waarom ik van de heℛfst hou! ♡

  3. Denise

    26/09/2014 10:31

    Wat een mooie een kwasten ! De RT kwasten zijn zo fijn x

  4. Amber

    26/09/2014 10:56

    Wat een fijne review, dankjewel! Ik heb zelf Sam’s Pick, dus ik twijfel heel erg of het wel een aanvulling zou zijn.. De verpakking is inderdaad wel geweldig! Ik ben op dat betreft ook net een ekster, haha.
    Amber heeft onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #10

    • Jasmijn Cherubijn

      26/09/2014 11:19

      Tsja, eerlijk gezegd weet ik nog of ik ze opnieuw zou kopen. De verpakking is prachtig, maar sommige borstels vind ik een beetje nutteloos. Vooral als je al veel andere borstels hebt, heb je ze niet echt nodig. Maar ze zijn wel een leuke aanvulling als je alleen nog maar Sam’s Picks hebt!

  5. Mooie foto’s! Heel gaaf gedaan.

    Ik heb niks met kwasten heb er 1 van Essence.
    Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla heeft onlangs geplaatst…Oei! Ik groei! (30 something woman)

    • Jasmijn Cherubijn

      26/09/2014 11:20

      Vroeger bracht ik ook mijn make-up aan met mijn vingers. Gaat prima! Maar eenmaal je vertrokken bent met kwasten, kan je niet stoppen

  6. Maaike

    26/09/2014 15:46

    Wow, wat een beauties! Ik heb beide ‘picks’ nog niet en ik denk dat ik toch eerder voor Sam’s Picks zou gaan, maar alsnog zien deze er wel prachtig uit! Goede review!
    Maaike heeft onlangs geplaatst…Boeken • IT – Alexa Chung

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 10:58

      Ja, Sam’s Picks lijken me ook een beter keuze! Bedankt!

  7. Jana

    26/09/2014 15:46

    Mooie set! Ik heb nog maar 1 kwast van RT maar ik wil er zeker nog een paar in huis halen
    Jana heeft onlangs geplaatst…Kruidvat Lotion Pads

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 10:59

      Ja, ze zijn goed hé! En ze blijven ook lang in goeie staat, dus ’t is een slimme investering.

  8. bymarlayne

    26/09/2014 16:00

    Klinkt goed! Ze zien er ook nog eens erg mooi uit
    bymarlayne heeft onlangs geplaatst…Win sieradenpakket t.w.v €27,41

  9. Lien Steyaert

    26/09/2014 16:24

    Ik ken niet veel over make-up maar deze berstels zien er erg chique uit!
    xo
    Lien Steyaert heeft onlangs geplaatst…NYFW-LFW favorites

    • Lien Steyaert

      26/09/2014 16:45

      *borstels
      Lien Steyaert heeft onlangs geplaatst…NYFW-LFW favorites

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 11:01

      Haha, dacht wel dat je borstels bedoelde Ja, ze zijn er heel duur uit, maar wanneer je ze vast hebt, voel je qua gewicht dat ze niet de duurste borstels in de wereld zijn.

  10. Kirsty

    26/09/2014 17:49

    Prachtige foto’s en fijne en uitgebreide review! Ik wil deze set zelf nog wel heel graag hebben, heb Sam’s picks ook en die vond ik ook al erg fijn!

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 11:03

      Ze zijn limited edition, dus ik zou niet te lang wachten. De hype is best wel groot!

  11. Anouk

    26/09/2014 20:25

    Wat heb je mooie foto’s gemaakt zeg! De set lijkt me echt heel erg fijn. Ik wil zo graag nog eens kwasten van RT proberen!
    Anouk heeft onlangs geplaatst…Favoriete buitenlandse youtubers

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 11:04

      Bedankt! RT is inderdaad een aanrader. Prijs/kwaliteit-gewijs zijn ze alvast de moeite waard!

  12. Lieselot

    26/09/2014 20:39

    OMG, they are so pretty!! En ze zien er zoooo zacht uit :)! Voor die prijs, zou ik ze me ook al eens aanschaffen :)!
    Lieselot heeft onlangs geplaatst…Top 5 dierproefvrije merken!

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 11:04

      Jaaa, ze zijn heel zacht! Maakt het nog fijner om ermee te werken!

  13. Jasmine

    26/09/2014 20:41

    Ze zien er zo goed uit! Ben eigenlijk meer fan van dit kwastenuiterlijk dan de felgekleurde, maar wel fijn dat ze de lettering in dezelfde kleuren hebben aangebracht. Begrijp je angled brush mening, veels te groot voor maar een kleine oppervlakte. Zelf gebruik ik dergelijke om highlighter aan te zetten, perfect.
    Jasmine heeft onlangs geplaatst…Shoplog Flying Tiger, H&M en Invito

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 11:06

      Ja, ‘k vind ze ook mooier zo! Maar bon, hierna gaan ze waarschijnlijk weer overschakelen naar de gekleurde hendels. ‘k Zal de angled brush ook eens proberen voor highlighter. Bedankt voor de tip!

  14. Sara - Window On My Wardrobe

    27/09/2014 09:13

    Wat een prachtige kwasten! Ikzelf heb er weinig dus ik zou dan zoals jij zegt eerder voor de Sam’s picks set gaan. De prijs vind ik echt heel schappelijk voor goede kwasten, misschien een ideetje voor mijn verjaardag

    X Sara
    Sara – Window On My Wardrobe heeft onlangs geplaatst…Delicate Details: Lace Shorts & Silver Heels

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 11:07

      Da’s inderdaad een heel leuk cadeau! Maar je hebt al iets van NAP mogen bestellen, dus je verjaardag is sowieso al geslaagd

  15. saarenzo

    27/09/2014 20:02

    Ik vind het een mooie set, maar er zitten een paar kwasten tussen die ik niet tot zelden ga gebruiken en dan is het zonde om zo’n set te kopen. Fijne review!
    saarenzo heeft onlangs geplaatst…REVIEW: VESPA FOR HER & VESPA FOR HIM

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 11:08

      Ja, da’s waar. Vind het sowieso spijtig dat je bij RT niet alle borstels apart kan kopen. Voor de buffing brush moet je altijd de set erbij nemen. De base shadow brush kan je volgens mij ook niet apart kopen.

  16. Chinouk

    27/09/2014 21:14

    Awesome! Ik gebruik dagelijks de Expert Face Brush om mijn concealer mee uit te blenden onder mijn ogen en de Setting Brush voor een luchtig waasje kleur over mijn oogleden, ze zijn echt heel erg fijn. Ik heb al een aantal hele fijne kwasten, maar eigenlijk nog geen ‘perfecte’. Ik heb pas een kwastenset gehad van Sonia Kashuk, die vind ik ook erg fijn!
    Chinouk heeft onlangs geplaatst…FOTD ♥ Another Workday

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 11:09

      De Setting Brush voor oogschaduw: da’s een goed idee! Had nog nooit zo ver gedacht De perfecte kwasten heb ik ook nog niet gevonden, maar denk dan ook niet dat ze bestaan!

  17. Ze zijn er stuk voor stuk prachtig uit. Ik geloof er spontaan in dat ik niet anders zou kunnen dan mooie looks maken met deze brushes

    x Aurélie
    Aurélie – lovelifelovefashion heeft onlangs geplaatst…Outfit: I Heart This

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 11:09

      Ze maken de make-up klus alleszins een stuk gemakkelijker

  18. Mme Sophistique

    28/09/2014 19:56

    ik zou precies voor de sam’s picks gaan.. en wauw, al die borstels zo maagdelijk wit, heerlijk! doet eraan denken dat ik de mijne dringend moet wassen :p
    Mme Sophistique heeft onlangs geplaatst…Wella Clear Scalp shampoo

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 11:10

      Haha, ’t is een klusje dat ik straks ook zal doen!

  19. Natasja

    29/09/2014 12:11

    Ik kende Sam’s pick nog niet, trouwens!! Deze zien er stuk voor stuk goed uit.. en hebben me doen denken dat ik mijn kwasten nog moet schoonmaken… errrr, bedankt! xD
    Natasja heeft onlangs geplaatst…Picture Perfect #4

    • Jasmijn Cherubijn

      29/09/2014 13:31

      Jup, ik ga er over vijf minuten ook aan beginnen! Sam’s Picks zijn vorig jaar gelanceerd, maar je kan ze hier en daar nog kopen.

  20. svenja

    29/09/2014 14:55

    Ik ben al zo lang ontzettend benieuwd naar de kwasten van dit merk. Ik moet ze echt snel ook eens aanschaffen. De zilveren varianten zien er trouwens super classy uit
    svenja heeft onlangs geplaatst…Outfit inspiration / Soft and colourful

    • Jasmijn Cherubijn

      03/10/2014 18:22

      Ja hé! Ze zouden alle borstels in het zilver moeten maken!

  21. Saskia

    29/09/2014 19:54

    Ik heb ze ook en vind ze heel erg fijn. De angels brush gebruik ik om gewoon oogschaduw mee aan te brengen, ik vind hem ook te groot voor de crease. De eyeliner brush is inderdaad voor wenkbrauwen en gebruik ik misschien nog wel liever dan mijn kwast van anastasia omdat de haren korter zijn.
    Saskia heeft onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! (Week 39)

    • Jasmijn Cherubijn

      03/10/2014 18:23

      De stevigheid van de eyeliner brush is inderdaad een grote bonus!

  22. Runway World JL

    29/09/2014 21:09

    Oeh vooral de base shadow brush lijkt me wel wat. Zien er heel goede kwasten uit!
    Runway World JL heeft onlangs geplaatst…J♦ Being girly

Leave a Comment

CommentLuv badge